Naslednji primerni za obravnavo so definitivno bankirji, bleferji, da jih težko najdeš.
Sem včeraj gledala po TV prispevek o tem, da so jim spet "vdrli" v internetno bančno poslovanje, pa spet ne bo nič.
Meni so med ostalimi nesrečniki pred enim letom preko sistema internetnega bančništva vdrli v račun in ga popolnoma izpraznili.
V banki so se čudili, da to je pa nemogoče, da to sem pa prvi primer... in da oni s tem nimajo nič.
Denarja niso hoteli vrniti in ga še do danes niso, ker njihov sistem naj bi bil 100%.
Ko sem bila potem na sodišču, kjer se je odvijal postopek proti tistim, ki so bili "kurirji" ali pa "posodili račun" ker pravih storilcev še niso odkrili, se je izkazalo, da je teh primerov veliko, vsem so pa rekli da so oni edini.
Izkazalo se je, da je NLB par ljudem denar celo vrnila, A banka in Gorenjska banka pa ne, pa tudi NLB ga ostalim ni vrnila.
Na vprašanje sodnika kako mora biti zaščiten računalnik uporabnika, da je elektronsko bančništvo potem varno je računalničar NLBja izjavil, da če se enkrat hekerji lotijo sistema, je vsaka zaščita brez zveze, ker ne zdrži in ni dovolj ne požarni zid in ne antivirusna zaščita, torej popolnoma varnega poslovanja ni!
Še danes pa banka veselo razlaga, da je s sistemom vse v redu, vdori pa se jim na različne načine dogajajo vsaj že dve leti, oškodovanih je ogromno ljudi, storiti pa se ne da nič, ker vsaka novica o tem, ki pride v medije zaradi njihovega pritiska od tam izgine v dnevu ali dveh.
Zakaj so nekaterim redkim izbrancem vrnili denar, drugim pa ne, mi pa še do danes niso odgovorili, so nekaj blefirali v smislu da so denar prestregli v trenutku ko ga je storilec kradel ter preden je bil nakazan na njegov račun. Je pa na sodišču njihov računalničar rekel, da se to zgodi v 3 sekundah!?
So mi pa prijazno svetovali naj jih kar tožim. Samo ne vem s katerim denarjem naj plačam odvetnika, mogoče s tistim ki so mi ga ukradli?
Toliko v razmislek o tem, koliko je elektronsko bančništvo varno!
Pa mogoče o tem poveste še komu, ker verjetno drugače kot na način "ustnega" izročila res ne bo šlo, ker so bili vsi poskusi spraviti zadevo v medije pač neuspešni.