Nenavadno. Ne govorimo le o vesoljcih. To je svet. Nenavaden kajpak. > Angelski svet
Angeli - kdo je kdo
apemaya:
--- Quote from: nensi on November 03, 2007, 07:56:52 PM ---
--- Quote from: apemaya on November 01, 2007, 03:23:07 PM ---Nensi,
glede na tvoj post o otrocih in angelih, bi lahko sklepali, da ko imajo otroci namisljene prijatelje, da so to angeli? Tako kot v tistem filmu z Johnom Travolto, kjer on igra angela Bogusa, za katerega vsi mislijo, da je namisljeni prijatelj enega fantka.
--- End quote ---
apemaya
otroci imajo v svojem domišljiskem svetu seveda namišljene prijatelje, so pa dojemljivi tudi za občutenje angelov, ki jih pa odrasli, ker so to sposobnost izgubili, tudi tolmačijo kot namišljene.
--- End quote ---
Razumem ;) Je pa zanimivo, kako smo ljudje nejeverni do stvari, ki jih ne vidimo ali cutimo. Zalostno se mi zdi, da nas je pogosto sram govorit o takih dogodkih/ srecanjih/ obcutenjih, saj nas je strah obsojanja ( res je, da to verjetno izvira iz dejstva, da ljudje radi prirejajo resnico, da zapolnijo svoj kompleks).
kakorkoli ze, jaz zelo rada prebiram vse teme na tem forumu, ceprav v debate se pa ne morem spuscat :-[
Princes:
--- Quote from: apemaya on November 05, 2007, 06:35:50 PM ---
--- Quote from: nensi on November 03, 2007, 07:56:52 PM ---
--- Quote from: apemaya on November 01, 2007, 03:23:07 PM ---Nensi,
glede na tvoj post o otrocih in angelih, bi lahko sklepali, da ko imajo otroci namisljene prijatelje, da so to angeli? Tako kot v tistem filmu z Johnom Travolto, kjer on igra angela Bogusa, za katerega vsi mislijo, da je namisljeni prijatelj enega fantka.
--- End quote ---
apemaya
otroci imajo v svojem domišljiskem svetu seveda namišljene prijatelje, so pa dojemljivi tudi za občutenje angelov, ki jih pa odrasli, ker so to sposobnost izgubili, tudi tolmačijo kot namišljene.
--- End quote ---
Razumem ;) Je pa zanimivo, kako smo ljudje nejeverni do stvari, ki jih ne vidimo ali cutimo. Zalostno se mi zdi, da nas je pogosto sram govorit o takih dogodkih/ srecanjih/ obcutenjih, saj nas je strah obsojanja ( res je, da to verjetno izvira iz dejstva, da ljudje radi prirejajo resnico, da zapolnijo svoj kompleks).
kakorkoli ze, jaz zelo rada prebiram vse teme na tem forumu, ceprav v debate se pa ne morem spuscat :-[
--- End quote ---
Tu pa moram nekaj dodati.
Ko sta bila moja otroka majhna, sta kar naprej z nekom čebljala. Vendar, na žalost, takrat še nisem bila tako osveščena kot danes. Žal mi je, da nisem bila del teh debat.
Ko bom en dan babica - upam, bom z veseljem prisluhnila. In takrat bom tudi razumela tisto, česar takrat nisem. Škoda, da ne morem zavrteti časa nazaj.
Se pa zdaj rada ozrem v kakega nedobudneža, ki me spremlja s pogledom in se mi zasmeje. Zdaj vem, da ne vidi mene kot osebo, ampak vidi energijo, ki jo oddajam in če so zraven še angelčki, toliko bolje. Zelo sem vesela, ko vidim nasmešek na obrazu in iskreče očke...
apemaya:
--- Quote from: Princes on November 05, 2007, 06:58:17 PM ---
Ko bom en dan babica - upam, bom z veseljem prisluhnila. In takrat bom tudi razumela tisto, česar takrat nisem. Škoda, da ne morem zavrteti časa nazaj.
Se pa zdaj rada ozrem v kakega nedobudneža, ki me spremlja s pogledom in se mi zasmeje. Zdaj vem, da ne vidi mene kot osebo, ampak vidi energijo, ki jo oddajam in če so zraven še angelčki, toliko bolje. Zelo sem vesela, ko vidim nasmešek na obrazu in iskreče očke...
--- End quote ---
Ja, tudi jaz bom verjetno bolj pozorna na to, ko bom imela otroke. Sicer pa, vedno kaj novega izvemo in meni je zelo vsec primerjava zivljenja ene osebe z raznimi obdobji clovestva. Ko si otrok je vse tako preprosto in znanje še osnovno, prav tako kot clovek v prazgodovini. Potem so tu prvi napredki otroka govor in hoja, prav tako morda kot ogenj za pracloveka. ITD. In jaz vsakic, ko kaj novega zvem, si recem: aha, sedaj sem v obdobju razsvetljenstva ;D
Princes:
[ In jaz vsakic, ko kaj novega zvem, si recem: aha, sedaj sem v obdobju razsvetljenstva ;D
[/quote]
Ne vem, v kateri fazi življenja si ti, zase lahko rečem, da sem stopila v poletje življenja in na žalost, ali pa na na veselje, saj pravijo nikoli ni prepozno, spoznavam, da se se mi to dogaja prav zdaj - razstveljenstvo mislim, to s tistim "O, šele zdaj razumem... to je to.... pa kako nisem tega vedele že prej....."
Naj nam to razsvetljenstvo traja in traja :)
apemaya:
jaz sem morda v obdobju med srednjim vekom in razsvetljenstvom. Oz. med pomladjo in poletjem :)
se pa strinjam s tvojim zadnjim stavkom ;)
Navigation
[0] Message Index
[#] Next page
[*] Previous page
Go to full version