Astrologija-zvezde so nad nami > Tranziti in progresije

TRANZITNA IN PROGRESIVNA KARTA II. del

<< < (17/85) > >>

taja6:

--- Quote from: sanjalka on September 06, 2011, 12:25:49 PM ---
--- Quote from: taja6 on September 06, 2011, 11:18:34 AM ---Moja P  :Lu je na 9. stopinji   :st v 3. hiši. Sama sem v pričakovanju potovanj, a me je zdaj spreletelo, da bi ta  :st lahko pomenil tudi intenzivno ukvarjanje z urejanjee dokumentov oz. tudi takšno povezavo s tujino...razmišljam v pravi smeri  ::)

--- End quote ---

Meni se zdi, da je tvoja P :Lu v 4.hiši in ne v 3 ;)
Uredila si boš dom (4.hiša) z možem, ki je iz tuje države ( :st) ali pa si bosta ustvarila dom v tujini.
Taka P :Lu naj bi ti vlila optimizem, veliko bo potovanj, širjenja obzorij, mogoče kakšen študij...
Osebno mislim, da ti bo v tem času uspelo urediti dom, ki bo vseboval elemente tujine ;)

--- End quote ---

:-* :-* :-*

sama sem gledala samo P  :Lu v progresivni karti - tam je v 3. hiški; če pa primerjam z natalno karto pa je P  :Lu v 4. hiši, da  ;)

kako se res vse pokrije, neverjetno...tujina, pridi k meni, tujina  ;D

sanjalka:
Verjetno si gledala progressed chart v Astro.com, tega sama nikoli ne gledam, tako da ne poznam in me čudi, da pride do takšne razlike ??? To mi ni čisto jasno.
Bi rada slišala kaj pravi Tea na to.
Sama vedno gledam Natalno karto skupaj s Tranziti in Progresijami in res mi ni razumljivo zakaj taka razlika ???

Tea HELP ;D ang: :-* ang:

taja6:
kakšna razlika, sanjalka? Jaz gledam zdaj npr. obe karti in P  :Lu in je isto  ::)

če gledaš samo progresivno karto, je moja P  :Lu v 3. hiši, če pa jo pokriješ z mojo natalno karto, pa pade P  :Lu v ( natalno ) 4. hišo...če si to mislila

sanjalka:
Ja, saj sem potem takoj videla, da kaže seveda tudi progresivno hiše in ne samo planete.
Sama gledam progresije planetov v natalnih hišah. Nisem nikoli gledala na ta način, zato sem bila zmedena.
Seveda je več tehnik v astrologiji, sama se zaenkrat držim določenih, zato tudi te razlagam.
Me pa zanima, če drugi uporabljajo oba načina, kakšne imajo izkušnje. Katera hiša je bolj "dejavna"?
Ali se pri progresivnih planetih bolj vključijo progresivne hiše ali natalne hiše ali pač gledaš in kombiniraš oboje?
A sem zakomplicirala :D

Tea:
Sekunarne progresije - iz katerih se naredi samostojna progresivna karta - pove astrologu o psihološkem razvoju osebe.
Sama to karto nikoli ne uporabljam kot samostojne, pač pa le kot dopolnilo tisti, na katere na natalno karto naredim progresije in tranzite in povezujem vse skupaj.

Zelo podobno je namreč z solarnim povratkom, ki je tudi lahko samostojna karta - vendar nikoli ni zadostna za napoved dogodkov, pač pa jo kombiniramo z solar/natal in seveda tranzitnim dogajanjem.

Samostojna progresivna karta je zanimava predvsem iz vidika hiš, ki se premaknejo skladno z P AC in PMC - s tem pa dobimo tudi dodatnega vladarja ipd......

Sama jemljem za najbolj natančen uvid in predvide torej kombinacijo: natal, sekundarne progresije in tranziti

za dodatno ali specifično področje uporabljam tudi primarne progresije, ki so bolj napovedne.

za dodatek solarni povratek
in za dodatek še progresivno karto

Ne smemo pa zmešati vseh teh zadev in še posebej ne, ko gledamo tako na hitro in na splošno, kot delamo to na forumu.

Torej sama progresivna karta nam ne bo zadostovala za kakršnokoli napoved.

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version