Astrologija-zvezde so nad nami > Tranziti in progresije
TRANZITNA IN PROGRESIVNA KARTA II. del
Tea:
--- Quote from: sanjalka on September 06, 2011, 03:57:18 PM ---Ja, saj sem potem takoj videla, da kaže seveda tudi progresivno hiše in ne samo planete.
Sama gledam progresije planetov v natalnih hišah. Nisem nikoli gledala na ta način, zato sem bila zmedena.
Seveda je več tehnik v astrologiji, sama se zaenkrat držim določenih, zato tudi te razlagam.
Me pa zanima, če drugi uporabljajo oba načina, kakšne imajo izkušnje. Katera hiša je bolj "dejavna"?
Ali se pri progresivnih planetih bolj vključijo progresivne hiše ali natalne hiše ali pač gledaš in kombiniraš oboje?
A sem zakomplicirala :D
--- End quote ---
Sanjalka - progresivno karto glej najprej samostojno, da dobiš vtis, potem pa jo položi na natalno, da dobiš ugotovitev.
Sama smatram da čisto vse informacije dobimo če pač skombiniramo tako kot se uči na začetku:
natal, progresije in tranziti.
Lisa:
--- Quote from: Tea on September 06, 2011, 10:46:22 AM ---Ima pomen, seveda
Ponavadi ljudi srečujemo ob takem času, ko so progresivna dogajanja v sinastrični zvezi z drugo osebo. Najbolj izrazito gre za Luno, npr. če je P Luna v nekem znamenju, potem srečujemo pogosteje ljudi, ki imajo povdarjeno tisto znamenje.
Moja P Luna je trenutno v znamenju Ovna in kar naenkrat je veliko ovnov oz. ovnovskih kvalitet okrog mene.
Progresije nam namreč omogočajo, da se skozi proces spoznavamo z različnimi energijami /tako kvalitet, kot tudi elementov/
--- End quote ---
No, pri nama je tako, da imava isto razporeditev hiš.....moj P asc je na 10' :ov, njegov N asc na 11 :ov...v bistvu se vse glavne osi pokrivajo. :o
MC imava oba v kozorogu ( jaz P , on N ) na njemu je T :PL.
Zanimivo mi je tole.
P luno imam v :vo, on pa v :ri.
taja6:
Tea, hvala ti za jasno razlago ;)
Tea:
--- Quote from: taja6 on September 07, 2011, 07:47:17 AM ---Tea, hvala ti za jasno razlago ;)
--- End quote ---
Prosim in dobrodošle vedno :D
Škratinja Nagaya:
--- Quote from: Tea on September 06, 2011, 10:42:48 AM ---
--- Quote from: Pika on September 05, 2011, 10:43:22 AM ---Jaz ju imam v opoziciji v natalu. Merkurja in Urana.
A pol bo to to?
Lasje mi daleč zaštrlijo, če me kdo ovira pri mojih vizijah in željah. Predvsem se to kaže na poslovnem področju. V zadnjih letih sploh, v zadnjem času še posebej. Se mi zdi, da me stalno nekdo ovira. ;) Jaz bi takoj akcijo, drugemu svane šele čez tri leta, za kaj je sploh šlo. Če sploh svane. Pol je pa nestrpnost...
::)
--- End quote ---
Pika, Jane ima v natalu kvadrat Merkurja in Saturna /samo 1°orbisa/ in trenutno ji Uran v T kvadratu to zadevo sproža in kot vemo, tranziti sprožijo natalno vprašanje.
Tvoj solar pa ima najbolj natačno konjunkcijo Urana in Sonca /2 h/ in Saturnovo opozicijo k Jupitru /2-8/
--- End quote ---
Spet pihnila. ::)
ang:
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version