Dobrodošla Nataša,
sama sem poznala kar nekaj kozorogov in jih na splošno lahko razdelim na dva tipa - ali je šlo za izrazito marljivega, pridnega , odgovornega človeka - nagnjenega k tradiciji in v čustvih dosti zaprtega in pa drugi tip - ljudje, ki so bili izrazito divji ( mogoče je že bil močan vpliv naslednjega znaka vodnarja ) - ki so se nenavadno oblačili, živeli mimo vseh ustaljenih norm itd....to mi je bilo vedno zanimivo - kako različna tipa kozorogov. To sem opazila tudi pri svojem znamenju Devici - dva ekstrema...
Sicer pa smo vsi tako in tako koktejli raznih znamenj 
pozdravček in še enkrat dobrodošla med nami,
Taja
No, jz sem zadnji dan kozoroga, torej blizu vodnarju... Nekaj (ali veliko ???) kozorogovske zadrtosti se me je že držalo, bi rekla, v mladosti. Vedno pa pravim, da me "rešuje" ognjeno lunino znamenje in ascendent, hvala bogu, ker nočem bit preveč disciplinirana.... Kako fino je, ko zlezeš iz stroge kozorogovske lupine in si poln življenja... Drugače pa, tudi sama sem se vedno učila kampanjsko, delam tudi kampanjsko. Malo težko se spravim zravn, nato pa... Kot vlak, ki spelje počasi in hitreje, hitreje.... Rada tudi naredim natančno... Ambiciozna pa sploh nisem. Samo želim si vedno nekaj novega pa za delat kaj, da paše moji duši. Življenje pred denarjem, položajem na prvem mestu... Čas za razvajanja in posvečanja sebi, družini, prijateljem... Morda je pa kozorogovska lastnost, da dolgo rabim, da se odločim? Ne morem se prej, da ne dobim občutka, da zdaj je pa to to...