Author Topic: Olajšaj se malo. Drugi del.  (Read 248810 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Luna

• Mojster
Re: Olajšaj se malo. Drugi del.
« Reply #990 on: November 13, 2012, 01:39:31 PM »
Mislim, da ne moreš kaj dosti narediti, kot pač to kar že počneš, da si ji v oporo in da ji poskušaš nekako razložiti situacijo. Njenega očeta in njegovih reakcij ne moreš spremeniti (ne vem v kakšnem odnosu sta vidva, mogoče bi se vseeno lahko pogovorila o njegovem načinu komunikacije, morda pa bi pomagalo), lahko le pomagaš spremeniti hčerin pogled na situacijo.

Mene je pa strah. Malo me je strah kakšne bodo posledice nekaterih mojih dejanj. Malo me je strah, ker grem čez veliko spremembo in zapuščam neko varnost oziroma se podajam v neznano. Malo me je strah, ker ne vem če grem v pravo smer, ker sem se res spremenila v zadnjem času. Na bolje in sem drugače zelo zadovoljna, ampak zdaj imam pa nek tak čuden trenutek, ko me je kar popadel strah in me noče spustiti.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #991 on: November 13, 2012, 01:40:48 PM »
Jaz tudi besna >:D Je hči klicala očeta in ji reče: kje si izgubljena hči??? Pa zakaj je on ne pokliče, ne da ji še nabija, da je ona kriva in da se je ona izgubila?? Pa saj ne veš več kdo je nor? Zakaj mora to prenašati in vsakič znova jo sesuje in joka. Kaj naj naredim?

Nehaj travmirat

Če gora ne gre k Mohamedu, gre ta k njej - isti šmoren. Zakaj pa bi morali čakati na to, da nas nekdo pokliče. Zahtevaš pač svoje .... in rečeš: fotr dons me pelješ na sladoled in konec

nekoliko manipulacije imamo v teh odnosih vsi prisotne in čakanja na to, kdo je dolžan narediti prvi korak in kaj se spodobi in kaj ne.

Sicer pa zakaj pa si ti tako prizadeta. To je med otrokom, med hčero in njenim očetom. Bosta že rešila .....................tvoje je da nehaš podpirat energijo "revčke uboge", ki jo oče ne pokliče, sicer bo imela take nadaljevalne odnose z vsemi moškimi.

Svojo hčero nauči kako dobiti tisto kar želi! in jasno izraziti to kar želi! in to zahtevati!

Mogoče sem bila malo preostra, ampak če pogledaš globoko je to tako. Težko pa je se sprijaznit s tem, ko smo v šmormu - saj konec koncev smo vsi v podobnih energijah.

www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #992 on: November 13, 2012, 01:41:41 PM »
Mislim, da ne moreš kaj dosti narediti, kot pač to kar že počneš, da si ji v oporo in da ji poskušaš nekako razložiti situacijo. Njenega očeta in njegovih reakcij ne moreš spremeniti (ne vem v kakšnem odnosu sta vidva, mogoče bi se vseeno lahko pogovorila o njegovem načinu komunikacije, morda pa bi pomagalo), lahko le pomagaš spremeniti hčerin pogled na situacijo.

A ni dekle že polnoletno?
www.Astro-Star.net

Offline Luna

• Mojster
« Reply #993 on: November 13, 2012, 01:53:16 PM »

A ni dekle že polnoletno?

Aja, to pa nisem vedela, sem mislila, da je mlajša. Se pa strinjam s tvojim nasvetom, res dobro povedano, se zelo navezuje na kakršnekoli odnose, moraš res zavzeti neko aktivno vlogo, čeprav se toliko raje skrivamo v vlogi žrtve.

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #994 on: November 13, 2012, 02:19:51 PM »
Sanjalka, res nimam več besed.

V oporo ji moraš bit, nič drugega. Je močna lekcija zanjo, samo tako pač je. Iz tega vsega bo prišla ven veliko močnejša, pa vem, da je težko poslušati to, samo pismo no, kaj drugega res ne moreš narediti.
9ZK 674

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #995 on: November 13, 2012, 02:27:14 PM »
Jaz tudi besna >:D Je hči klicala očeta in ji reče: kje si izgubljena hči??? Pa zakaj je on ne pokliče, ne da ji še nabija, da je ona kriva in da se je ona izgubila?? Pa saj ne veš več kdo je nor? Zakaj mora to prenašati in vsakič znova jo sesuje in joka. Kaj naj naredim?

Nehaj travmirat

Če gora ne gre k Mohamedu, gre ta k njej - isti šmoren. Zakaj pa bi morali čakati na to, da nas nekdo pokliče. Zahtevaš pač svoje .... in rečeš: fotr dons me pelješ na sladoled in konec

nekoliko manipulacije imamo v teh odnosih vsi prisotne in čakanja na to, kdo je dolžan narediti prvi korak in kaj se spodobi in kaj ne.

Sicer pa zakaj pa si ti tako prizadeta. To je med otrokom, med hčero in njenim očetom. Bosta že rešila .....................tvoje je da nehaš podpirat energijo "revčke uboge", ki jo oče ne pokliče, sicer bo imela take nadaljevalne odnose z vsemi moškimi.

Svojo hčero nauči kako dobiti tisto kar želi! in jasno izraziti to kar želi! in to zahtevati!

Mogoče sem bila malo preostra, ampak če pogledaš globoko je to tako. Težko pa je se sprijaznit s tem, ko smo v šmormu - saj konec koncev smo vsi v podobnih energijah.

Mah, mi je grozno, ker to gledam že 7 let in vedno je isto. Težko je gledati svojega otroka, ki joka, zakaj je oče ne mara. Ob sebi pa gleda očeta, ki svoji hčerki vse nudi, jo objame, jo poboža, verjemi, da ni enostavno. Še meni je to težko gledati. Če se dogaja krivica, je vedno težko in v tem primeru se moji hčeri definitivno dogaja krivica. Stara je bila 12 let, ja sedaj je polnoletna in večkkrat sva že govorili na to temo, da naj gre sama do njega,naj mu pove kaj si želi, kaj rabi... In vsakič, ko je šla, je dobila po buči, vsakič je bil odgovor isti, naj se zahvali svoji mami za to, kar ima sedaj???Tukaj se dogaja takšna manipulacija in počutim se res nemočno že 7 let.
Z bivšim nimava komunikacije, ker je on noče imeti z mano, ker me enostavno še vedno sovraži. Enostavno se na telefone ne oglaša, na sms ne odpiše, ničkolikokrat sem ga prosila, da bi se morala pogovoriti glede hčere...NIČ.Skratka ignorira.
Sem mu stalno pošiljala ljubezen, da bi se ja kaj premaknilo, sedaj pa tudi tega ne zmorem več. Očitno je dosegel svoje.
Ne igram žrtve, nikoli je nisem, tukaj igra žrtev njen oče, saj se mu nihče ne upa nič reči, vsi si zatiskajo oči, ker se vsem smili, ker ga je žena zapsutila. Če je kdo od najinih skupnih prijateljev ostal v stikih z mano, ga je gladko odrezal. Ko je zvedel, da je šel sin z mano in mojo novo družino na dopust za 4 dni v tujino, je odrezal še njega...Ne bi pisala, je preveč, verjemi, da je vse skupaj bolano.
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #996 on: November 13, 2012, 02:50:26 PM »

Nehaj travmirat

Mah, mi je grozno, ker to gledam že 7 let in vedno je isto. Težko je gledati svojega otroka, ki joka, zakaj je oče ne mara. Ob sebi pa gleda očeta, ki svoji hčerki vse nudi, jo objame, jo poboža, verjemi, da ni enostavno. Še meni je to težko gledati. Če se dogaja krivica, je vedno težko in v tem primeru se moji hčeri definitivno dogaja krivica. Stara je bila 12 let, ja sedaj je polnoletna in večkkrat sva že govorili na to temo, da naj gre sama do njega,naj mu pove kaj si želi, kaj rabi... In vsakič, ko je šla, je dobila po buči, vsakič je bil odgovor isti, naj se zahvali svoji mami za to, kar ima sedaj???Tukaj se dogaja takšna manipulacija in počutim se res nemočno že 7 let.
Z bivšim nimava komunikacije, ker je on noče imeti z mano, ker me enostavno še vedno sovraži. Enostavno se na telefone ne oglaša, na sms ne odpiše, ničkolikokrat sem ga prosila, da bi se morala pogovoriti glede hčere...NIČ.Skratka ignorira.
Sem mu stalno pošiljala ljubezen, da bi se ja kaj premaknilo, sedaj pa tudi tega ne zmorem več. Očitno je dosegel svoje.
Ne igram žrtve, nikoli je nisem, tukaj igra žrtev njen oče, saj se mu nihče ne upa nič reči, vsi si zatiskajo oči, ker se vsem smili, ker ga je žena zapsutila. Če je kdo od najinih skupnih prijateljev ostal v stikih z mano, ga je gladko odrezal. Ko je zvedel, da je šel sin z mano in mojo novo družino na dopust za 4 dni v tujino, je odrezal še njega...Ne bi pisala, je preveč, verjemi, da je vse skupaj bolano.

Sanjalka verjamem da je težko in da je hudo in da so čustva prizadeta. Nisem želela zmanjševat prizadetosti in žalosti, ki jo čutiš ob tem. Samo to je neplodno - in kot sama praviš se vleče že predolgo.

Ko je otrok star 12 let in ko se je najbrž zgodilo vajino razhajanje je eno, drugo je, da po tolikem času je treba nek pristop spremenit, če želimo druge rezultate

Nekako sem začutila in zdaj ko si še ti potrdila s tvojim pisanjem, je to nerešena stvar med vama. In verjemi, energije gredo v obeh smereh, pa naj bo na eni strani videti eden bel, drugi pa črn. Ker tisti črn nima moči, če v ozadju ne nastaja podpora teh energij. Ko neha obstajati žrtev, neha biti priložnost, da je nekdo storilec.

To sem želela reči ...... da mogoče razmisli o tem, da ti zavzameš drugačno stališče in ne podpiraš več teh energij.

Kakorkoli bo že odnos med hčero in očetom je to njuna stvar in dokler boš vsakič v tej travmi bolečine to podpiraš oz. podpiraš hčerino bolečino. V travmi bolečine si zaradi svoje travme, ki jo še naprej dvigaš skozi hčerino situacijo. Se pravi, da nehaj imeti slabo vest glede tega, da sta šla narazen .......ker posledično mora biti on "tagrdi" - če razumeš ozadje energij.

Mogoče je res mrk tisti - ki bo razjasnil te nezavedne vsebine in drugačen pogled na to. Ker le ko boš spustila ti - bo popustil tudi krč pri tvoji hčeri.

Jaz včasih ne morem verjet, kako prenašamo te zadeve na otroke in kako otroci lahko izkoristijo in manipulirajo določene situacije /čisto nezavedno/. Mogoče pa s tem, ko tvoja hči gleda kako se ti sekiraš z njo, preizkuša tvojo ljubezen oz. te odvrača od tvoje partnerske ljubezni, pa čeprav za kratek čas ........itd itd. itd. ... ne vem ... vendar razmisli kaj je v ozadju

www.Astro-Star.net

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #997 on: November 13, 2012, 04:24:37 PM »
Hvala, si dobro napisala. Sem razumela poanto in ja, dokler bom v sebi cutila krivdo za nastalo situacijo, bo to slo v to smer.
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #998 on: November 13, 2012, 05:11:17 PM »
Hvala, si dobro napisala. Sem razumela poanto in ja, dokler bom v sebi cutila krivdo za nastalo situacijo, bo to slo v to smer.

:-* drži se. Te podpiram. Vem kako je hudo 
www.Astro-Star.net

Offline hannah

• Uporabnik
  • **
« Reply #999 on: November 13, 2012, 05:14:38 PM »
Sanjalka, drži se!  :D

Offline Luna

• Mojster
« Reply #1000 on: November 17, 2012, 06:26:36 PM »
Kako zanimivo se mi zdi, da včasih po defaultu mislim, da pa nekaj (znanja, mišljenja...) uporabljam in delujem po nekem principu, pa potem vidim, da samo mislim, da to prakticiram. In nato sploh ne iščem vzroka v temu, ker sem prepričana, da imam to že spravljena v hišico in pošlihtano. Se učim, da moram vse dobro premisliti, pretehtati in opazovati sebe, kako dejansko delujem, ne pa kako mislim da delujem, pa so lahko čisto drobcene, male stvari, ampak zmeraj se pride od malega k večjemu.

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #1001 on: November 17, 2012, 06:32:38 PM »
To je 100% iskrenost do sebe. Ko prideš do tega, si že izredno daleč. Kar tako naprej. To je pot do sreče. Notranje razdvojenosti in nepojasnjena čustvena stanja odpadejo. Ker se znaš analizirat in si upaš priznat, kaj se dogaja v tebi.
9ZK 656

Offline Luna

• Mojster
« Reply #1002 on: November 17, 2012, 06:35:33 PM »
Ja res je. Odličen občutek je. :D

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #1003 on: November 17, 2012, 06:46:18 PM »
In si sama svoj zdravilec, psiholog, psihiater, terapevt, vse ...
Varna pred slepljenjem, izkoriščanjem, manipuliranjem ...
9ZK 656

Offline Luna

• Mojster
« Reply #1004 on: November 17, 2012, 10:41:19 PM »
Res, vsak je sebi zadosten, s pomočjo drugih pa lahko do teh spoznanj prideš hitreje (ene lekcije se pač da naučiti le preko odnosov).