Author Topic: Ali upam biti to kar sem?  (Read 35434 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline aisha3012

• Uporabnik
  • **
Re: Ali upam biti to kar sem?
« Reply #105 on: February 10, 2012, 08:20:36 PM »
bi lahko še zame prosim?! :)  :-*

Offline nensi

• Sple. Simbol
  • There's no such place as far away.
« Reply #106 on: February 15, 2012, 11:55:25 AM »
bi lahko še zame prosim?! :)  :-*

Seveda. Izvoli: če si vsako jutro ko vstaneš in začneš nov dan nadeneš "rožnata očala", bo tvoj dan popoln in boš srečna, v tvoje življenje bodo vstopali pozitivni ljudje in dogodki. Če pa rabiš biti turobna in žalostna, včasih sitna in sama sebi odveč, je pa to tudi tvoja pravica in legitimna izbira. Začuti kaj je tvoje, kdaj in zakaj je izbira taka kot je. Zakaj si enostavno ne upaš biti srečna, kar tako, že zato ker si  8). Saj ne rabimo velikih in pomembnih "izgovorov in razlogov", srečni in veseli smo lahko kar tako, ker v osnovi to v resnici smo, vprašanje je v bistvu le, če to sloh upamo biti, brez nepotrebnega dramatiziranja in travmiranja.
Up to you. Srečno.  ;)

Offline aisha3012

• Uporabnik
  • **
« Reply #107 on: February 15, 2012, 09:27:17 PM »
ah ne bi mogla bolje napisati niti sama :) najlepša hvala  :-*

Offline sandry_ca

• Mojster
  • Ste bitje svetlobe, ljubezni in inteligence. <3
« Reply #108 on: February 15, 2012, 10:42:48 PM »
Prosim lepo :D :-*

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #109 on: February 19, 2012, 10:46:37 PM »
ah ne bi mogla bolje napisati niti sama :) najlepša hvala  :-*

Prosim  ;)

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #110 on: February 19, 2012, 10:50:31 PM »

Ti pa kot da si v nekem vakuumu trenutno, utrujena od vseh in vsega, bi spala in spala, samo da bi bilo že malo mir, da bi bila sama, da nihče nič ne bi hotel od tebe.
Rabiš čas zase, če in ko to čutiš si ga vzemi, brez slabe vesti in občutka krivde, poskrbi zase, ker če ti ne boš ok na dolgi rok tudi za vse druge ne boš mogla skrbeti ni poskrbeti, kot si jih navadila in razvadila. Če to res še rabiš za samopotrjevanje je pa druga zgodba, komu in zakaj čutiš da moraš nenehno dokazovati da znaš in zmoreš.
Oddahni si in spočij se, objem.  :-*

Offline sandry_ca

• Mojster
  • Ste bitje svetlobe, ljubezni in inteligence. <3
« Reply #111 on: February 22, 2012, 12:43:37 PM »

Ti pa kot da si v nekem vakuumu trenutno, utrujena od vseh in vsega, bi spala in spala, samo da bi bilo že malo mir, da bi bila sama, da nihče nič ne bi hotel od tebe.
Rabiš čas zase, če in ko to čutiš si ga vzemi, brez slabe vesti in občutka krivde, poskrbi zase, ker če ti ne boš ok na dolgi rok tudi za vse druge ne boš mogla skrbeti ni poskrbeti, kot si jih navadila in razvadila. Če to res še rabiš za samopotrjevanje je pa druga zgodba, komu in zakaj čutiš da moraš nenehno dokazovati da znaš in zmoreš.
Oddahni si in spočij se, objem.  :-*

hvala <3

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #112 on: August 18, 2013, 11:21:21 PM »
Malce brišem prah s te teme... Pa ne zato, ker imam jaz te karte, temveč zato, ker imam pri sebi knjigo od taistega avtorja.

Berem knjigo New Earth, ki mi jo je priporočila in poslala naša članica. Knjiga je res odlična, jo kar ne morem nehati brati. Lepo po kmečko razloži, kaj je ego, kako deluje in v kakšne maske se vse zapakira, da bi nam preprečeval živeti našo bit. Se mi zdi, da ljudje, ki imamo močni ego, včasih res ne znamo več razbrati, kdaj delujemo iz ega in kdaj ne, kdaj smo pristni mi in kdaj ne. V bistvu, ne, popravljam se, ne vemo, ker nam nihče nikoli ni povedal, kako se to vidi oz si niti predstavljati ne znamo, kako zelo se lahko ego zamaskira...

Nekaj mi pravi, da bi bilo dobro, če bi nekakšne povzetke posameznih poglavij opisala v to temo. Se mi zdi, da nam velikokrat manjkajo kakšne take informacije. Če pa koga zanima, pa kot rečeno, avtor Eckhart Tolle, naslov New Earth, v slovenščini Nova zemlja.

Če bi bila nensika gor, bi ji rekla, naj malce obudi temo tudi s kartami... Drugače pa, če je namenjeno, bo tako ali tako sama od sebe prišla gor in videla, da je njena tema zaživela nazaj.

In sedaj zastopim do zanje pike, kaj točno je želela povedati s prvim postom. No, mogoče bi bilo bolje rečeno, da se zavedam...
9ZK 674

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #113 on: August 19, 2013, 08:54:00 AM »
Saša, super, da si obudila tole temo, vesela bi bila, če bi nam Nensi še kaj pogledala v tele karte in tudi tvoji prispevki bodo zelo dobrodošli ;)
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #114 on: August 19, 2013, 08:56:20 AM »
Sem šla prav prebrat kaj mi je Nensi takrat odgovorila. Jap, bo še vedno držalo. Sicer veliko manj, nekaj sem se le naučila, ampak še delamo na tem  :)
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #115 on: August 19, 2013, 12:54:01 PM »
Tudi jaz sem šla nazaj brat. Ja, itak se ujema. Sem napredovala, ampak imam šeeeeeee klobas za predelat v sladoled...

Offline Luna

• Mojster
« Reply #116 on: August 19, 2013, 01:02:20 PM »
Še ena, ki je šla za nazaj brat in sem točno to potrebovala. Tudi jaz lahko rečem, da sem napredovala, ampak šele sedaj popolnoma razumem sporočilo. Bom vesela, če bo nensi še kaj povedala, pa tudi tvoji prispevkov, sasa, se veselim. Ko bom šla v knjižnico, si pa zagotovo izposodim knjigo, me res zanima.

Offline Nena

• Grupa Biokibernetika
  • Sple. Simbol
« Reply #117 on: August 19, 2013, 01:56:28 PM »
Hehehehe...tud jaz sem šla brat za nazaj..dojemam bistvo počasi ;)
Če pa bo še kako sporočilce padlo, bom pa itak nadvesela :D V tem času bi še kako prav prišlo 8)
Klasične masaže
Theta Practitioner™
"whether you think you can or you can't, either way you're right"
http://nena1309.blogspot.com/

astro karta

DZK 115

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #118 on: August 19, 2013, 07:40:05 PM »
Hehe, sem šla jaz tudi za nazaj brat  ;D Me je res firbec matral, hehehe. Ma, spet nisem spala veliko danes ponoči, ker sem spet brala knjigo. Pismo te zna potegniti notri  ;D

Bom se danes lotila prvega povzetka, najbolje, da grem kar po podpoglavjih, ker je res lepo razloženo vse.
9ZK 674

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #119 on: August 19, 2013, 10:46:58 PM »
NAPAČNA UPORABA BESEDE JAZ

V knjigi je zelo dobro opisano, kako se od majhnega učimo napačne uporabe besede jaz.

Ko je otrok majhen, se nauči, da zaporedje glasov, ki ga proizvajata njegova starša, pomeni njegovo ime. S tem otrok prične to besedo enačiti s tem, kdo on je. V tej fazi veliko otrok sebe naslavlja v tretji osebi. "Luka je lačen." Kmalu otrok spozna besedo jaz in jo prične enačiti s svojim imenom, ki ga je že pred tem pričeli enačiti s tem, kdo on sploh je. Nato pridejo še druge misli, ki se spojijo s prvotno jaz mislijo. Naslednji korak je beseda moje, ki se uporablja za označitev stvari, ki so nekako del "jaza". To je identifikacija s predmeti, kar pomeni, da izumljajo stvari oz. bolje rečeno misli, ki predstavljajo stvari s pridihom lastništva, to pa povzroči, da stvari dobijo identiteto. Ko se "moja" igrača polomi ali mi je odvzeta, se pojavi veliko trpljenje. Ne zato, ker bi igrača imela dejansko vrednost - otrok bo kmalu izgubil interes ali pa jo bo nadomestil z drugo - temveč zaradi besede "moja". Igrača je postala del otrokovega razvijajočega se "jaza", razvijajoče se osebnosti.

In ko otrok odrašča, izvorna misel "jaz" privablja druge misli: identificira se s spolom, lastnino, čutnim telesom, nacionalnostjo, raso, religijo, poklicem. Ostale stvari, s katerimi se "jaz" identificira, so vloge - matere, očeta, moža, žene in tako dalje - pridobljeno znanje ali mnenja, ugajanjem, prav tako pa tudi s stvarmi, ki so se "mi" zgodila v preteklosti, spomin, ki se nadalje identificira z mojim dojemanjem sebe kot "jaz in moja zgodba". To so samo nekatere oblike, ki jih ljudje uporabljajo za oblikovanje svojega jaza. Na koncu niso nič več kot misli, ki jih drži skupaj dejstvo, da je v vse vložen občutek njih samih. Mentalni konstrukt je običajno to, kar imate v mislih, ko rečete jaz. Da smo bolj natančni: večino časa niste vi tisti, ki govorite, ko rečete jaz, temveč nek del mentalnega konstrukta, ego. Ko se boste končno prebudili, boste še vedno uporabljali besedo jaz, toda tokrat bo ta beseda prišla iz veliko bolj globljega dela znotraj vas.
9ZK 674