Author Topic: porod  (Read 5202 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
Re: porod
« Reply #30 on: February 18, 2014, 10:40:09 AM »
Ok. Nekaj mi razložite kot laiku, ki o nosečnosti in porodu nima drugega pojma kot teoretično znanje.
Kako ne moreš vedet? Saj trebuh raste. Razen, če ima ženska že v osnovi 120 cm čez pas...  ???

Ja, tale moja soseda je imela še več kot 120 cm čez pas in bila je že v letih, ko je ženska že v meni, se pravi v poznih štiridesetih.
Ženska tudi ni preveč "razgledana" ....
Si predstavljaš, da te mož pelje na urgenco, misleč, da imaš bolečine v trebuhu, ti pa rodiš otroka, ma to je res za v knjigo rekordov :o :o
Ja, ne vem, kaj naj rečem, tudi sama sem bila več kot šokirana, ko sem slišala za taekšne primere kot je moja pokojna tašča, da niso vedele,
da so noseče, meni se zdi to nemogoče, ampak očitno se dogaja...Ne vem ali ženske sploh ne poznajo svojega telesa, ne opazujejo sprememb, ki se jim dogajajo na telesu. Jaz bi rekla, da so popolnoma odtujene od svojega telesa, drugače si tega res ne znam razlagati, ampak živemu človeku se vse zgodi, ali kako že pravijo ;D

Poznam tudi jaz primere. Kolegica, za katero sploh ne morem razumet, kako ni niti pomislila na to, da je noseča. Nič začutila oz. je "težave (slabost...) pripisovala čisto drugim razlogom.
Sem imela vedno občutek (oz. vsaj tako se je kazalo navzven), da je blazno v stiku sama s sabo, se ukvarja s sabo, s telesom, razmišlja o sebi, ... je celo preobremenjena sama s sabo. Tudi zelo razgledana. Šele nekje v poznem 5. mesecu je izvedela.
To postavi celotno sliko na glavo. Vsaj meni.

Jaz sem začutila, da sem zanosila, isti moment, ko se je to zgodilo. Preprosto vedela sem.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
Re: porod
« Reply #31 on: February 18, 2014, 02:09:12 PM »
Ok. Nekaj mi razložite kot laiku, ki o nosečnosti in porodu nima drugega pojma kot teoretično znanje.
Kako ne moreš vedet? Saj trebuh raste. Razen, če ima ženska že v osnovi 120 cm čez pas...  ???

Ja, tale moja soseda je imela še več kot 120 cm čez pas in bila je že v letih, ko je ženska že v meni, se pravi v poznih štiridesetih.
Ženska tudi ni preveč "razgledana" ....
Si predstavljaš, da te mož pelje na urgenco, misleč, da imaš bolečine v trebuhu, ti pa rodiš otroka, ma to je res za v knjigo rekordov :o :o
Ja, ne vem, kaj naj rečem, tudi sama sem bila več kot šokirana, ko sem slišala za taekšne primere kot je moja pokojna tašča, da niso vedele,
da so noseče, meni se zdi to nemogoče, ampak očitno se dogaja...Ne vem ali ženske sploh ne poznajo svojega telesa, ne opazujejo sprememb, ki se jim dogajajo na telesu. Jaz bi rekla, da so popolnoma odtujene od svojega telesa, drugače si tega res ne znam razlagati, ampak živemu človeku se vse zgodi, ali kako že pravijo ;D

Ej ne vem. Tale konkretno ki jo jaz poznam je itak pred kratkim rodila. Menstro je glih dobr dobila.Trebuh je bil se od prejsnjega poroda. ne vem kako ni opazla. Jaz sem takoj vedla pri obeh. Pri Taju sem bila na pregledu se preden se je srcek vidil, ker sem vedla da je neki drgac. Pri Umi sem pa potem ze po filingu iz prve vedla da sem. Je blo treba it samo se preverit.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/