Author Topic: Duša, ali parazit?  (Read 70842 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
Re: Duša, ali parazit?
« Reply #15 on: September 19, 2012, 09:57:33 PM »
Nadvse zanimivo razmišljanje, lordwolf.

Ko si omenil, da vsi kritizirajo EGO - v spominu so mi ostale besede ene ženske, ki je rekla:
Zakaj bi morali premagati EGO? Zakaj zatreti in ga obravnavati kot nekaj slabega?
Zakaj se preprosto z njim ne spoprijateljimo, ga sprejmemo za svojega prijatelja...

Točno tako.

Ko enkrat sprejmeš vse stvari, potem gredo stvari vse z roko v roki.
9ZK 674

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #16 on: September 19, 2012, 10:57:52 PM »
Lord, tebe spet mal šraufa  :P

Drugače pa lej, kdo pravi, da tisto, kar ti en prodaja, tebi ustreza, in kar drugi pravi, da je res, da je tudi tvoja resnica?

Mislim, da smo vsi na tej Zemlji zato, da se naučimo delovati po svojih lastnih pravilih, živeti po svojih lastnih željah in si postavljati svoje lastne cilje s svojimi lastnimi sredstvi. Če pri tem uporabiš ego, ga daj, če uporabiš dušo, jo daj. Vsak ima svoje.

Kdo je tukaj parazit oz kaj se dogaja v človeku in izven njega, je skorajda brezpredmetno razpravljati, ker četudi ti povemo svoje lastno mišljenje, za tebe ne bo imelo vrednosti, ker si se že sam odločil, kaj boš verjel in kaj ne.

Če pa želiš slišati zgolj in samo mnenje:

Pridejo časi, ko bi vse skupaj rad nekam poslal, ko rečeš, pa kdo zdej koga tukaj zajebava. Dejstvo pa je, da so vsi t.i. duhovni voditelji nekako prikrojili pravila po svoje in naredili sistem, v katerem držijo ljudi, ki si to dopustijo. Ok, zate je duša parazit, mora biti ego tisti, ki kroji pravila. Eni pravijo ravno obratno, da je ego neke vrste "parazit", ki nam ne pusti, da bi izživeli tisto svoje poslanstvo na tem svetu, ali karkoli pač že ane.

Vendar, dragi lord, moje mnenje je, da je treba najti ravnovesje med egom in dušo, če se izrazim s tvojimi besedami, med razumom in čustvi. Ego ni nekaj slabega, prav tako duša ne. Kdo ima sedaj prednost in kdo večjo veljavo - po pravici povedano nihče. Oba živita v našem telesu, oba sta del tebe, mene, nas vseh. Ne moreš jih zanikat, ne moreš jih spodit, vržt ven, ne ničesar drugega. Vsak od njiju ima svoje prednosti, ki jih lahko izkoristiš sebi v prid.

Ljudje se med seboj razlikujemo in kdo kateremu delu sebe, duši ali egu, dopusti, da ga nadvlada, je to zgolj in samo njegova odločitev. Je pa tudi res, da se popolnoma strinjam, da ne moremo vsega, kar nam nekdo prodaja, vzeti za zdravo resnico. Edino, kar lahko nečemu daje vrednost, so naše lastne izkušnje, izkušnje ega ali duše, izkušnje trpljenja ali veselja. Če bi vsi sledili sistemu, potem dejansko bi postali ena velika živalska farma, razlikovali bi se zgolj po vrstah živali, če veš, kaj mislim.

Torej, če potegnem črto, duša ni parazit, prav tako tudi ego ni nekaj slabega. Oba sta z namenom v nas, oba nam dajeta nekaj, da delujemo, preživimo, izkušamo. Najpomembneje pri vsem tem pa je, da vedno in povsod poslušaš sebe.
9ZK 674

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #17 on: September 20, 2012, 07:19:16 AM »
MAtrix has you.

Zanimivo se mi zdi, da se govori o stvareh, ki ste prebrali. Kaj pa doživetje? lastno razmišljanje? Vsi smo prebrali, da so duše "fajn", da so "krasne" itd. Kdo pa mi garantira, da dela vse v moje dobro in ne v njihovo korist?

Vsi kritizirajo "EGO". Ego je samo zavedanje samega sebe in vsega kar smo. Seveda je tudi dobrodošel obrambni mehanizem, da se održimo pri življenju. Če tega nimamo, smo samo kup mesa s katerim razpolaga lahko vsaka entiteta za svojo korist.

Kaj če smo samo farma in nas vzrejajo, da proizvajamo emocije, s katerimi se entitete hranijo? Sej verjamem, da vam je to težko sprejet. Tudi prasce v farmi lepo redijo in jim dajo vse najboljše, vendar samo za to, da jih potem zakoljejo in pojedo...

Verjamem, dase vam programi upirajo, sam odprite oči in si dovolite širši pogled, ne pa iz tega zornega kota "wishfull thinking", ki samo uspava možgane in zdravo kmečko pamet.

Jap, tko nekako. Še vedno na delu inkvizicija, samo v drugem pakovanju .......
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #18 on: September 20, 2012, 11:44:07 AM »
Dusa in ego sta clovek in to je dejstvo.Tu ni kaj filozofirati. A morata biti v ravnovesju ali ne, tu bi ze lahko filozofirali in diskutirali.A so te misli, ta ego, ta dusa, ta hotenja, ki se porajajo, res nas proizvod ali so nam posredovane od nekoga, nekaj, necesa visjega NE ve nihce. Smo na zemlji, smo ljudje, ali nas vodijo ali ne, ziveti moramo. In to je dejstvo. Zemlja klice, smo tukaj in zdaj!
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline lordwolf

• Uporabnik
  • **
    • homepage
« Reply #19 on: September 20, 2012, 05:43:38 PM »
Kakorkoli ... Si v stanju depresije, obupa in samopomilovanja in itak boš pohodil vse, kar bo kdorkpli napisal, ker si tako razpoložen. Če se z ničimer ne strinjaš in ne moreš kupit bučk, ki jih prodajajo new-ageovci in ostali, je čas, da oblikuješ svojo filozofijo in živiš po njej. Deluje. ;)

To je tvoje mnenje in se me ne tiče.

Načel sem debato o spoznanjih, do katerih sem JAZ prišel. Ne bom rekel, da sem edini, ker vidim, da podobno razmišlja še dosti ljudi. Sem samo prvi spregovoril o eni temi, ki mnogim ljudem počasi postaja jasna. Da lako vso literaturo počasi vržemo v smeti in začnemo živet brez manipulacij. 

Seveda, tisti "ego", ki se ga že dolgo "preganja" ima svojo težo in probleme. Vse mora bit v harmoniji, samo kar sem na lastni koži ugotovil in kar jemljem samo za svojo resnico, ki jo z vami delim, da vidim, če ima še kdo podobne izkušnje je to, da vse kar so nam razlagali "filozofi" je samo filozofija. In če je bil Freud samo en cepec? in kaj če je celotna psihoanaliza zgrajena na napačni dogmi, da je "zemlja ploščata" in da so potem pihali vsi v isti rog?

Enostavno sem dojel neke stvari in trdim, da smo programirani z vsem new agem in da vse kar vemo, je zgrešeno.

Vsak ima pravico verjet, kar hoče. Jaz sem povedal svoje mnenje.

spremeni sebe in boš druga oseba. Očisti svoje smeti in boš to kar si.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #20 on: September 20, 2012, 06:24:30 PM »
Lord, recimo hipoteticno, da je tvoje razmisljanje pravilno in da smo vsi zavedeni. In kaj zdaj??? Se vedno si tukaj in zdaj! In se vedno se Zemlja vrti. In kaj predlagas? Se bolje pocutis? Ali bos cez mesec ali leto dni prebral ali videl nov film, ki bo zopet vso tezo postavil na glavo... Verjeti komu? Je resnic vec ali je samo ena? Zemlja okrogla ali ploscata, od nekdaj ljudje razmisljajo, imajo svoj ego in svojo duso.
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #21 on: September 20, 2012, 06:46:13 PM »
Lord a tole je dejanski film? Po temu trailerju sodeč je must see  ;D
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #22 on: September 20, 2012, 06:53:00 PM »

Čist zares film  ;)
9ZK 674

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #23 on: September 20, 2012, 06:54:37 PM »
Saj bo bolje ...  :laugh:
9ZK 656

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #24 on: September 20, 2012, 07:33:04 PM »

Čist zares film  ;)

kul, si bom drug teden ogledala v dopoldanskem casu. Pride kdo na obisk ;)
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta

Offline lordwolf

• Uporabnik
  • **
    • homepage
« Reply #25 on: September 20, 2012, 08:25:02 PM »
Lord, recimo hipoteticno, da je tvoje razmisljanje pravilno in da smo vsi zavedeni. In kaj zdaj??? Se vedno si tukaj in zdaj! In se vedno se Zemlja vrti. In kaj predlagas? Se bolje pocutis? Ali bos cez mesec ali leto dni prebral ali videl nov film, ki bo zopet vso tezo postavil na glavo... Verjeti komu? Je resnic vec ali je samo ena? Zemlja okrogla ali ploscata, od nekdaj ljudje razmisljajo, imajo svoj ego in svojo duso.

sej mi ni tale filem postavil tezo na glavo. Ta filem sem gledal v?eraj, o tem pa premišljujem že dalj ?asa. Zato tista vprašanja, ali imam svobodno voljo pri astrologiji itd itd. Dobro veš, da sem si od vedno postavljal vprašanja in nikoli nisem bil popolnoma zadovoljen z odgovorom, ker sem sledil napa?nim naukom. Mogo?e so nekomu uredu in pa? dajo trenutno zadovoljstvo ali pa celo uteho. No?em nikomur porušit matrixa.
Ja, klju?no vprašanje je v vsem tem: KAJ ZDAJ S TEM?

?e si si kdaj zastavila to vprašanje, potem si verjetno iskala odgovore. Ali bolje re?eno, si iskala smisel. Vse se mi je že dolgo pletlo po glavi, od lanskega marca, ko sem imel možnost videt, kdo dejansko sem. Samo je bilo preve? tega, da bi v treh dneh predelal, sam uvid sem dobil v ve?jo sliko. Tu sem dobil najve? "kritik" od "duhovnežev". Zakaj? Ker blodijo v iskanju rasvetljenja a ga imajo pred nosom. TEGA PA? NI. In dobil sem tudi o?itke, da sem "jezen" in ne bom našteval, ker me iskreno en kurc briga. Vem, kaj sem. to pa prinese, kot je lepo prikazano v filmu Matrix, prvo zelo slab ob?utek. Neo je v filmu bruhal, ko je zvedel, da je bil samo baterija. Kaj je storil potem, pa je smisel vsega filma. Odkril je svobodno voljo. Da lahko po?ne kar ho?e. Videl je vse programe (v filmu prikazano, ko vidi kodo matrixa in ustai metke. Vsekakor ?e me bo kdo ustrelil, me bo tudi ubil, ker metkov ne znam še ustavljat. Mogo?e pa še bom ;)

Vsa poanta je v tem, da ko najdeš svobodo, ko vidiš matrix, te ni? ve? ne prizadene. Ni ve? ni?esar, kar bi ti lahko karkoli naredilo. Lahko me tudi ubijejo. s tem bo konec MENE, tega kar sem in parazit bo moral iskat zabavo kje drugje.
Vsi iš?ejo smisel. Zame je smisel ZNANJE. Zavedanje vsega kar je, kako deluje, kakšne so moje možnosti. Seveda bom teorije spreminjal, kakor se bo širilo moje znanje. Kar sem sedaj storil, je postaviti pod vprašaj vse kar vemo.

Neko? so trdili, da je zemlja ploš?ata. Znanstveni svet je imel trdne dokaze da je tako in vsi so verjeli, ker je znanje bilo omejeno. Nato je nekdo pogruntal gravitacijo in je bilo povsem logi?no, da je zemlja okrogla! Znanje je spremenilo pogled.
Zdaj mislimo, da ne moremo ve? kot to, da smo hlapci. Mogo?e nam bo znanje en dan pokazalo, da smo bogovi in da lahko ustvarjamo. Kaj bo kdo ustvarjal, je samo svobodna volja. To, o ?em debatiramo cel ?as.
spremeni sebe in boš druga oseba. Očisti svoje smeti in boš to kar si.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #26 on: October 03, 2012, 12:21:08 PM »
http://www.galaksija.com/planeta/geneza_1.htm

Evo eden boljših člankov, ki sem jih brala zadnje čase. Potrjuje moje sumnje in moja videnja v meditativnem stanju. Grem raziskovat naprej. Bi bila pa vesela vašega mnenja in debat.

Moja astro karta

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #27 on: October 03, 2012, 01:08:24 PM »
U tole je pa treba malo večkrat prebrat, ali pa vsaj si vzeti čas
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #28 on: October 03, 2012, 01:20:57 PM »
Ga berem po odlomkih že celo dopoldne. Ampak to je tisto, kar ti včeraj nisem znala po telefonu povedat, kaj sem videla v regresiji. Pač že od nekdaj so mene besede Bog in tudi potem pri theti Kreator vrgli iz tira, zdaj vem zakaj. In zdaj vem zakaj vedno ko meditiram izhajam iz sebe iz svoje zavesti, se ne obračam na Kreatorja. Saj kot berem niti ne vem kateri je pravi  ;D

Moja astro karta

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #29 on: October 03, 2012, 01:29:52 PM »
Ja.

Tudi jaz že lep čas delam samo iz srčne
www.Astro-Star.net