Author Topic: Devica  (Read 45298 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
Devica
« on: October 10, 2007, 09:30:00 AM »
DEVICA  
Spremenljivo zemeljsko znamenje
Planet vladar: Merkur
Pripadajo hiša: šesta
Spremenljivo zemeljsko znamenje daje tukaj več možnosti prilagajanja, v primerjavi  z Bikom ali Kozorogom. Izrazit smisel za malenkosti in odličen dar opazovanja in analiziranja. Devica je znamenje služenja drugim. Vse ve povsem natančno in o tem skuša poučiti tudi druge. Močno jo zanimajo zdrava prehrana in zdravo življenje. Zelo je občutljiva na kritiko.
Gesla: skrbna, pametna, redoljubna, natančna, kritična, analitična, prilagodljiva,
Zadržana, trezna, plašna, nezaupljiva, negotova, skopa
Telesna raven: črevo (razen danke)
Planeti v znamenju Device privzemajo kritično-analitičen značaj.

Barve: zelena, temno rjava

Smer neba: jug /jugovzhod/

Dežele: Turčija, Grčija, Brazilija, Švica

Kraji in prostori: delovna mesta, pisarne, delavnice, urarne, rokavičarji, prodajalne zdrave hrane, čajnice, zdravstvene knjižnice, trgovine s prehrano, shrambe, garderobe, študijske sobe, knjižne police, ute za domače živali, obdelovalne površine za pridobivanje hrane, žitna polja, zelenjavni vrtovi, zeliščni vrt, stanovanjski bloki ali naselje za delavce, podnajemniška stanovanja, center mesta

Predmeti: šah, zdravstvena knjižica, recepti, različni delovni pripomočki: kuharske knjige, pisalni stroji… homeopatska zdravila, čaji

Kamni: Sardoniks

Kovina: Živo srebro in nikelj

Drevo in rastline: oreščki, detelja, zlatica

Hrana: krompir, korenje, zelena, koleraba

Živali: vse domače živali, posebno psi in mački, čebele, mravlje, miši

Device so tihe, njihovo držanje je ponavadi zelo zadržano, melanholikični in hladni, vendar z diplomatskim šarmom uživajo odlično reputacijo. Sicer imajo veliko energije in so v nenehnem gibanju, vendar pa se morajo osredotočiti na delo. Notranja nervoza jih včasih premaga in zaradi gozda ne vidijo drevesa. Najbolje se temu postavijo po robu, če uporabijo svojo sposobnost za analizo in razčlenjevanje.

Večina pripadnikov znamenja Device so praktični ljudje, v osnovi skeptiki, če ne dobijo pravilnih odgovorov na njihova vprašanja. Včasih lahko pretiravajo s svojo kritiko. Pomembno je, da si izgradijo več samozaupanja in občutek lastne vrednosti, kajti sicer se zelo radi postavijo v drugo vrsto. Uspehi jih ponavadi čakajo šele v drugi polovici življenja.

Ponavadi so Device vitki ljudje, kajti zelo jih skrbi zdravo prehranjevanje in zdrav način življenja. So skladnih oblik, nežne kože, občutljivejšega zdravja. Glava je okrogla, pogled pa vprašujoč. Glas imajo ponavadi prediren /oz. tanek/. Zgornja ustnica je tanjša, noge pa so često v obliki črke O.

Na poslovnem področju Device delajo po svojih najboljših močeh. Niso ustvarjene za vodstveni kader, ker niso prepričane v svoje sposobnosti in težko ugotovijo, kaj jim je delati. Ponavadi sprejemajo delo nižje njihovim sposobnostim in izobrazbi, brez kakšnega protesta, celo krivice bodo prenašali, ker niso dovolj samozavestni.  Če pa pridejo do vodilnega delovnega mesta so sitni šefi, ki večno nekaj nergajo in kritizirajo.

Najbolje se bodo izkazali pri birokratskih poslih, kot tajnice, računovodje. So natančni in analitični pri delu, zato so uspešni tudi kot popravljalci preciznih naprav. Zanimalo jih bo tudi zdravljenje, zato jih najdemo med farmacevti, kot medicinsko osebje, homeopati, dietetiki, veterinarji. Mnogi so uspešni tudi kot učitelji, dobro se odrežejo tudi v vseh dejavnostih, kjer se dajejo različne usluge in radi delajo z strankami in ljudmi.

Kot partnerji so prijazni in pripravljeni za svojega partnerja storiti vse potrebno. Čustva niso preveč globoka, vendar pa zvesta in pripadna. Pri poglabljanju razmerja je največja ovira njihova samokritičnost. Če hočejo uspeti, se morajo naučiti lahkotneje sprejemati poklone in verjeti v čustva svojega ljubljenega.

Na spolnost gledajo z nezaupanjem.
Ljubezenska noč se pri Devicah začne z intenzivnim pogovorom. Jasno, telo mora biti čisto. Pri prvem seksu, Device niso pretirano zahtevne, jasno, saj je zanje prvič in partner mora to upoštevati. Devicam je najbolj pribljubljen sex v prvih poletnih dneh. To morate obvezno iskoristiti.
Ko Devica reče JA, potem je stvar treba vzeti resno. Čistoča v intimnih situacijah je izredno pomembna, erogene cone pa so masaža kolen in v področju trebuha in glava. Brez ljubkovalnega govorjenja pri Devicah ne gre.
Znane Device:
Maurice Chevalier, Agatha Christie, Sean Connery, Greta Garbo, Peter Falk, Ludvik XIV, Tolstoj, Peter Sellers,
Ivan Tavčar, Janko Kersnik, Fran Erjavec, France Bevk, Miško Kranjec, Mihael Stroj, Matevž Langus, Veno Pilon, avgust Černigoj, Janez Puhar, Friderik Pregl
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline nensi

• Sple. Simbol
  • There's no such place as far away.
Re: Devica
« Reply #1 on: October 10, 2007, 04:10:05 PM »
Bravo Tea

za tako uporabnikom prijazno razlago, pa praktično na enem mestu.

Imam srečo, da se celo življenje lahko predstavljam kot devica... :D, sicer pa ker že pripadam temu "praktičnemu" znamenju, poskušam vedno tudi ravnati pametno in racionalno, kar se od devic nekako pričakuje.

A kako je to? No če pogledamo npr. področje seksualnosti, ki je pri devicah manj izraženo nekako takole:

"Vsaka pametna ženska spi le z enim moškim, z vsemi ostalimi je budna...." ;D

Deviški pozdrav.

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #2 on: October 10, 2007, 06:12:27 PM »
nensi,

sem še ena Devica, ki se podpiše pod tvojo izjavo o spanju  ;D

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #3 on: October 11, 2007, 11:14:49 AM »
Bravo Tea

za tako uporabnikom prijazno razlago, pa praktično na enem mestu.

Imam srečo, da se celo življenje lahko predstavljam kot devica... :D, sicer pa ker že pripadam temu "praktičnemu" znamenju, poskušam vedno tudi ravnati pametno in racionalno, kar se od devic nekako pričakuje.

A kako je to? No če pogledamo npr. področje seksualnosti, ki je pri devicah manj izraženo nekako takole:

"Vsaka pametna ženska spi le z enim moškim, z vsemi ostalimi je budna...." ;D

Deviški pozdrav.

Hvala Nensi ....

Prav s tistim stavkom si me spodbudila, da napišem še nekaj o Veneri .... s katero se izražamo ženske. Mogoče bo pa potem vsa situacija dobila drugačno vsebino  ;D
www.Astro-Star.net

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #4 on: October 11, 2007, 12:33:06 PM »
uf, sem vedela, da se ne bom mogla več dolgo skrivati izza Device...pa smo pri njenem veličanstvu Levinji, grrroooaaarrr  ;D

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #5 on: October 11, 2007, 12:39:14 PM »
Mene pa v življenju  device nekako obkrožajo kot opažam.  Razlika med vsemi, ki jih poznam je očitna, vse pa imajo eno skupno lastnost.  Imajo sposobnost učenja njihove stroke.   S tem ne govorim za vse Device, ki jih poznam. Predvsem imam v mislih tiste, ki jih poznam bolje ali zelo dobro.

Morda pa se dobro z njimi zaštekam, ker imam sam devico v Veneri.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #6 on: October 11, 2007, 12:44:46 PM »
joj, pa sortiramo tako pridno, kupčkamo, označujemo - sistematičnost, sistematičnost... ;D

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #7 on: October 11, 2007, 12:58:58 PM »
Mene pa v življenju  device nekako obkrožajo kot opažam.  Razlika med vsemi, ki jih poznam je očitna, vse pa imajo eno skupno lastnost.  Imajo sposobnost učenja njihove stroke.   S tem ne govorim za vse Device, ki jih poznam. Predvsem imam v mislih tiste, ki jih poznam bolje ali zelo dobro.

Morda pa se dobro z njimi zaštekam, ker imam sam devico v Veneri.

Andres

Tam približno na mojem Vozlu in Vx jo imaš  ;D
Pa naj še kdo reče, da astrologija ne drži.
www.Astro-Star.net

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #8 on: October 11, 2007, 01:00:12 PM »
Res da je tako?  Hmm. Torej tvoj vozel tipam sam pri sebi? :) ;D

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #9 on: October 11, 2007, 01:01:27 PM »
Res da je tako?  Hmm. Torej tvoj vozel tipam sam pri sebi? :) ;D

Andres

Usoda je pač hotela tako Andres, da sva tukaj nekje povezana. Ker pa je zraven Uran, se ve da na nenavaden način  ;D
www.Astro-Star.net

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #10 on: October 11, 2007, 01:04:09 PM »
Kakor koli že, uransko  na nenavaden ali navaden način, meni je ob tvojem vozlu lepo.   Verjamem, da tudi drugim, z vozlom ali brez. :)

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #11 on: October 11, 2007, 01:05:43 PM »
Kakor koli že, uransko  na nenavaden ali navaden način, meni je ob tvojem vozlu lepo.   Verjamem, da tudi drugim, z vozlom ali brez. :)

Andres

Hvala Andres. Tudi jaz se med vami počutim domače  :)
www.Astro-Star.net

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #12 on: October 11, 2007, 06:09:45 PM »
Jaz imam doma eno fajn devico- mojo sestro. Samo si vcasih za dalj casa sposodi kaksno mojo obleko (pa ze tako jih imam malo) >:(, potem pa se cez nekaj casa spomnim in grem v njeno sobo in kaj vse najdem mojega pri njej. Jao jao ???

Taja, si ti tudi taka bolj umetniska, se rada lepo oblacis....vsaj meni delujes taka zelo energicna, pozitivna, s srcem na dlani, zato te vcasih ljudje fajn prizadanejo. A sem dobila pravi obcutek preko ekrana??

:)

Offline Tita

• Uporabnik
  • **
« Reply #13 on: October 11, 2007, 06:41:07 PM »
A ti tudi???  ;D ;D ;D Je moja tudi devica, čeprav mi ni ravno tipična devica (rojena je pa 23.08.1981 ob 20.20).
Moja astro karta:
http://shrani.si/?mojaastrok10kwh.gif

9zvezdni KI: 261

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #14 on: October 11, 2007, 06:46:58 PM »
moja je pa letnik '83 ;D