evo me, dragi moji, spet sem doma...spet je prehitro minilo, a sem vsaj uspešno uredila, kar sem nameravala..
da se pohvalim, prvič sem samostojno skuhala maroški tajine ( piščanec z zelenjavo ), so ga domačini zmazali in pohvalili zdaj sem pritovorila velik krožnik in komplet maroških krožnikov ter kozarčkov, da bo maroška papica tudi v SLO dokaj avtentična. Pa začimbe in maroške olive. Še čaj..familiji sem že napovedala, da bodo jedli z rokami. Da ne bodo izgledali kot neandertalci , ki ne znajo jest z rokami, ko pride zet

drugače pa sem Maročane razvajala s slovensko kuhinjo ( no malo tudi z bosansko ), koliko sem pač lahko zimprovizirala. V glavnem pri moških je hit stoletja francoska solata in pohani melancani ter bucke.,Oboje sem delala vsak dan brez izjeme dva tedna skupaj, za vsako večerno fešto. Kako je zanimivo, ko jih vidiš kako se čudijo zeljni solati ali pa krompirju pečenemu v pečici ali paniranemu mesu, ker tega še nikdar v življenju niso jedli.
