Author Topic: Uporabnost 45° skale  (Read 2722 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
  • Tam kjer ni nič je vsega dovolj
Uporabnost 45° skale
« on: March 17, 2011, 09:23:02 PM »
Predstavil bi vam eno zanimivo, in po mojem mnenju zelo uporabno, tehniko.

Gre se za t.i. 45° skalo, ki bi jo lahko poimenovali povečevalno steklo zodiaka.
Omogoči nam namreč grafičen prikaz signifikantnih natalnih kombinacij, ki je potem tudi izredno uporabna za delo s predikcijami.
Poenostavljeno povedano nam "zloži" 360° prostor na 45°.

Da ne bom preveč teoretiziral grem kar k slikcam. Slikce mamo vsi radi. Praktične primere pa še bolj  ;D

Spet bom uporabil prostovoljca.

jane

Naša naloga je, opaziti zelo blizu ležeče planete (in točke). nekje v rangu max. 2°. pri jane opazimo, da je tak primer  :Me in :Sa, še boljši pa je   :Ma, MC, :U.
Kaj zdaj to pomeni?
Natanko 2 stvari:
1. Ko bo določen tranzitirajoči (ali prog ali solar arc) planet, naredil ""kritičen"" (sem dal v 2 narekovaja) aspekt s katerim od teh planetov, ga bo vedno, v kratkem času, tudi z ostalima dvema.
Tu govorim o "nas poganjajočih" aspektih ->  :kon :op :kv :semikv in :ses. Ja... vse rdeče črte  :P

2. Take kombinacije planetov so tudi natalno v močnih aspektih in midpointih, kar seveda efekt tranzitov in samo pomembnost te figure občutno ojača.

OK, praksa.
V prvem primeru imam tranzitirajoči  :J, ki aktivira :Ma, MC, :U. Ne pozabiti, ne aktivira tudi same planete ampak tudi njen močan T-kvadrat in midpointe.

Kot vidite, se to vse odvije v samo 4 dneh (T :U :op :J ne spada tu zraven, se slučajno tudi takrat zgodi).

Drugi primer je  :Sa

:Sa je seveda počasnejši od  :J ampak v samo 13 dneh tvori močne aspekte na te 3 točke. Seveda tudi na natalni T-kvadrat  in midpointe. ( :LM :op :Ve je spet slučajno tukaj).

Kot vidimo nam ta razporeditev omogoča zelo hiter vpogled v močne natalne aspektne figure in posledično v pomembnejša tranzitna obdobja.

Hvala za pozornost!

p.s. jane, zgleda da bo kar zanimivo v prihajajočih dneh, poročaj kaj  ;D

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
Re: Uporabnost 45° skale
« Reply #1 on: March 17, 2011, 09:40:10 PM »
hehe Bojan ti si faca. Hvala. Bom poročala absolutno, čeprav se mi zdi da mi je T :U  :op  :J prinesel spet "pretiravanje" v razgibavanju, sem se končno spet spravila k športu in šla predaleč, itak  ;D Tranziti na  :Ma skrite sovražnike - itak  ;D Kaj mi je pa prineslo prebavne motnje pa še ne vem  ;D
Če bo še kaj sporočim  :)
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #2 on: March 17, 2011, 10:19:44 PM »
Tako povečevalo sem enkrat nekje že videl,  ne vem pa kje. Zanima me, če to dela tudi astro.com in sicer če je tako, pod katero opcijo?

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
« Reply #3 on: March 17, 2011, 10:44:45 PM »
Tako povečevalo sem enkrat nekje že videl,  ne vem pa kje. Zanima me, če to dela tudi astro.com in sicer če je tako, pod katero opcijo?

Ne da bi vedel.
Imaš pa iste podatke če greš: special charts in izbereš ebertin's life diagram progressed.
Leva, navpična stranica predstavlja identičen razpored 45° skali.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #4 on: March 17, 2011, 10:58:24 PM »

Ne da bi vedel.
Imaš pa iste podatke če greš: special charts in izbereš ebertin's life diagram progressed.
Leva, navpična stranica predstavlja identičen razpored 45° skali.

Aha, tako. V redu bom to naredil. Hvala.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Bojan The Bojan

• Uporabnik
  • **
« Reply #5 on: March 17, 2011, 11:44:05 PM »
Seveda pa se lahko naredi tudi recimo 60° skala, kjer potem vidiš  :kon :sek :tr :op. Se pravi, spet malo drugače delujoče natalne konfiguracije in aspekte.

Skale se lahko delajo za poljubne stopinje, če bi recimo naredili 90° bi videl le vpliv  :kon :kv in  :op.

Če želimo vedeti kateri aspekti so vidni v določeni skali preverimo kolikokrat lahko izbrane stopinje spravimo v 180° in kakšni aspekti za te stopinje stojijo. 60° recimo spravimo not 0°, 60°, 120° in 180°, torej tiste zgoraj omenjene aspekte.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #6 on: December 13, 2015, 12:51:10 AM »
Boyan je že dolgo tega odprl to temo, ki je za bez veze nekako obtičala.    Mislim, da vsakdo med nami lahko poišče na Astro skalo in bo potem marsikatera stvar lažja.   Upam, da nas občasno Bojan še pride pogledati.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #7 on: December 13, 2015, 01:05:29 AM »
Nisem našel tiste opcije, ki jo je opisal Bojan. Sem šel drugam in tako izrbal neko tertiarno al kakšno progresijo že.   Vzel sem ven default datum, ki je nastavljen in zdaj čakam do  11 januarja, če bodo naročila za turizem.

Andres

Moja astro karta

9ZK število 858