Author Topic: Začetek konca Googla in IE  (Read 7114 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Mojzes

• Uporabnik
  • **
Re: Začetek konca Googla in IE
« Reply #15 on: June 23, 2009, 12:16:38 AM »
bravo, krasno, moderni starši,Andress, jaz nimam takih, bom pa jaz bil ;D
let it be

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #16 on: June 23, 2009, 12:48:01 AM »
bravo, krasno, moderni starši,Andress, jaz nimam takih, bom pa jaz bil ;D

Hja, moderni starši, Mojzes. Ni to moderno, predvsem mi je taka vzgoja, četudi  obrazložitev lule ter vsega kar spada zraven normalna stvar. Če to nebi bilo normalno, potemtakem tudi ni normalni pouk ali pogovor o denimo sinusih, nosu, ušesih.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline OtrokLuci

• Novinec
  • *
  • with love
« Reply #17 on: June 23, 2009, 09:53:57 AM »
gugl je še zmeri daleč pred vsemi,ie pa že nekaj časa ni več top,je firefox pred njim
Sicer pa ie8 dela z visto ok  ;D

Tudi naslednji Winsi 7 bodo brez njega (zaradi Eu zakonodaje)

Microsoft bo OS Windows 7 v Evropi prodajal brez Explorerja
http://www.erevija.com/novica/961041/Microsoft-bo-OS-Windows-7-v-Evropi-prodajal-brez-Explorerja
namaste

Offline OtrokLuci

• Novinec
  • *
  • with love
« Reply #18 on: June 23, 2009, 12:21:02 PM »
Poraba pomnilnika je lahko pomemben podatek pri izbiri brskalnika, sploh če ste med tistimi, ki imajo radi hkrati odprtih nekaj deset zavihkov.

Na testu, ki so ga opravili pri Dot Net Perls, so med seboj primerjali prihajajoč Firefox 3.5, Google Chrome 3.0, Safari 4.0 in Opero 10b. Internet Explorerja žal niso mogli preizkusiti, saj njihova testna skripta v povezavi z Microsoftovim brskalnikom ni delovala.

Zgoraj navedene brskalnike so preizkušali na operacijskem sistemu Windows Vista in sicer tako, da so v vsakem od zavihkov s posebej pripravljeno skripto odprli 150 spletnih strani, vsako v svojem zavihku.

Daleč najbolje se je odrezal Firefox, ki je porabil za današnje čase skromnih 372 megabajtov pomnilnika. Najbolj požešen pa je bil Google Chrome, ki je v enakih pogojih porabil kar 1,2 gigabajta delovnega spomina. Vmes sta se zvrstila Opera in Safari, ki sta za svoje delovanje porabila približno enako količino RAM-a. Žal pa pri slednjih dveh s časom uporabe raste tudi poraba. Kljub zapiranju zavihkov brskalnika uporabljata vedno več delovnega spomina. Firefox in Chrome se tukaj odrežeta občutno bolje.

Grafičen prikaz rezultatov si lahko ogledate spodaj.

vir : http://dne.enaa.com/index.php/internet-in-programi/programi/35100-firefox-porabi-najmanj-ram-a-chrome-najve.html
namaste