A lahko še meni prosim pogledaš? Ljubezensko podorčje 
Si ti mogoče ravno na neki prelomnici? Nekaj zaključuješ, greš naprej? Se boš še malo lovila, da boš našla tisto pravo stabilnost. Neka neprijetnost te bremeni ... Želja po ljubezni je velika, obenem si pa precej prestrašena in zaprta. Kaj se dogaja?
Maja, vse je res! Sem eno zvezo zaključila pa nekako ne morem čisto čez to, oziroma gre zelo počasi, ker me nekateri signali vedno znova potegnejo nazaj. In definitivno je tudi strah prisoten, ker se bojim, da bi bila zopet prizadeta, da bi "izvisela", po drugi strani pa tudi, da ne bi našla tiste prave osebe. 
Kot gledam, zato ne moreš naprej, ker te je ali tako zelo očaral ta človek, s katerim si bila v zvezi ali pa je zveza v bistvu zelo dobro funkcionirala, se nato končala, ti pa si ostala v tistem vzdušju, ki je bilo na začetku. Mogoče vse skupaj preveč idealiziraš in si preveč nostalgična. To te ne pusti naprej. To te zasleduje kot neko prekletstvo, ki si ga sama ustvarila in ga vlačiš za seboj. V bistvu nobene druge priložnosti trenutno niti nočeš in vztrajno zavračaš opcijo, da bi šla "sama" naprej ... Kako pa je s tem bivšim partnerjem? Kaj je bil vzrok, da sta se razšla, kako je šel on naprej. Meni se kaže, da on normalno živi naprej, ne utaplja se v takih bolečinah, kot ti. Vzrok je bila pa kakšna neiskrenost, oddaljitev, mogoče tudi prevara, tretja oseba ... Nekaj skrivnostnega, nekaj se je iznenada spremenilo.
Sem še angele vprašala. Tudi oni pravijo, da pojdi naprej. Sploh ne veš, koliko lepega te čaka za vsem tem. Najprej se pa posveti sebi, ozdravi se, da boš lahko šla novemu življenju naproti.
Če te bo še kaj zanimalo, sem pa na voljo.

Jaz kar požiram tvoje besede, res. Bila je tretja oseba, kar se je razkrilo nenadoma (morda niti ne tako nepričakovano, glede na njegovo preteklost) ter kar naenkrat neka ignoranca iz njegove strani. Tako da, me je vse skupaj zelo prizadelo. Za njega ne vem, ali je šel naprej, vem pa da je imel v tem času, že ogromno nekih avantur za eno noč, kar me zelo žalosti, ter me postavlja pred vprašanje, če mu je kdaj resnično bilo do mene. Ampak še zmeraj ga občudujem, zaradi stvari, ki jih počne, najbrž ga res celo idealiziram, predvsem pa imam še zmeraj nekaj čustev do njega, ki jih ne znam predelati. Se je pa v mojem življenju pojavil še en drug moški, do katerega čutim naklonjenost, ampak mi pošilja mešane signale. Včasih se mi zdi da name gleda kot žensko, včasih pa kot prijateljico. Bi lahko malo pogledala, kakšna je tu situacija? Ker res ne vem, ali je samo moja domišljija ali je res nekaj. Trenutno definitivno na zvezo nisem še pripravljena, ker moram toliko predelati in ker sem še preveč zmedena in ranjena, ampak počasi pa bo že šlo:)
Drugače pa najlepša hvala, za vso tvojo pomoč, trud, čas in ljubezen. Mi veliko pomeni.

Me veseli, da lahko pomagam takole ...

Razmisli ... Ti je hudo, ker te mogoče ni imel rad, ker nisi bila edina itd. ... Ali pa ti tukaj ego nagaja, ker te vrta na način, češ, da nisi bila dovolj dobra. To so zanimive situacije, ki zahtevajo, da jih premelješ in si odkrito priznaš, za kaj gre. Sem bila na istem.
Brez zamere, ampak po tvojem pisanju sodeč, te tip sploh ni bil vreden. Komaj čakam, da boš čez in boš to tudi sama spoznala. Je tako fin občutek ...

Ko pogledaš nazaj.
Poglejva za tega drugega moškega ... Hmm, ta po mojem ni niti sam najbolj prepričan, kaj mu pomeniš. Malo nestabilen je, tudi nekaj cinca in se ne zna odločit za akcijo. Mogoče tudi ne zaupa dovolj vase, v dogajanje ...
Kaj mu pomeniš, sem še vprašala. Bi te imel lahko za partnerko, ampak ni "ta hiter" tip. Rad bi gradil počasi, bolj razumsko. Potrpežljivo čakaj, pa boš videla, kam se bo razvilo. Poti so še vse odprte. Ne skrbi, te čaka še veliko lepega na čustvenem področju. Se mi samo zdi, ali si mogoče te dni naredila en majhen korakec naprej, proti prihodnosti? Neko prelomnico si imela, čeprav se je mogoče še ne zavedaš ...