Author Topic: Duša, ali parazit?  (Read 70873 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline lordwolf

• Uporabnik
  • **
    • homepage
Duša, ali parazit?
« on: September 17, 2012, 10:30:28 PM »
Nisem duša in duša ni jaz.
spremeni sebe in boš druga oseba. Očisti svoje smeti in boš to kar si.

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
  • Freedom is my security.
Re: Duša, ali parazit?
« Reply #1 on: September 17, 2012, 10:34:23 PM »
Kaj smatraš pod JAZ?

Si misli, ki jih misliš? Telo, v katerem živiš ... ?
9ZK 656

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
« Reply #2 on: September 17, 2012, 10:42:19 PM »
Jaz sem moja duša in duša je moj jaz, a ker mojo dušo vidim samo skozi tančice kopren in teme, v resnici ne vidim duše, samo čutim jo...kdo sem potem jaz...a ja nisem moja duša...kdo pa se potem dela, da sem jaz...  :P

(sori, samo intermezzo v nocojšnjem lepem večeru, po zaključku lepega dneva, ko sem razpoložena za šalo  ;) )

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #3 on: September 17, 2012, 10:47:21 PM »
Mogoče te določa tvoj intelekt. Je intelekt potem duša?
9ZK 656

Offline lordwolf

• Uporabnik
  • **
    • homepage
« Reply #4 on: September 17, 2012, 10:54:09 PM »
Duša je parazit, ki se hrani z našimi emocijami. To kar smo ustvarili kot osebnost, razmišljanje, doživetja, smo pa to kar smo. Intuicija in vsa ta sranja, so samo delo našega parazita, ki skozi nas hoče izkušat bistvo življenja in dokler se mu podrejamo, nimamo svobodne volje.

To je moje mnenje.

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #5 on: September 18, 2012, 10:34:11 AM »
Zato pa je treba naredit vse, da nas kakršnakoli "višja sila" ne vodi. Sami moramo kontrolirati in obvladovati svoje misli, čustva, dejanja, pa tudi okolico, sicer bodo oni nas. ;)

Če te parazitirajo negativna čustva, jih zatri.
Vedno se imaš moč odločit kaj želiš in kaj ne.
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #6 on: September 18, 2012, 12:06:48 PM »
Zato pa je treba naredit vse, da nas kakršnakoli "višja sila" ne vodi. Sami moramo kontrolirati in obvladovati svoje misli, čustva, dejanja, pa tudi okolico, sicer bodo oni nas. ;)

Govori nekdo, ki ima  :Lu:st in to v :kon z   :U in se  :Me:st pa se P   :So v  :st, ki se je ze nauzilo energij  :U ;D
Ja, Maja tvoje energije in misli so zelo svobodne, siroke,odprte,,visoko letece,optimisticne... ;)
Pa naj se oglasi kaksno bitje s samo vodo, brez ognja, brez zraka... Smo razlicni, enim lazje uspeva, drugi rabijo vec vzpodbude. Lepo je biti optimisticen ;)
Lord z zgoraj napisanim se ne strinjam ;)
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #7 on: September 18, 2012, 12:10:15 PM »
OK niti ne vem kako naj vprašam. In kaj je potem namen duše oz. parazita in tebe brez te duše?
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #8 on: September 18, 2012, 01:02:05 PM »

Govori nekdo, ki ima  :Lu:st in to v :kon z   :U in se  :Me:st pa se P   :So v  :st, ki se je ze nauzilo energij  :U ;D
Ja, Maja tvoje energije in misli so zelo svobodne, siroke,odprte, visoko letece, optimisticne... ;)
Pa naj se oglasi kaksno bitje s samo vodo, brez ognja, brez zraka... Smo razlicni, enim lazje uspeva, drugi rabijo vec vzpodbude. Lepo je biti optimisticen ;)

Mogoče mi ti položaji kaj pomagajo, mogoče ne. Ne bom nikoli vedela.
Volja je kot mišica, treba jo je trenirat, da postane močna. Sama sem tudi bila  življenju povsem na dnu, ko nisem videla in znala naprej. Po značaju sem bila v zgodnjih letih zelo plašna, nesamozavestna, vedno sem stala ob strani in bila čim bolj nevidna ... Pa so bile izgube, smrti, razočaranja ... Situacije, v katerih sem samo sebe poteptala, razvrednotila, ko sem se pustila ponižat ... In situacije, kjer sem se mogla kljub zgodnjim letom znajt sama, stvari rešit in prikrit, ker bi sicer trpela še okolica. V podrobnosti ne bom šla, ampak bilo je ogromno. Šele pred nedavnim sem osebnostno zrasla, dozorela. Cenim se, znam postavit meje in s tem tudi žanjem srečo, spoštovanje in vzdržujem optimističen pogled.
Ne bom rekla, da se me nič ne dotakne. Sem zelo občutljiva oseba. Kakšne malenkost me bolijo in žalostijo! Pa jih v sebi premeljem in pustim za sabo.

Mogoče dajo položaji panetov neke preddispozicije za to, kako bo človek živel življenje in doživljal stvari. Kot nek program. Ampak vsak program se da spremenit in nadgradit tako, da je v korist, ne v breme in škodo.
9ZK 656

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #9 on: September 18, 2012, 01:07:14 PM »
OK niti ne vem kako naj vprašam. In kaj je potem namen duše oz. parazita in tebe brez te duše?

Obstaja sploh človek brez duše? Ta ne trpi? Ali trpi še bolj. Za kaj vse je prikrajšan tisti, ki svojim občutkom in duši, ne pusti, da bi polno zaživeli! Za vse lepote! V zakup je pa seveda treba vzeti, da je treba, če hočemo videti lepo, doživeti tudi zlo. Da znamo razlikovat.

Edini parazit, ki kvari lepoto duše, so človeški možgani, ki s procesi, ki potekajo v njih in ustvarjajo različne vzgibe. Duša mora biti tako močna, da to obvlada. Zato je naseljena v ta zapleten človeški organizem. Da dela, se trudi, bori.
9ZK 656

Offline lordwolf

• Uporabnik
  • **
    • homepage
« Reply #10 on: September 19, 2012, 08:47:18 PM »
MAtrix has you.

Zanimivo se mi zdi, da se govori o stvareh, ki ste prebrali. Kaj pa doživetje? lastno razmišljanje? Vsi smo prebrali, da so duše "fajn", da so "krasne" itd. Kdo pa mi garantira, da dela vse v moje dobro in ne v njihovo korist?

Vsi kritizirajo "EGO". Ego je samo zavedanje samega sebe in vsega kar smo. Seveda je tudi dobrodošel obrambni mehanizem, da se održimo pri življenju. Če tega nimamo, smo samo kup mesa s katerim razpolaga lahko vsaka entiteta za svojo korist.

Kaj če smo samo farma in nas vzrejajo, da proizvajamo emocije, s katerimi se entitete hranijo? Sej verjamem, da vam je to težko sprejet. Tudi prasce v farmi lepo redijo in jim dajo vse najboljše, vendar samo za to, da jih potem zakoljejo in pojedo...

Verjamem, dase vam programi upirajo, sam odprite oči in si dovolite širši pogled, ne pa iz tega zornega kota "wishfull thinking", ki samo uspava možgane in zdravo kmečko pamet.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #11 on: September 19, 2012, 09:06:51 PM »
MAtrix has you.

Zanimivo se mi zdi, da se govori o stvareh, ki ste prebrali. Kaj pa doživetje? lastno razmišljanje? Vsi smo prebrali, da so duše "fajn", da so "krasne" itd. Kdo pa mi garantira, da dela vse v moje dobro in ne v njihovo korist?

Vsi kritizirajo "EGO". Ego je samo zavedanje samega sebe in vsega kar smo. Seveda je tudi dobrodošel obrambni mehanizem, da se održimo pri življenju. Če tega nimamo, smo samo kup mesa s katerim razpolaga lahko vsaka entiteta za svojo korist.

Kaj če smo samo farma in nas vzrejajo, da proizvajamo emocije, s katerimi se entitete hranijo? Sej verjamem, da vam je to težko sprejet. Tudi prasce v farmi lepo redijo in jim dajo vse najboljše, vendar samo za to, da jih potem zakoljejo in pojedo...

Verjamem, dase vam programi upirajo, sam odprite oči in si dovolite širši pogled, ne pa iz tega zornega kota "wishfull thinking", ki samo uspava možgane in zdravo kmečko pamet.

Kaj takega mi ni tezko sprejet, po pravici sem tocno o tem premisljevala nekaj casa nazaj. Vendar svojih misli zaenkrat ne morem niti ubesedit, ker niti ne vem o cem sploh razmisljam hehe. Zato sem hotela tvojo razlago, da vidim ce mislis priblizno isto.

Zdaj kot prvo zaenkrat verjamem v dusni sistem, ker sem ga tudi izkusila in so se marsikatere druge stvari, ki so mi to potrdile. Sem se pa dostikrat vprasala, kdo sem pa jaz, ta dusa, telo ali oboje? kaj je moje in kaj je od nekoga drugega bodisi duse, bodisi telesa. Kdo ima vecjo tezo itd .
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #12 on: September 19, 2012, 09:35:46 PM »
MAtrix has you.

Eeeeee, wroooong! Name pa razne stvari čisto nič ne vplivajo. Ne berem te literature, ne udeležujem se seminarjev, meditacij in drugih seans. Karkoli napišem, je plod mojega neprestanega razmišljanja, opažanja, izkušenj itd.

Kakorkoli ... Si v stanju depresije, obupa in samopomilovanja in itak boš pohodil vse, kar bo kdorkpli napisal, ker si tako razpoložen. Če se z ničimer ne strinjaš in ne moreš kupit bučk, ki jih prodajajo new-ageovci in ostali, je čas, da oblikuješ svojo filozofijo in živiš po njej. Deluje. ;)
9ZK 656

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #13 on: September 19, 2012, 09:38:58 PM »
Aja ... Pa ego je zakon.   8)
9ZK 656

Offline hannah

• Uporabnik
  • **
« Reply #14 on: September 19, 2012, 09:46:15 PM »
Nadvse zanimivo razmišljanje, lordwolf.

Ko si omenil, da vsi kritizirajo EGO - v spominu so mi ostale besede ene ženske, ki je rekla:
Zakaj bi morali premagati EGO? Zakaj zatreti in ga obravnavati kot nekaj slabega?
Zakaj se preprosto z njim ne spoprijateljimo, ga sprejmemo za svojega prijatelja...