Author Topic: ribi  (Read 18791 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
ribi
« on: October 10, 2007, 09:32:50 AM »
RIBI   

Spremenljivo vodno znamenje
Planet vladar: Neptun
Pripadajo hiša: dvanajsta
Najbolj vodeno, senzibilno in občutljivo znamenje zodiaka. Razvija se v nejasnem območju, kjer so meje zabrisane. So plašni, obotavljivi in z močnim nihanjem razpoloženja. Pri njih je pogosta zasvojenost zaradi bega od realnosti in odgovornosti. Živijo v sanjskem svetu, podarjen jim je svet ezoterike in mistike.
Gesla: senzibilnost, medialnost, pripravljenost pomagati, sočutje, zdravljenje, fantazija, upanje, sanje, laž, iluzije, razočaranje, skrivnost, strahovi, nestanovitnost.
Telesna raven: noge (stopala), limfni in hormonski sistem
Planeti v znamenju Rib so pogosto negotovi, zasedeni s strahom, preobčutljivi. Pogosto tu obstaja nevarnost prevare ali razočaranja. Pogosto se izživijo tudi skrivaj in prikrito.

Barva: nežno morsko zelena

Smer neba: sever /severozahod/

Dežele: Portugalska, Severna Afrika

Kraji in prostori: morje, otočki, mesta na morju, samotna mesta na obrobju, bolnice, ustanove, zapori,azili, klinike, cerkve, lekarne, hoteli, bencinske črpalke, skladišča cistern /plin, nafta, kemikalije/, prostori, ki so polni vlage, področja kjer je veliko megle

Predmeti: kemikalije, strupi, plin, zdravila, fotografski aparati, filmi, slikarski pripomočki, ribiška in potapljaška oprema, umivalniki, postelja, spalnica, alkoholne pijače,

Kamni: mesečev kamen hematit

Kovina: platina

Drevo in rastline: vrba, lokvanj, mah

Hrana: ribe, solata, figa, kumarice, buča, melona

Živali: ribe in morski sesalci

Kako prijeti spolzko ribo? Prav to vprašanje se nam včasih poraja, ko srečamo predstavnike tega znamenja zodiaka. Pod močnim vtisom impresionističnega, vizij in barv, so Ribe tukaj, že naslednji trenutek pa se razvodene v svojem svetu. Ribe imajo značilnost, da se lahko stope z situacijo, v kateri se nahajajo, so prilagodljivi, plašni, nevsiljivi, čeprav mnogo govorijo. Težko se namreč sprijaznijo z resničnostjo življenja in se ne morejo z njo soočiti. Najraje uberejo linijo najmanjšega odpora in pustijo da se stari dogajajo same os sebe.

Zelo težko cenijo svoje talente, podcenjujejo svoje sposobnosti. Do okolice so tolerantni in včasih celo naivni. Najbolje je, če jim uspe svojo bujno domišljijo uporabiti na ustvarjalne način, naučiti se morajo misliti z lastno glavo, le to jim bo dalo potrebno smer in s tem lahko premagajo svojo neodločnost.

Ribe so ponavadi nižje rasti, imajo zelo mehke gibe /balet, ples/, bledo polt, izrazite oči in miren pogled. Ponavadi imajo podočnjake. Koža je občutljiva, ker imajo slabo cirkulacijo krvi. V večini primerov imajo slabo držo.

Idealen poklic za Ribe je tak, kjer se izraža njihova pripravljenost pomagati. Naj bo to nega bolnikov, pomoči potrebnih ali pa dobrodelne organizacije. Organizatorji niso najboljši, pač pa bolje delajo pod vodstvom drugih. Vloge v ozadju jim odgovarjajo, kadar pa morajo javno nastopiti, uporabijo svoj igralski talent.  So odlični svetovalci, mnogokrat duhovniki, vedeževalci, psihoanalitiki, tajni agenti. Med jasnovidci in vedeževalci najdemo veliko Rib.
Kadar je njihov vladar Neptun postavljen disonantno potem pri Ribah prevlada alkoholizem, droga, nevrotična stanja in bolezni ali pa se podajo v prodajo alkohola in droge.

Ponavadi imajo Ribe tudi po dve službi hkrati, ali pa neko dodatno delo. Potrebujejo razgibanost in prožnost, rutina ni zanje. Niso pa ambiciozni in pri financah potrebujejo strokovni nasvet ali vodenje. Zapravijo več, kot si lahko privoščijo. Ponavadi jih najdemo v boemskih poklicih, kot slikarje, poete, fotografe, pri filmu.

Na ljubezenskem področju so romantiki, ki svoja čustva pretvarjajo v ljubezenski odnos in ljubljene osebe. Kar zasipajo jih s pozornostjo, in njihova domišljija prispeva k odnosu čisto posebna občutja. Pod površjem so včasih zelo malenkostni in takoj se zaprejo v svoj sanjski svet z zamero. Sicer pa partnerja gledajo z rožnatimi očali.

Oči in spogledovanje so njihovo orožje in specialiteta. Spolnost jemljejo kot nekaj skrivnostnega in padajo vanj z vso svojo dušo. Ljubezenski akt jemljejo kot spiritualno srečanje dveh duš in če bi radi naredili vtis, uporabite največjo možno intimnost in bočni položaj, da se lahko gledata v oči in da se lahko dotikata po celem telesu.
Erogene cone pri Ribah so predvsem podplati in nart. So pa zelo senzibilna bitja, potrebujejo dobrega in izkušenega ljubimca, z veliko mere romantike.

Znane Ribe:
Harry Belafonte, Kopernik, Einstein, Galileo, victor Hugo, Michelangelo, Montaigne, rudolf Nuerjev, Nižinski, Maurice Ravel, auguste Renoir, rossini, Boris Vian, Antonio Vivaldi, Georges Washington, Gagarin,
Ursula andress, Jen Harlow, Elisabeth Taylor,
Jožef Petkovšek Josip Jurčič, Ivan Čargo, Josip stritar, Josip Murn Srečko Kosovel,
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
Re: ribi
« Reply #1 on: November 07, 2007, 08:18:00 PM »
Se mi samo zdi, ali so moski rojeni v zanemnju Ribe veliki zenskarji in nagnjeni k alkoholizmu?
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #2 on: November 08, 2007, 09:04:42 AM »
So  ::) Kar pa mora seveda potrditi tudi ostala karta  ;)
www.Astro-Star.net

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #3 on: November 08, 2007, 11:59:01 AM »
To o moških Ribah sem slišal že pred leti. No in zgodilo se je, da sem redno srečeval čez vikend v mestu sodelavca Ribo, ki je bil redno pijan, ženskaril tam okoli, doma pa ga je čakala žena. 

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #4 on: November 08, 2007, 12:49:26 PM »
Hja ... hitro podlezejo vplivom. Dvojnost. In zenske v tem znamenju - spoznala sem locenke ali pa, da so sedele na dveh stolckih.
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #5 on: November 08, 2007, 01:20:26 PM »
Spolzek teren tele ribe. Nikol ne veš koliko je ura  ;)
www.Astro-Star.net

Offline Mojzes

• Uporabnik
  • **
« Reply #6 on: November 11, 2007, 12:07:59 AM »
oja :P
sam okej pa so v mladosti, z njimi imam kar nekaj okusnih stikov
 z leti sem kar previden,  moski so karakterno spolzki, dvolicni, niso stabilnega znacaja
zenske govorno plavajoce, ko se jim jezik ogreje so vroče ;D
let it be

Offline tia

• Uporabnik
  • **
« Reply #7 on: November 12, 2007, 04:52:54 PM »
pa dajte no, jaz pa ravnokar spoznala enega ribaka,do zdaj še nisem mela kontakta z nobenim ribakom pa sem čist očarana samo ob pogledu nanj, bom malo pozorna ;) :P

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #8 on: November 12, 2007, 07:44:34 PM »
pa dajte no, jaz pa ravnokar spoznala enega ribaka,do zdaj še nisem mela kontakta z nobenim ribakom pa sem čist očarana samo ob pogledu nanj, bom malo pozorna ;) :P

Tvoja Lunca je vodna.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #9 on: November 13, 2007, 07:14:32 PM »

Kako ne bi bila očarana ob pogledu na ribico .... sam pazi, da ni pod rožnatimi očali kakšen nevarnejši predstavnik podvodnega Neptunskega sveta.  ;D ;)
www.Astro-Star.net

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
« Reply #10 on: November 15, 2007, 05:17:03 PM »
Joj, tole z Ribami pa ni prav nič "vzpodbujajoče".
Bom jaz malo zamenjala temo, ker ravno ne vem v katero sobo paše....
Tea ima na svoji spletni strani prav lepo opisano kašna darila za katero znamenje, jaz pa imam zanimive izkušnje iz drugega zornega kota.
S sestro sva obe rojeni na 9.3., le da je vmes 7 let razlike. Jaz imam ASC v Ribah, ona pa v Levu.
Povedala bi rada kaj se nama dogaja že od otroških let: če kupim rostjnodnevno darilo sestri ne da bi preveč razmišljala, kar tako intuitivno - dobim idejo in kupim - bom prav sigurno od nje dobila nazaj isto darilo. Pa ena za drugo ne veva.
Zadnjič se je pa to zgodilo, ko je imel RD njen partner. Obe sva mu kupili enako knjigo. No, potem, ko je prišel najin marec, sem se malo bolj poglobila v darilo....  :)
Sedaj se greva neko nedogovorjeno tekmovanje, kjer sva obe zmagovalki ali obe poraženki: kupiti drugačno darilo kot dobiti  ;D Letos nama je uspelo  :D.
Ali se to tudi da kako razložiti? Poznam nekaj rib in ona tudi, pa se nama z ostalimi to ne dogaja.

Lep dan!

Iza
Live, love, laugh and be happy or at least have some fun!
http://www.kali.si/index.php?option=com_content&view=article&id=53&Itemid=58
ThetaHealing™ Instructor

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #11 on: November 15, 2007, 06:48:41 PM »
In ti kar Riba z asc Ribi?  :o

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
« Reply #12 on: November 16, 2007, 06:58:27 AM »
In ti kar Riba z asc Ribi?  :o

Se zgodi, tud v boljših familjah  :-[
Sedaj, ko sem začela "študirat" astrologijo, odkrivam (o sebi, seveda) še bolj odpiljene zadeve...  ;)

Lep dan!

Iza
Live, love, laugh and be happy or at least have some fun!
http://www.kali.si/index.php?option=com_content&view=article&id=53&Itemid=58
ThetaHealing™ Instructor

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #13 on: November 16, 2007, 11:46:33 AM »
Pa saj to ni nic slabega. Izkoristi svoje potenciale.
Za druzbo so Ribice super! Kar nekaj poz izkusenj. Vsec mi je, ker ne komplicirajo. Tako moski kot zenske, no vsaj pri meni je bilo tako.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #14 on: November 16, 2007, 11:47:12 AM »
Joj, tole z Ribami pa ni prav nič "vzpodbujajoče".
Bom jaz malo zamenjala temo, ker ravno ne vem v katero sobo paše....
Tea ima na svoji spletni strani prav lepo opisano kašna darila za katero znamenje, jaz pa imam zanimive izkušnje iz drugega zornega kota.
S sestro sva obe rojeni na 9.3., le da je vmes 7 let razlike. Jaz imam ASC v Ribah, ona pa v Levu.
Povedala bi rada kaj se nama dogaja že od otroških let: če kupim rostjnodnevno darilo sestri ne da bi preveč razmišljala, kar tako intuitivno - dobim idejo in kupim - bom prav sigurno od nje dobila nazaj isto darilo. Pa ena za drugo ne veva.
Zadnjič se je pa to zgodilo, ko je imel RD njen partner. Obe sva mu kupili enako knjigo. No, potem, ko je prišel najin marec, sem se malo bolj poglobila v darilo....  :)
Sedaj se greva neko nedogovorjeno tekmovanje, kjer sva obe zmagovalki ali obe poraženki: kupiti drugačno darilo kot dobiti  ;D Letos nama je uspelo  :D.
Ali se to tudi da kako razložiti? Poznam nekaj rib in ona tudi, pa se nama z ostalimi to ne dogaja.

Lep dan!

Iza

Ribja energija s pomočjo Neptuna seveda daje močno intuicijo in zaznave. Ne smemo pa pozabiti, da so veliki intuitivci tudi ognjena znamenja, ki imajo neko vizijo kako in kaj. Torej ni čudno, da nekako enako mislita. Bi bilo seveda pa fino videti tudi vajino sinastrijo, ki mora povezovati vajine misli in zaznave.

www.Astro-Star.net