Author Topic: Monopolisti in ostali "humoristi"  (Read 18963 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline nensi

• Sple. Simbol
  • There's no such place as far away.
Monopolisti in ostali "humoristi"
« on: October 09, 2007, 04:09:22 PM »
Sem kar cel teden razmišljala ali naj sploh pišem o tem ali ne, pa mislim da si s svojim pišmeuhovskim obnašanjem do potrošnikov tudi monopolisti in ostali humoristi, kot sem jih poimenovala, zaslužijo malo tovrstne pozornosti.

Kot prvega na jedilnik predlagam Pošto Slovenije.

Pri njih imam naročeno in pošteno plačano, da ne bo pomote, storitev prepošiljanja pošte iz stalnega na začasni naslov.

Preprosto, vsaj jaz sem mislila, da bo. Ko prispe pošta naj bi jo s pomočjo spiska na katerega si to zabeležijo le to preposlali na drug željen naslov.

Ampak se zapleta, že pet let. Pa je edino, kar so znali povedati prvi dve leti to, da je to v času dopustov, ko imajo redni poštarji dopust, pa imajo študente, ki niso tako natančni, bla bla bla.

Saj sem jim kake tri leta še res verjela, da bodo to uredili, kot so znali tako lepo obljubljati.

Četrto leto (lani) smo se kar dobro skregali, mi je po domače "počil film", ko so mi poleg te redne letne težave še izgubili neko pomembno pošto.
So se posuli s pepelom, od katerega jaz nimam nič, le še slabši okus v ustih.

No letos pa spet "deja vu". Ampak se intenzivira, zdaj se dogaja ne samo med počitnicami, tudi  še kar tako, verjetno že iz navade, pa trdnega prepričanja, da jim tako ali tako nihče nič ne more.

Jih moram pa vseeno na koncu tudi malo pohvaliti - edino kar so 100% izvedli - so pokasirali pristojbino za to storitev.

Saj bi i izbrala drugega ponudnika, ha ha.
No, to je pa že za v Reginino temo "Zdaj bi..."

Offline apemaya

• Veteran
Re: Monopolisti in ostali "humoristi"
« Reply #1 on: October 10, 2007, 12:32:00 PM »

Pri njih imam naročeno in pošteno plačano, da ne bo pomote, storitev prepošiljanja pošte iz stalnega na začasni naslov.

Jaz imam podoben problem: mamo sem pooblastila, da dviguje mojo posto med mojo odsotnostjo s stalnega prebivalisca. Na zacetku vse super- zadnje leto pa so se spomnili, da nekaterih pisem, ki jih je prej brez problemov dvigovala, kar naenkrat ne more vec dvigniti.

Sedaj je mene fant pooblastil za dvigovanje njegove poste- sem cakala en teden, s tem da sem vmes morala se enkrat na posto, dvigniti pismo zaradi katerega me je sploh pooblastil. Sem bila ful napicena in sem usluzbencu rekla, ce bom pooblastilo sploh kdaj dobila glede na to da sem placala 6 eurov zanjga. Itak se mu ni sanjalo, kaj naj bi to pooblastilo sploh bilo. :-X

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #2 on: October 20, 2007, 09:41:30 AM »
Naslednji primerni za obravnavo so definitivno bankirji, bleferji, da jih težko najdeš.

Sem včeraj gledala po TV prispevek o tem, da so jim spet "vdrli" v internetno bančno poslovanje, pa spet ne bo nič.

Meni so med ostalimi nesrečniki pred enim letom preko sistema internetnega bančništva vdrli v račun in ga popolnoma izpraznili.
V banki so se čudili, da to je pa nemogoče, da to sem pa prvi primer... in da oni s tem nimajo nič.

Denarja niso hoteli vrniti in ga še do danes niso, ker njihov sistem naj bi bil 100%.

Ko sem bila potem na sodišču, kjer se je odvijal postopek proti tistim, ki so bili "kurirji" ali pa "posodili račun" ker pravih storilcev še niso odkrili, se je izkazalo, da je teh primerov veliko, vsem so pa rekli da so oni edini.

Izkazalo se je, da je NLB par ljudem denar celo vrnila, A banka in Gorenjska banka pa ne, pa tudi NLB ga ostalim ni vrnila.

Na vprašanje sodnika kako mora biti zaščiten računalnik uporabnika, da je elektronsko bančništvo potem varno je računalničar NLBja izjavil, da če se enkrat hekerji lotijo sistema, je vsaka zaščita brez zveze, ker ne zdrži in ni dovolj ne požarni zid in ne antivirusna zaščita, torej popolnoma varnega poslovanja ni!

Še danes pa banka veselo razlaga, da je s sistemom vse v redu, vdori pa se jim na različne načine dogajajo vsaj že dve leti, oškodovanih je ogromno ljudi, storiti pa se ne da nič, ker vsaka novica o tem, ki pride v medije zaradi njihovega pritiska od tam izgine v dnevu ali dveh.

Zakaj so nekaterim redkim izbrancem vrnili denar, drugim pa ne, mi pa še do danes niso odgovorili, so nekaj blefirali v smislu da so denar prestregli v trenutku ko ga je storilec kradel ter preden je bil nakazan na njegov račun. Je pa na sodišču njihov računalničar rekel, da se to zgodi v 3 sekundah!?

So mi pa prijazno svetovali naj jih kar tožim. Samo ne vem s katerim denarjem naj plačam odvetnika, mogoče s tistim ki so mi ga ukradli?

Toliko v razmislek o tem, koliko je elektronsko bančništvo varno!
Pa mogoče o tem poveste še komu, ker verjetno drugače kot na način "ustnega" izročila res ne bo šlo, ker so bili vsi poskusi spraviti zadevo v medije pač neuspešni.

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #3 on: October 20, 2007, 09:47:45 AM »
joj, a spraznili so ti racun? :o Grozno!

Vem, da varno ni nic, sploh kar se tice racunalnikov in spleta. na koncu bomo varcevali v nogavicah, presezek pa zakopali na vrtu ???

Samo informativno me zanima: ce si pri NLB ali si imela se varnostno geslo, s katerim naj bi bilo otezeno posiljanje denarja na racune (predno posljes denar te vprasa se za par crk tega gesla). Vem, da hekerjem ne predstavlja problem, vendar so se morda lotili tistih racunov, pri katerih ni bilo treba zgubljati casa se z iskanjem tega gesla.

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #4 on: October 20, 2007, 10:31:06 AM »
Ja, sem imela vse, pa zaščiten računalnik...
Se mi je pa en referent v banki zagovoril, da ni nič čudnega, da tega je med navadnimi uporabniki kar precej, da je imel celo podjetje, kjer so jim denar pobrali z računa, da tam pa je malo čudno, ker tisti imajo pa še sploh baje "močne, dodatne" zaščite poslovnih računov.
Pomagajo pa vse te zaščite tako izgleda nič.
Žalostno se mi pa zdi, da banke kljub vsemu ne storijo nič, veselo prodajajo ta način storitve dalje.

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #5 on: October 20, 2007, 11:49:12 AM »
Eh ja, se javljam tudi jaz. Sicer je bilo že krepko več kot leto dni nazaj, menda celo več kot 2. Klik sem opustila in po hitrem postopku zamenjala banko. Sicer ni šlo za ogromne vsote, znesek pa je bil vseeno zame (sploh v tistem trenutku) kar precejšnja škoda. Upanje, da bi dobila denar nazaj sem že zdavnaj izgubila, odvetnika si ne morem privoščit...
No obremenjujem se s tem ne več, pravzaprav sem zadevo nekako vrgla čez ramo in iz spomina (se sploh ne bi spomnila, če ne bi Nensi napisala...). Kot tolažba mogoče to: dejstvo je, da nisva edini in mogoče se bo le našel kdo, ki bo z odvetnikom dokazal banki, da se tako ne posluje.
Zanimivo pa je, da ima veliko ljudi slabe izkušnje z določeno banko, a je kljub temu ne zamenjajo ???. To je pa tisto, česar jaz ne razumem.
lp
T.
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #6 on: October 20, 2007, 02:39:05 PM »
Grem ravno od doma in se v tej temi oglasim kasneje.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #7 on: October 20, 2007, 09:34:50 PM »
Očitno so pri Kliku še zelo veliki amaterji kar zadeva bančništva. Sicer kot pomnim je le ta prišel na trg  v primerjavi s drugimi državami zelo pozno. Mogoče celo kadra nimajo za to, skratka stranka, ki ni oškodovana po svoji krivici naj bi imela  tudi svoje pravice. V Sloveniji kjer narod še vedno nategujejo  na suho, temu očitno ni tako. Sam se še nisem spekel na ta način, v moji okolici pa tudi ne poznam nobenega, ki bi imel neprijetno izkušnjo s spletnim  bančnim poslovanjem.

Sicer pa slišim, da niso  le banke tiste, ki delajo s strankami kot svinje z mehom.  Tu so še drugi monopolisti in seveda na visokem mestu uradi ki normalno nimajo nobene konkurence. Tam pač je Slovenec prepuščen na milost in nemilost dotični osebi na okencu.  Podobno kot pred leti, ko sem rekel, da bom ustanovil firmo in sem šel na sodišče nakar mi je ženska porivala v roke neke papirje, zakonik.  Sem ji rekel, da ga ne rabim, ker izpolnjujem vse potrebno. Potem me je pa kar h notarju poslala. Halo!!! Lepo sem ji povedal, da se s takim pristopom dela ne strinjam, ter da imajo tudi na sodišču dovolj advokatov, ki bi lahko opravil notarsko delo. Na koncu sem seveda zmagal in to bi mi celo na sodišču uredili. Žal se v Sloveniji podložno vsak pripogne in šiba tja kamor so ga poslali , četudi je vse mogoče urediti na enem samem okencu.   Birokracija na višku. 

No, tu so še drugi monopolisti. Kakšno vlogo igra pri maloprodaji recimo Mercator in koliko on kot monopolist svoje vrste posledično dviga ceno tudi pri drugih konkurentih.  No, znotraj jim brez dvoma škriplje, saj na policah je vse preveč lepo, da bi bilo to vse tudi znotraj podejtja res. 

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #8 on: October 21, 2007, 11:10:59 AM »
Andres

se kar strinjam s tabo v vseh treh točkah, ki si jih izpostavil.
Menim, da je v Slovenjiji eden glavnih problemov na vseh področjih neke vrste apatičnost, pa vdanost v usodo. Saj večinoma kar mislimo, da en posameznik pa ne more nič spremeniti, pa potem odnehamo, pa ni prav.
V medijih še tiste redke nepravilnosti na katere se opozarja kar izzvenijo po določenem času.

Afere so pa tako ali tako posebno poglavje zase.
A se je že kakšna končala s kakšnim konkretnim sodnim epilogom in kaznijo za tiste pomembne akterje? Vedno se pa končajo za "običajne" ljudi, ki v primerjavi z "znanimi" naredijo vglavnem le simbolične prekrške.

Če ostanem le pri fenomenu trgovcev, ki jih omenjaš. Trije imajo prevladujoč položaj in neusmiljeno dražijo hrano.
Saj se je kak teden, dva pisalo o tem, zdaj pa nič, veselo hodimo v trgovine pa kupujemo vsak teden dražjo hrano. Na TV pa nas slepijo z reklamami o "blokiranih" cenah. Ja 100 izdelkov od 30000 je pa res hvalevredno. Pa še to na račun proizvajalcev, ki tako nimajo kam, kot prodajati jim po pogojih, ki jih postavijo. Veliki tuji proizvajalci pa postavijo svoje pogoje po "take it or leave it"  sistemu, njim se pa globoko klanjajo in pristanejo na karkoli.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #9 on: October 22, 2007, 03:02:42 AM »
Nensi.  Omenila si tri, ki si delijo prehrambeni trg. S tem menim, da gre za Mercator, Spar in Tuš. A vendarle je potemtakem vsem trem naštelana tudi medijska pozornost do potrošnika, kar pomeni, da  ritolizniško še bolj podležejo ravno mediji.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #10 on: October 22, 2007, 08:48:04 AM »
No glede potrošništva bom tudi sama primaknila piskrček. Gre sicer "samo za navadno pasto za zobe", ki pa mi je pri srcu. V zadnjem času pa so bile že tri po vrsti take sorte tubice, da se pasta po nekajkratni uporabi sploh ni več mogla stisniti. V DM sem že po drugi taki opozorila trgovko na to. Odgovor je bil, da tudi ona uporabljo to isto in da nima nikakršnih problemov. No, pa sem kupila še tretjo. In dogodilo se je isto. Šla sem v DM, povedala za zadevo in povedali so mi, da šefice ni. Pustila sem telefonsko številko in prosila, da me pokliče, da ji povem o zadevi. Tubice pa pustila tam kot dokaz.

No, klica pač nisem dočakala.

Zdaj se poraja vprašanje. Ali bom zgubljala energijo zaradi ene zobne pastice za 2 €, vstrajala in šla še enkrat v DM in zgubila še dragocen čas, ali se moram pač odločit za drugo zobno pasto.
Še vedno pa ostaja prisoten ignorantski odnos.
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #11 on: October 22, 2007, 08:54:37 AM »
Ja Tea tudi tvoja izkušnja žal kaže, da sem verjetno izbrala kar pravi naslov za to temo. Saj skoraj ni možno dojeti tako ignorantskega odnosa do potrošnikov. Včasih so nas še učili da je kupec kralj, danes pa kaj veš kaj jih učijo na trgovskih in ostalih temu poklicu namenjenih šolah.  ???

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #12 on: October 22, 2007, 09:00:43 AM »
Nensi.  Omenila si tri, ki si delijo prehrambeni trg. S tem menim, da gre za Mercator, Spar in Tuš. A vendarle je potemtakem vsem trem naštelana tudi medijska pozornost do potrošnika, kar pomeni, da  ritolizniško še bolj podležejo ravno mediji.

Andres

Zelo res, mediji pa za denar seveda objavijo karkoli ali pa kaj drugega, saj je potrebno vedeti, da se v oglaševanju operira z astronomskimi proračuni.

Če bi vsi ti trgovci samo pol denarja, namenjenega vsak teden bolj ali manj podobnemu oglaševanju (salama, jogurt, sadje, nagradne igre, praški...) s katerim nas poneumljajo namenili za kakšen plemenitejši namen (zdravstvo, šolstvo...) bi bilo ljudem to veliko bolj koristno.

Saj ne da ne dajejo denarja tudi v humanitarne namene, s čemer se potem spet na veliko bahajo, le da je ta budžet v primerjavi z oglaševalskim skromno majhen.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #13 on: October 22, 2007, 09:02:02 AM »
Pravzaprav me najbolj moti, češ: kaj se usajaš zaradi ene zobne paste.  ;D Pa se v bistvu sploh ne.
 Saj bi konec koncev lahko samo obvestili proizvajalca, da pač nima ustreznega sistema tubic. S tem se po moje dela gospodarska škoda.

www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #14 on: November 08, 2007, 08:38:22 AM »
Vidiš jaz sem se tudi ubadala v preteklih dneh z zobnimi pastami.
Ne morem verjet, da mi ni uspelo najti prodajalne, kjer bi imeli zobno pasto brez fluora.
Saj so mi v parih trdili da prodajajo tako, da je celo bio in oh in sploh, ko smo pa sestavine brali, se je pa izkazalo, da le ni tako.