Kot družina in midva sama sedaj smo vsako leto hodili na hrvaško obalo. Ampak vedno v drug kraj. Tako težko rečem ali priporočam, ker ne vem, kakšne plaže iščete, pa ali želite hotel ali apartma. Saj Hrvaška je cela lepa. Recimo, otok Pag, malo izven mesta Pag smo bili, nam je bil fajn. Mali Lošinj prav tako. Mesto je res krasno staro morsko mesto, plaž je pa tudi dosti. Na otoku Rabu, mestu Rab, je obala iz mivke, ampak potem tudi dolgo ni globoke vode. V Kukljici na Ugljenu nam je bilo vredu. Nikoli ne bomo pozabili njihovega kruha iz lastne pekarne. Najboljši kruh na svetu. V mestu Vis super, sploh v hotelu so nas razvajali. Rovinj je čudovito mesto. V Premanturi blizu Pule je bilo tudi fajn... Prelepo mesto je Korčula, priporočam. Lani sva bila na polotoku Pelješac, mesto Orebič. Super je tudi, ker se lahko z ladjico, 15 minut, zapelješ na Korčulo in si popestriš dneve dopusta.
Tako da...preko turistične agencije vam tako svetujejo, če pa iščete sami, pač lepo vpisat: apartma, predel Hrvaške, kjer se išče, pogledat slikce in poklicat na kontaktne številke. Vzame nekaj časa, vendar ni druge...
Z otroki sem pa najraje iskala preko neta kakšen apartma čimbolj blizu obale, da ni bilo treba preveč nosit sem in tja vseh bazenčkov, kanglic in ajmarčkov za pesek, igrač, senčnikov... pa da so otroci skakali sem in tja...zdaj po sok, zdaj po sadje...zdaj po sendvič