Luna, tole kar si zapisala je krasno razmišljanje, ki je zelo blizu mojega. Sama poskušam delovati v vsakem trenutku iz vidika, da je vse le energija, ki je moja - ker sicer se ne bi odrazila in da gre pri vsem samo za moja učenja in poskušam biti hvaležna /če že ne tisti trenutek, pa takoj naslednji/ za spoznanja.
Pomagati - največkrat je slabo razumevanje tega termina v tem, da mi mislimo, kako bi lahko drugemu pomagali - to pa sploh ne obstaja, ker človek si lahko pomaga samo sam. Ko se odloči, da si bo pomagal in izboljšal svoje življenje. Termin pomagati gre lahko tudi iz egovskega principa, češ kako smo mi urejeni, kako znamo, kako zmoremo, kako dobri svetovalci smo, kako smo močni - druga stran naj bi posledično imela drugi del energije /ne zna, ne zmore, ni še zrel itd....../ Posledično pa tistemu, ki pomaga, pade energija, oz. se dvigne negativno čustvo, ker na drugi strani ni odziva .....
Tukaj gre definitivno za vlogo učetelj-učenec - sama se v terminu pomagati drugim - s tem se profesionalno ukvarjam - vedno držim nekaj notranih naravnanosti:
- pomagam - dobim energijo za energijo /nisem žrtev, ali pa mati tereza/
- pomagam - ne ukvarjam se s tem, kaj s tem kar dam drugi počne
- pomagam - ne pričakujem ničesar v zameno
In ne nazadnje se zavedam, da dokler se sploh ukvarjam s tem fenomenom, sama rabim "pomoč" oz. skozi medosebne odnose ali pa skozi svoje kliente - sama dobivam največ - svoje zavedanje, duhovno rast, sebe, kajti ti ljudje so moje ogledalo, ti ljudje meni najbolj pomagajo dvigati moje vibracije, znanja, zavedanja, ti ljudje me delajo živo na nek način. Zato sem hvaležna.
Priznam, da sem s tem terminom imela v preteklosti kar nekaj težav in izgub energije. Ne v profesionalnem smilu, najbolj je bilo to očitno v osebnih odnosih /starši, partnerski odnos, otrok/ - kjer je bila šola še posebno aktivna.
Po moje ni nič narobe, če vidimo dobro, pa tudi kadar me kdaj zanese, pa ne vidim dobro - vedno, takoj ko zmorem grem vase in brskam po sebi, zakaj tako vidim, kje se v meni skriva ta krogec negativnih občutij in skušam to blagosloviti z ljubeznijo. Zadnje čase mi kar uspeva in sem zato uspešnejša, mirnejša in bolj svoja.
Po moje tudi ni nič narobe, če pomagamo - saj to počnemo tako ali tako zavestno ali nezavedno, ker smo pač socialna bitja. Samo ozavestit je treba, da nam drugi ves čas pomagajo - tudi če se nam zdi obratno - pa tudi če situacije niso ravno prijetne.
No pa sem zbluzila še jaz.