Author Topic: poligamija  (Read 10470 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
Re: poligamija
« Reply #45 on: September 23, 2015, 02:13:15 PM »
To se pa strinjam, sanjalka, da je zloraba tudi etiketiranje ljudi, ker je neke vrsta zloraba, sam na čustvenem nivoju, ki pa je velikokrat lahko še hujša kot pa fizična.
9ZK 674

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #46 on: September 30, 2015, 04:38:14 AM »
Se mi zdi, če družbe ne bi postavljale okvirjev kaj je normalno in kaj ne, bi bilo mnogo manj trpljenja.
Če ne živiš v nekih povprečnih okvirjih širše družbe, si čuden in izločen in zaradi tega tudi toliko trpljenja, travm...
Ne toliko zaradi drugačnega načina življenja kot bolj zaradi nesprejemanja in etiketiranja drugačnosti.
Tako se sprašujem kaj je to normalno otroštvo...
Včasih je bilo normalno otroštvo v neki zaprti "normalni" družini, kjer sta bila ata in mama in par otrok, vsako nedeljo v cerkev ali druga skrajnost bog ne daj v cerkev, to je bilo normalno.
Normalno je bilo,da je imel moški ljubico, no danes se vse spreminja...
Bolj ko je družba odprta in bolj ko je dovzetna za sprejemanje drugačnosti, manj travm imajo otroci.
Npr ločitev, se spomnim, mojo hči je bilo izredno sram, ko sva se z njenim očetom ločila in ni upala nikomur povedati, da se ji ne bi posmehovali,da ima njena mami drugega moškega in njen oči drugo žensko....
Če bi vse te spremembe jemali bolj široko bolj odprto, bi bilo otrokom lažje.
Potem pa vsi skačejo okrog teh otrok, joj ubogi otročki kaj se jim dogaja.
Ubogi so toliko kolikor jim drugi vcepijo ,da so ubogi...
Seveda je tukaj izvzeto spolno, psihično in fizično nasilje, ki ga v nobenem primeru ne odobravam. Vse ostalo je sprejemljivo.

Zelo fino si to napisala.  Otroštvo danes in nekoč ni več isto kot je bilo. Ravno tako velja za družine danes in nekoč. Včasih so vsaj jedli skupaj, danes se vsak zase s sendviči ni hamburgerji bašejo. Izgovor je pomanjkanje časa.
Pravzaprav mi vsi živimo v zelo zanimivem času in verjamem, da bo to za naprej veliko plodno življenje kot so ga živeli naši dedki in babice in seveda vse generacije pred njimi. V zelo kratkem času smo se doživeli hudo veliko stvari.  Kot vemo je bil včasih življenje moškega ali ženske do smrti enaka.  Bila sta kmeta, moški še kak tišlar zraven ženska je pa kuhala, rojevala in vrt obirala. 

Kako naprej ali v bodoče? Po moje bodo družine postale le simbol. Vsak se bo pasel na vseh vrtovih, otroci bodo delani s spermo glede na ceno, vse skupaj bo tudi podobno življenju hipije.  In kar je najbolj grozljivo. Ljudje ne bodo vedeli toliko kot vemo mi.  Preprosto bodo poneumljeni, knjige jim bodo odveč in zadovoljili se bodo z minimumom za preživetje.   Vse to nalaga tudi skupinsko življenje torej nekaj moških in nekaj žensk skupaj, kjer ne bo ljubosumja, oziroma bo prevladala najmanj frigidna.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #47 on: September 30, 2015, 09:21:57 AM »
Sem vesela, da malo pišemo o tem, vendar bi tukaj rada poudarila, da mene to zanima le iz astrološkega vidika in sicer kaj ima kdo v karti tako posebno zapisanega, da se odloči za tak način življenja.

Sem izdelala sinastrije med temi ljudmi in so mi stvari na nek način jasne, na drugi pa nisem ugotovila še nič takega, kar bi mi dalo odgovore v smislu - zakaj tak način življenja. Najbrž že karma mora bit, če se rodiš v mormonski družini, vendar pa vsi mormoni niso poligamisti. Povezuje se s sekto - sekta je pa Neptun in 12 hiša. Tole pa ne morem določit čist točno, ker nimam ure rojstva. Drugač pa me preseneča Kozorogovski in Saturnovski vpliv ........../no vsekakor je to tudi karma in družinska tradicija/
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #48 on: September 30, 2015, 09:38:30 AM »
Sem vesela, da malo pišemo o tem, vendar bi tukaj rada poudarila, da mene to zanima le iz astrološkega vidika in sicer kaj ima kdo v karti tako posebno zapisanega, da se odloči za tak način življenja.

Sem izdelala sinastrije med temi ljudmi in so mi stvari na nek način jasne, na drugi pa nisem ugotovila še nič takega, kar bi mi dalo odgovore v smislu - zakaj tak način življenja. Najbrž že karma mora bit, če se rodiš v mormonski družini, vendar pa vsi mormoni niso poligamisti. Povezuje se s sekto - sekta je pa Neptun in 12 hiša. Tole pa ne morem določit čist točno, ker nimam ure rojstva. Drugač pa me preseneča Kozorogovski in Saturnovski vpliv ........../no vsekakor je to tudi karma in družinska tradicija/

Tea, tudi jaz mislim tako, da gre za karmo. Saj je zelo pomembno kje se duša rodi. Ker postavitev planetov v karti bo različno delovala tudi od tega v katerem okolju si rojen.
Če se rodiš v mormonski družini, ali npr. nekje, kjer ni šole, kjer živijo samo od narave, bo razvoj osebe glede na psotavitev planetov drugačen, saj bo začetno izhodišče popolnoma drugačno kot npr. če se rodiš v eni kapitalistično usmerjeni družini.
Hm, kozorogovski oz. saturnski vpliv mi kaže na to,da se je treba podrediti tradiciji, v tem primeru mormonskemu načinu življenja...
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #49 on: September 30, 2015, 09:39:40 AM »

Tea, tudi jaz mislim tako, da gre za karmo. Saj je zelo pomembno kje se duša rodi. Ker postavitev planetov v karti bo različno delovala tudi od tega v katerem okolju si rojen.
Če se rodiš v mormonski družini, ali npr. nekje, kjer ni šole, kjer živijo samo od narave, bo razvoj osebe glede na psotavitev planetov drugačen, saj bo začetno izhodišče popolnoma drugačno kot npr. če se rodiš v eni kapitalistično usmerjeni družini.
Hm, kozorogovski oz. saturnski vpliv mi kaže na to,da se je treba podrediti tradiciji, v tem primeru mormonskemu načinu življenja...

Tako nekako. In Saturn in Kozorog bi lahko bil fundamentalističen
www.Astro-Star.net

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #50 on: September 30, 2015, 09:40:17 AM »

Tako nekako. In Saturn in Kozorog bi lahko bil fundamentalističen

Jap 8)
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #51 on: October 07, 2015, 08:31:20 AM »
Moram rečt, da me je ta družina pritegnila. Samo časa mi zmanjkuje, da vam napišem nekaj astro ugotovitev.
www.Astro-Star.net

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #52 on: October 07, 2015, 08:33:20 AM »
Verjamem ja :) me prav zanima kaj si ugotovila.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/