Recept za BIKova jajčka /baklavo/
125 gr masla
1/2 kg orehov
80 dkg sladkorja
9 dcl vode
1/2 limone
1 vanilij
1,5 zavitka vlečenega testa /midva kupiva mercator/
Sladkor, vodo z limono in vanilijivim sladkorjem kuhaj, da vre
Maslo raztopi
testo polagaj v pekač in vsako plast namaži z maslom in posuj z mletimi orehi /ne premočno mletimi, ali po želji in okusu/ in tako plast za plastjo:
testo, maslo, orehi, testo, maslo, orehi, dokler imaš material. Zaključiš z testom in premažeš s maslom potem pa razreži na kocke, kot želiš imeti velike in daj v pekač
200° približno 30 minut - opazuj barvo na vrhu
vzameš iz pečice in prelivaš počasi z vrelo vodo, ki je tačas vrela na štedilniku /preliješ takoj/
Potem pusti, da se voda vpije /vsaj nekaj ur/
Pa dober tek