Namenjeno članom, torej vam in nam. > Anonimno v javnost

Olajšaj se malo. Drugi del.

<< < (19/369) > >>

Tea:

--- Quote from: skorpijonka on October 10, 2011, 02:27:46 PM ---
--- Quote from: Pika on October 10, 2011, 01:43:22 PM ---Za enourni pravni nasvet pri odvetniku ti zaračunajo 100eur. Samo da se na njihov zic usedeš.
Ajajaj!!  >:( >:(

--- End quote ---

Ej, včasih sem se tudi sama zgražala, zdej je pa tko:
Študij je zaje...an ko sam hudič, tam nas zarad nekih malenkosti mečejo po izpitih, literature se merijo v metrih...
In na konc, ko se po vseh teh letih preguraš čez vse to in se zajebavaš najmanj pol leta še s pravosodcem, ti je kristalno jasno, da 100 eur za eno uro strokovnega mnenja in svetovanje, za katerega si porabil leta in leta učenja in drkanja za knjigam, pa enih živcev, niti ni veliko.
Konec koncev.....sej se lahko gre vsak sam učit pravo, pa brat zakone, ipd., pa privarčuje teh par sto eurov.

Se kdaj vprašate in zgražate nad cenami zdravniških storitev?

Še enkrat poudarjam: nisem pristaš oderuštva.
Ampak po vseh teh letih študija na pravu, me ta cena sploh ne preseneti več.

Vedno se da pa človeku tudi pomagati, če se vidi, da nima denarja.

Za primerjavo, ena punca, ki dela gelirane nohte, zasluži 40eur na ene nohte. V eni uri.

Koliko ur sem mogla jaz presedeti za knjigami, da so mi jasni pravdni postopki in da znam povezati med sabo vse zakone, spremljat trenutno zakonodajo in pravilno svetovat?

--- End quote ---

se strinjam

100 e namreč ni 100 - odštejmo stroške in potem dobimo fiktivni zaslužek.

Je pa razumljivo, da jih je dat pa tud težko, če jih ravno nimaš veliko

skorpijonka:
Absolutno, se strinjam, to ni malo denarja.

Pa vendar. Pri zdravnikih se nihče ne pritožuje nad cenami storitev, pa so ravno tako dolga leta študirali.

Inžinirji računalništva, novi zlatarji. Prav tako tržijo in prodajajo svoje znanje, za katerega so krepko garali leta na študiju.

Ampak, kot sem poudarila. Vedno se da nekako dogovoriti, če vidiš, da nekdo nima denarja.
Npr, če smo pri pravu: obstaja ogromno pravnih forumov, kjer lahko zastaviš vprašanje, obstaja brezplačna pravna pomoč, ipd.
Samo malo se je treba pozanimati okoli in kaj pobrskati.

Maja:
A nimajo na sodiščih nekih uradnih ur za brezplačne nasvete?

skorpijonka:

--- Quote from: Maja on October 10, 2011, 02:47:25 PM ---A nimajo na sodiščih nekih uradnih ur za brezplačne nasvete?

--- End quote ---
Točno tako.
Na vsakem sodišču je posebna soba za brezplačno pravno pomoč.

Urška:
Res se mi ne ljubi likat!
Kdaj bodo pri vseh teh izumih izumili avtomatski likalnik?! Namečeš v stroj.......ven pa pride zlikano, lepo zloženo perilo......................mmmmm........
.........Pa da bi šlo še samo po omarah............O, joj, to so že sanje!  :D

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version