Author Topic: psi  (Read 20067 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Moi

• Uporabnik
  • **
  • E = m c2
Re: psi
« Reply #15 on: December 20, 2012, 12:28:52 PM »
anders: ne psi(čki), ampak grska crka "psi"...preobrazba...

sasa, mislim, da ne bos razocarana :D

Offline Luna

• Mojster
« Reply #16 on: December 20, 2012, 01:49:44 PM »
Tudi jaz jo imam v planu prebrati, priliko sem imela, da sem dobila vpogled v knjigo, samo imam do takih knjig zmeraj malo odpora. Se strinjam, da lahko veliko dobrega najdeš in se naučiš, ampak nobena knjiga ti ne more dati razodetja, sploh ne samo ena, razodetje dobiš v življenju samem. Ponavadi tele knjižne uspešnice vzamejo kako staro idejo, filozofijo, jo malo predelajo, poenostavijo, zavijejo v lepo obliko in dobro prodajo. Ni nič slabega v tem, samo mislim, da je potrebno malo z rezervo tole jemati.

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #17 on: December 20, 2012, 01:56:44 PM »
Mogoče jo bom tudi jaz. Da vidim, kaj je tako opevano in zakaj. Nazadnje, ko sem brala nekaj, okrog česa je bila taka evforija, sem bila razočarana. Če si jemljem čas in nekaj berem, želim, da me fascinira. Ponavadi je nekaj, kar fascinira povprečno mislečega človeka. Ampak taka literatura mora bit najbolj množična, ker je največ take publike in s tem največ zaslužka.

Psi je, kot vem, izdana v omejenem številu izvodov - to je dober znak ...
Po drugi strani ... Koliko jih je že? 777? In za Slovenijo je 777x77EUR kar OK ...
9ZK 656

Offline Moi

• Uporabnik
  • **
  • E = m c2
« Reply #18 on: December 20, 2012, 01:58:53 PM »
tudi jaz sem bla skepticna...mi je blo pa zanimivo, ker me je knjiga iz izlozbe, kjer sem vsakodnevno vozickala v casu porodniske, nenormalno vlekla!
v knjiznici nisem niti sprasevala, ce jo imajo, ker sem vedela, da jo bom enkrat imela-svojo. in sem jo, ker sem en dan enostavno vkorakala v knjigarno in vprasala, na kolko obrokov dajo knjigo  :laugh: mozakar me je mrtvo hladno vprasal "na koliko obrokov bi pa zeleli"  :o in sem povedala, da na stiri, sele potem sva se pa zacela pogovarjat, katero knjigo pa sploh zelim vzet.

kakorkoli...v knjigi ni cudezne formule, nobenega nasveta, filozofije, ideje-nic posebnega. posebna je samo vsebina.
(pocasi se ze berem kot reklama, ane)

Offline Moi

• Uporabnik
  • **
  • E = m c2
« Reply #19 on: December 20, 2012, 02:02:42 PM »
maja, knjigo si lahko prodal nazaj za polovicno ceno(ponatis se bo zgodil, vendar knjige ne bodo vec ostevilcene). te ostevilcene imajo "posebno" vrednost... izvode z "magicnimi" stevilkami si pa lahko prodal nazaj po nekajkratniku osnovne cene  :D

pa se to: denar od prodanih knjig je menda nagrada za tistega, ki razvozla skrivnost zivljenja(ki je zapisna v knjigi). razvozla pa jo lahko samo trinajsti; to je tisti, ki je sposoben gledat in videt zivljenje tako z Racijeve kot Emocijeve in Instinktove oci.

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #20 on: December 20, 2012, 02:09:44 PM »
Kdo bo pa ovrednotil, koliko kdo ve o življenju oz. koliko ga pozna? Avtor lahko reče, da ni nihče, da je on sam npr.  ;)
9ZK 656

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #21 on: December 21, 2012, 04:29:06 AM »
maja, knjigo si lahko prodal nazaj za polovicno ceno(ponatis se bo zgodil, vendar knjige ne bodo vec ostevilcene). te ostevilcene imajo "posebno" vrednost... izvode z "magicnimi" stevilkami si pa lahko prodal nazaj po nekajkratniku osnovne cene  :D

pa se to: denar od prodanih knjig je menda nagrada za tistega, ki razvozla skrivnost zivljenja(ki je zapisna v knjigi). razvozla pa jo lahko samo trinajsti; to je tisti, ki je sposoben gledat in videt zivljenje tako z Racijeve kot Emocijeve in Instinktove oci.

Nič o tem nisem vedel.  Hvala.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #22 on: December 21, 2012, 08:43:38 AM »
Sem si jo rezervirala v knjižnici. Sem 13. v čakalni vrsti  :o
9ZK 674

Offline Moi

• Uporabnik
  • **
  • E = m c2
« Reply #23 on: December 21, 2012, 08:56:13 AM »
ohoho, srecna trinajstica  8)

Offline Luna

• Mojster
« Reply #24 on: December 24, 2012, 03:33:51 PM »
Samo to mi je pa čisto mimo, kdor razvozla skrivnost življenja, dobi DENARNO nagrado, a resno no? Se pravi lahko to skrivnost denarno ovrednotimo in že iz začetka izhajamo, da je cilj materialen?

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #25 on: April 03, 2013, 04:52:11 AM »
Že nekaj časa je minilo odkar ste tukaj o Pseh pisali.   Zanima me, če je le nekdo zaslužil s kakšno uganko, ali je kaj resnega na stvari?

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #26 on: April 03, 2013, 11:21:05 AM »
Andres, jaz knjige sploh prebrati nisem morala do konca... Ne vem, ni me pritegnila.
9ZK 674

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #27 on: April 03, 2013, 08:03:44 PM »
Verjetno je šlo spet za nateg in/ali pridobičkarstvo.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #28 on: April 03, 2013, 10:07:44 PM »
Tko bom rekla, mi je bilo ok, ko sem brala SAMO ZATO, ker je bilo s psihološkega vidika zanimivo spoznavat like. Ostalo pa mi ni šlo. Še to sem zelo težko brala, nekje na tretjini pa sem obupala.
9ZK 674

Offline vidka

• Grupa Biokibernetika
  • Mojster
« Reply #29 on: May 30, 2014, 10:28:18 AM »
jaz ne vem, a je pri tej knjigi povsod tako? Jaz namrec nanjo cakam ze celo vecnost v nasi knjiznici, ker je taka guzva in je nenehno rezervirana,...

ima kdo doma, da bi jo posodil v branje?