Author Topic: Algol  (Read 17205 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline natasas

• Novinec
  • *
Algol
« on: September 18, 2012, 01:47:43 PM »
danes sem raziskovala Algol in o tem na tem forumu nisem nikjer zasledila kakšnih info.
algol pooseblja zlo in vse slabo, je t.im. Demonska zvezda.

bi kdo kaj komentiral na tole zvezdo?

in še kopiram nekaj o aspektih:

Kroz astrologiju se kroz vekove upliv Algola tumači na način da izaziva nesreću, nasilje, obezglavljivanje, vešanje, odlazak na električnu stolicu i neobuzdanost masa, te donosi nepopustljivost i neobuzdanu prirodu, koja prouzrokuje smrt samoj osobi rodjenoj pod uticajem ove zvezde ili drugima.

Ovo je zvezda koja nosi najviše zla u sebi od svih zvezda na nebu. Na Ascedentu horoskopa: donosi ubistva, nasilnu smrt, odrubljivanje glave, sklonost ubijanju i propast.

U aspektu sa Suncem znači nasilnu smrt, stradanje ili teške bolesti i velika je verovatnoća da muž (Sunce) zamrzi suprugu i da kroz sve odnose generalno isijava uvek jaka mržnja sa pratećim jakim sukobima u vezi ili braku i uopšte odnosima a naglašeno sa autoritetima. Ovo mogu biti i državni neprijatelji ili oni koje država osuđuje. U ženskom horoskopu javlja se agresivnost i histeričnost sa čestim gubicima kontrole i dolazi do odbacivanja i gubitka partnera, veze ili posla. Ako Sunce nije u aspektu ni sa jednom dobroćudnom planetom u horoskopu, ili ako takvih planeta nemarecimo u osmom polju a da je još da zlo bude veće u kvadratu ili opoziciji sa Marsom, osobi koja je rodjena pod ovim uticajem definitivno se ne piše dobro i uvek je izložena stradanjima. Isto važi i ako je Sunce u Zenitu a bez dobrih aspekata ili bez dobrih pozicija u ostalom delu natalne karte.

Sa Mesecom je situacija još teža. Duševne bolesti i poremećaji, nasilna smrt ili teška bolest. Gubici majke, žene i stradanja ženskim članovima domaćinstva su više nego izgledna. Mesec na Algolu može doneti tragičnu sudbinu, otežano pronalaženje partnera (iako istovremeno daje i fizičku lepotu), nagomilan bes i histeriju. Dobri aspekti Meseca donekle mogu da ublaže lošu sudbinu.

Sa Merkurom će uvek označiti osobu koja postaje predmetom mržnje i osobu sa veoma lošim mislima. Osobe sklone seksualnim devijacijama i poremećajima. Nije redak slučaj pedofilije, a u ženskom horoskopu su ne retko prostitutke. Često se ove osobe naglo menjaju u tinejdžerskom periodu i tada postaju vrlo problematični.

U aspektu sa Venerom upozorava na sigurno grube odnose u ljubavi, mogućnosti silovanja i raznih devijacija, pobačaja ili nemogućnosti rađanja a ako je Venera ugrožena lošim aspektima moguća je i nasilna smrt.

Sa Marsom ukazuje na kolektivne opasnosti i ratove, ali i često se radi o veoma agresivnim pojedincima sklonim ekstremnom nasilništvu. Mars je srodan i sklon ratu i ubistvima i u aspektu sa Algolom vuče na mračnu stranu previše i kada se u muškom horoskopu Mars nađe u konjunkciji s Algolom, čini ga brutalnim i krajnje nasilnim. Kroz stara tumačenja navodi se tekst „ osoba će biti ubica, koji će sam prerano skončati“.

Sa Saturnom ukazuje na najosvetoljubivije osobe i osobe sa rušilačkim sklonostima. Algol i Saturn može se poistovetiti sa idejom o genocidu, ortodoksnim sektaštvima, satanistima, rasizmom poput Kju kluks klana, i sličnim devijacijama uma.

Jedino u aspektu sa Jupiterom donosi pobede i uspehe mada je i tu često rušilac sreće i uzrokom gubitaka novca. U slučaju da se dobru služi ako je to uopšte moguće tada sreća i dobici mogu biti neslućeno veliki.

Sa transcedentnim planetama, Uranom, Neptunom i Plutonom posebno u konjukciji i u lošim aspektima uvek je uzrokom masovnih i velikih stradanja. Dovoljno je podsećanje da se Uran tokom 1940. nalazio u egzaktnim konjukcijama sa Algolom zajedno sa Saturnom. Neptun i Pluton su se na Algolu nalazili tokom 1884., 1885. i 1886. ( srpsko – bugarski rat recimo ). Pluton je bio na Regulusu u kvadratu sa Algolom 1945 kada je okončan rat...ali atomskom bombom.

pozdravček :)

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
Re: Algol
« Reply #1 on: September 18, 2012, 02:27:03 PM »
Osebno imam marsa na algolu pa ti dejansko ne vem povedat, kje se to odraza v mojem sedanju zivljenju. Ceprav imam obcasno obcutek da sem tempirana bomba, kar bi sicer lahko bilo tudi od  marsa v opoziciji na urana.

Je pa ker je v dvanajsti hisi odraz mojega prejsnjega zivljenja in smrti v taboriscu.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline cristallyne

• Uporabnik
  • **
« Reply #2 on: September 18, 2012, 02:45:32 PM »

Je pa ker je v dvanajsti hisi odraz mojega prejsnjega zivljenja in smrti v taboriscu.
[/quote]

..zanimivo..

jst sem se pa že od nekdaj spraševala zakaj me vleče toliko k nunam ::)

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #3 on: September 18, 2012, 02:53:48 PM »
hehe ja to bo pa  :NE in  :st v dvanajsti...prejsnje zivljenje v povezavi z religioznostjo ;)
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta

Offline cristallyne

• Uporabnik
  • **
« Reply #4 on: September 18, 2012, 03:16:15 PM »
 :o

Tenx Jane!

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #5 on: September 18, 2012, 04:09:52 PM »
Bomo šli zdaj hitro gledat na Astro kje imamo Algol.  :)

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #6 on: September 18, 2012, 04:43:21 PM »

Andres

Sej ne rabiš na astro gledat, algol je fiksna zvezda in je vedno na 26 bika.

Moja astro karta

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #7 on: September 18, 2012, 05:20:15 PM »
Jansa:
Algol  :kon  :Ma
Algol   :tr  :So
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #8 on: September 18, 2012, 06:44:37 PM »
Ojoj z Janso imava isti aspekt  :o

Moja astro karta

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #9 on: September 18, 2012, 06:47:06 PM »
Jaz tudi.  ::)

Offline cristallyne

• Uporabnik
  • **
« Reply #10 on: September 18, 2012, 07:19:30 PM »

Sa Saturnom ukazuje na najosvetoljubivije osobe i osobe sa rušilačkim sklonostima. Algol i Saturn može se poistovetiti sa idejom o genocidu, ortodoksnim sektaštvima, satanistima, rasizmom poput Kju kluks klana, i sličnim devijacijama uma.

ja pa kaj še.. :laugh:

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #11 on: September 18, 2012, 07:29:03 PM »

Andres

Sej ne rabiš na astro gledat, algol je fiksna zvezda in je vedno na 26 bika.

Aja tako.  No, bom pa na Bika pogledal. :)

Andres
« Last Edit: September 18, 2012, 07:32:35 PM by Andres »
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #12 on: September 18, 2012, 07:33:17 PM »
Očitno si bom moral o tem več prebrati. Moj sin ima tam okoli Marsa in Merkruja.  Hčerka pa Luno.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #13 on: September 18, 2012, 08:07:02 PM »

Ja pa sej ti nimaš  :Sa na algol vezanega. Al narobe gledam??

Offline Jane

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #14 on: September 18, 2012, 08:10:43 PM »

Ja pa sej ti nimaš  :Sa na algol vezanega. Al narobe gledam??

Mogoce misli za Janso hehehe. Hecam se :) Drugace pa pride v postev orbis 1-2 nic vec.

Moja astro karta