Tudi jaz. 
Vedno sem "zalivala" telovadbo. Sploh tisti dan, ko je bila na urniku že prvo uro, torej ob 7:05.
Pa takrat sem morala že dve uri prej biti pokonci, da sem sploh prišla do gimnazije.
4 neopravičene ure so se tolerirale na eno ocenjevalno obdobje, potem je bil opomin. In ker sem ga enkrat dobila, ker sem očitno narobe ocenila, koliko "bonusa" še imam, sem ga še sama podpisala ...
Pa sem potem naredila še dva šrudija pa ves čas pridno delala pa zrasla v odgovorno, pošteno osebo.
Ah, špricanje, zanimivo zakaj to počnemo. Sama sem špricala iz dolgčasa

Nikoli nisem špricala zaradi testov, spraševanja, ampak sem vedno špricala samo ure, ki so bile meni dolgočasne. Bila sem v obdobju usmerjenega izobraževanja, res smo imeli kar nekaj dolgočasnih predmetov. In zunaj se je lahko dogajalo toliko bolj zanimivega, tako da sem izbrala raje zanimivo dogajanje, kot dolgočasno poslušanje učiteljev, ki so zehali, brali iz knjige in itak sploh niso bili pri stvari. Še najbolj mi je bilo všeč, ko sem že naredila izpit za avto in smo se s sošolci podali raje na izlet na morje, kot sedeli v šoli.
Jah, na koncu smo dobili sicer ukor pred izključitvijo, ampak brez veze, kar nekaj, vedela sem že takrat, da je to pravzaprav nemoč institucije nas imeti pod kontrolo in nadzorom. Vsi od nas smo bili po uspehu najboljši učenci v razredu.
Sem se pa pred leti iz srca nasmejala sama sebi, ko sta se nečak in sin pogovarjala kako zalivajo. In jaz naivnica vprašam, ja kaj pa zalivate, sem mislila, da rože ali ne vem kaj

Res sem takrat prvič slišala za ta izraz in smo se nasmejali moji pripombi do solz....