Author Topic: Razlaga sanj za redne clane foruma XI  (Read 170982 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Rena

• Sple. Simbol
  • Harmonija, izpolnjenost, ljubezen - hvala vesolje
Re: Razlaga sanj za redne clane foruma XI
« Reply #165 on: January 20, 2014, 04:02:00 PM »
Vidka itak  ;D Vedno pravim, zakaj bi človek buril duhove, če ni treba  :D

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #166 on: January 22, 2014, 10:39:07 AM »
Dnaes je mami imela extra sanje ...  :o

Sanjala je, da je šla peš v vas, kjer je v mladosti živel moj oče. Iskala ga je in povedali so ji, da kosi travo. Šla je tja in ga videla na travniku, brez majice - in po celem hrbtu je imel popolnoma isto tetovažo, kot je moja.

:o :o :o
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #167 on: January 23, 2014, 08:13:18 AM »
Dnaes je mami imela extra sanje ...  :o

Sanjala je, da je šla peš v vas, kjer je v mladosti živel moj oče. Iskala ga je in povedali so ji, da kosi travo. Šla je tja in ga videla na travniku, brez majice - in po celem hrbtu je imel popolnoma isto tetovažo, kot je moja.

:o :o :o

Mogoče mamo spominjaš na očeta?
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #168 on: January 23, 2014, 11:04:40 AM »
Ja, to je res. Njegov karakter. Odkar njega ni, sem jaz nekako tisti močni steber v družini.

Danes se mi je pa sanjalo, da sva imela z mojim obletnico poroke oz. je izgledalo, kot da se še enkrat poročava, čeprav sva že porčena ... Imela sem isto obleko, on je bil oblečen isto, vse je bilo isto.
Bila je pomlad, sonce ...

V nadljevanju sanj sem se pa znašla na travniku, v dolgi beli obleki, z rokavi, iz materiala, ki je plapolal v vetru (ne poročna) - kot vilinska obleka, čisto lahka in tako bela, da je kar slepilo. Tekla sem med visokimi bilkami in cvetjem in roke sem držala stran od sebe, da so rokavi med gibanjem valovili. Šla sem pa proti naši vasi. Počutila sem se tako lahko in svobodno, tekla sem čisto brez napora.

Zanimiva povezava s sanjami, ki jih je imela mami. Travnik, domača vas (ampak moja domača vas ni ista, kot očetova) ...
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #169 on: January 23, 2014, 01:19:16 PM »
Ja, to je res. Njegov karakter. Odkar njega ni, sem jaz nekako tisti močni steber v družini.

Danes se mi je pa sanjalo, da sva imela z mojim obletnico poroke oz. je izgledalo, kot da se še enkrat poročava, čeprav sva že porčena ... Imela sem isto obleko, on je bil oblečen isto, vse je bilo isto.
Bila je pomlad, sonce ...

V nadljevanju sanj sem se pa znašla na travniku, v dolgi beli obleki, z rokavi, iz materiala, ki je plapolal v vetru (ne poročna) - kot vilinska obleka, čisto lahka in tako bela, da je kar slepilo. Tekla sem med visokimi bilkami in cvetjem in roke sem držala stran od sebe, da so rokavi med gibanjem valovili. Šla sem pa proti naši vasi. Počutila sem se tako lahko in svobodno, tekla sem čisto brez napora.

Zanimiva povezava s sanjami, ki jih je imela mami. Travnik, domača vas (ampak moja domača vas ni ista, kot očetova) ...

BELA BARVA
prostorsko predstavlja zrak, časovno brezčasnost, pozitivne sile. To je barva zore in sijaja, znamenje sreče, resnicoljubnosti, čistosti, upanja, začetka, notranje skladnosti, duhovnosti, izraz vašega dela hladne in mrtve čustvenosti, trpljenja in žrtve, nedolžnosti duha, neznanja ali nevednosti (odvisno od določenih zvez, ki se povezujejo v sanjah).
Bela barva je absolutna, je barva prehoda, v dnevnem pomenu barva razodetja, milosti, poveličanja. Predstavlja tudi cilj oz. konec razvoja v smeri popolnosti.
Kadar v sanjah prevladuje bela barva, vidite sebe kot nedotaknjenega, oddaljenega od problemov.Bela barva kaže na možnost ugodnega razpleta situacij v bližnji prihodnosti, če se boste naslonili na morda zapostavljene tehnike komuniciranja s seboj in okolico: prijaznost, zaupljivost ter intuicijo.

Preroški pomen - belina kot odsotnost barve se povezuje z neomadeževanim snegom, s čisto volno, z dojencem, ki se še ne zaveda bolečin življenja; v sodobnih razlagah označuje veselje, nedolžnost, bodočo popolnost.
V ciganskih razlagah je bela barva miru in samonadzora.psihološki pomen - po analogiji z zimsko pokrajino, ujeto v zimski oklep, je to barva hladu in nepremakljivostiv kombinaciji z rdečo - napoveduje možno tragedijo v ljubezenskih zadevah.

vir:kolousode.net
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #170 on: January 23, 2014, 01:30:31 PM »
Kako lepo ...  :-*

Saj še sama mogoče nisem dojela, da je z mojih pleč odpadlo mnogo bremen.

Zdaj, ko si omenila rdečo ... Na svoji poroki sem nosila rdeč pas. In rdeče čevlje, imela sem rdeče lase, mož je imel rdečo srajco ... Skratka, imela sva belo-rdeče-ćrno kombinacijo. V sanjah sem rekla, da tokrat rdečega pasu ne bom zavezovala okrog obleke ...

Vse bo dobro.
9ZK 656

Offline roberta

• Novinec
  • *
« Reply #171 on: January 27, 2014, 09:28:53 AM »
Jaz sem pa danes mela take ful zanimive in kar prijetne sanje.
V službi so nas enih par poklical v pisarno, pol pa nas presenetili z novico, da bomo plesali...
In smo plesali cele dneve. bilo je prijetno, uživali smo. Če se prav spomnim je bil dunajski valček.
Pripravljali smo se za nek nastop in tisti dan, ko je šlo zares, sem si kodrala lase.
Imela sem ful dolge in goste lase. Nisem jih česala,ker nisem imela glavnika. sam kodrala sem si jih.
In ni mi šlo prav dobro od rok  :D tole kodranje.
No zunaj pa prava zimska pravljica. Polno snega.
Če je še snežilo nevem, je pa bilo čudovito.
Tudi nevem, če smo ga kidali, al pometali, ali samo hodli po njem, mogoče samo opazovali...res nevem.
Prijetne sanje, res.
 :P

Malo pozno, a bolje pozno kot nikoli  :D. Lasje so simbol osebne moči (Samson). In čeprav si imela dolge in goste lase, jih nisi mogla niti počesat, kodrat ti jih pa tudi ni najbolj uspelo. Lasje so lahko simbol lepote, čutnosti, pomenijo zavedanje ženske (tudi moške) lepote... Se pravi, imaš moč, se zavedaš svoje ženskosti, svojih notranjih želja, ki jih imaš kot ženska, a tega ne znaš prav uporabit (ne česat ne kodrat). Nanaša se na lastnosti, ki bi lahko prišle do izraza predvsem v službi, saj je ples s sodelavci. Ples pomeni sodelovanje s sodelavci, s katerimi morate uskladit svoje umetniške, izrazne sposobnosti. Sneg prekrije pokrajino, zato lahko pomeni očiščenje, sneženje pa tudi veselje. Želiš razčistiti te stvari in se veseliti novih ustvarjalnih možnosti ali pa raje vse skupaj zakriti in na to ne misliti...

Glej, glej... komaj danes vidim, da si mi odgovorila Rena. Hvala ti!

Dej ob priložnosti mi napiši prosim, kaj neki sporočajo oblačila v sanjah.
Ma ful veliko sanjam o oblačilih zadnje čase.  To noč (v sanjah) sem si še v službo nesla cel kup lepo zlikanih in zloženih oblačil za rezervo, če bi se umazala. Pol sem pa mela problem, kam jih dat, kje jih shranit, da jih drugi nebi našli.
Zadnjič sem zlagala oblačila...cela soba je bila polna oblačil in sem jih sortirala in zlagala.
Čudne sanje, se nekaj ful v njih obremenjujem z oblačenjem.

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #172 on: January 27, 2014, 10:37:09 AM »
Jaz sem pa danes mela take ful zanimive in kar prijetne sanje.
V službi so nas enih par poklical v pisarno, pol pa nas presenetili z novico, da bomo plesali...
In smo plesali cele dneve. bilo je prijetno, uživali smo. Če se prav spomnim je bil dunajski valček.
Pripravljali smo se za nek nastop in tisti dan, ko je šlo zares, sem si kodrala lase.
Imela sem ful dolge in goste lase. Nisem jih česala,ker nisem imela glavnika. sam kodrala sem si jih.
In ni mi šlo prav dobro od rok  :D tole kodranje.
No zunaj pa prava zimska pravljica. Polno snega.
Če je še snežilo nevem, je pa bilo čudovito.
Tudi nevem, če smo ga kidali, al pometali, ali samo hodli po njem, mogoče samo opazovali...res nevem.
Prijetne sanje, res.
 :P

Malo pozno, a bolje pozno kot nikoli  :D. Lasje so simbol osebne moči (Samson). In čeprav si imela dolge in goste lase, jih nisi mogla niti počesat, kodrat ti jih pa tudi ni najbolj uspelo. Lasje so lahko simbol lepote, čutnosti, pomenijo zavedanje ženske (tudi moške) lepote... Se pravi, imaš moč, se zavedaš svoje ženskosti, svojih notranjih želja, ki jih imaš kot ženska, a tega ne znaš prav uporabit (ne česat ne kodrat). Nanaša se na lastnosti, ki bi lahko prišle do izraza predvsem v službi, saj je ples s sodelavci. Ples pomeni sodelovanje s sodelavci, s katerimi morate uskladit svoje umetniške, izrazne sposobnosti. Sneg prekrije pokrajino, zato lahko pomeni očiščenje, sneženje pa tudi veselje. Želiš razčistiti te stvari in se veseliti novih ustvarjalnih možnosti ali pa raje vse skupaj zakriti in na to ne misliti...

Glej, glej... komaj danes vidim, da si mi odgovorila Rena. Hvala ti!

Dej ob priložnosti mi napiši prosim, kaj neki sporočajo oblačila v sanjah.
Ma ful veliko sanjam o oblačilih zadnje čase.  To noč (v sanjah) sem si še v službo nesla cel kup lepo zlikanih in zloženih oblačil za rezervo, če bi se umazala. Pol sem pa mela problem, kam jih dat, kje jih shranit, da jih drugi nebi našli.
Zadnjič sem zlagala oblačila...cela soba je bila polna oblačil in sem jih sortirala in zlagala.
Čudne sanje, se nekaj ful v njih obremenjujem z oblačenjem.

Oblačila, oblačenje-to je tvoja maska,tvoja pododba, tvoj zunanji izgled, ki ga kažeš ljudem navzven.
Razmisli, zakaj si tako zelo želiš, da bi te drugi videli urejeno in zlikano, še rezervo si za vsak slučaj vzela s sabo v službo?
In potem, zakaj se bojiš, da bi jih drugi našli, se bojiš,da bi te drugi videli takšno kot si in v sanjah si imela problem kam jih dati, kam jih skriti, se želiš skriti pred drugimi, da te ne vidijo takšne kot si?
Oblačila si zlagala, cela soba je bila polna oblačil, ti pa si jih sortirala in zlagala-imaš v sebi veliko različnih mask in potem si nadeneš vsakič drugo, odvisno s kom si oz. s kom se družiš? Si želiš te svoje maske posortirati, jih imaš veliko na zalogi?V sanjah si jih imela polno sobo...
Sanje ti povejo, da se veliko obremenjuješ z oblačili-s svojo zunanjo podobo, svojo masko, ki jo kažeš ljudem navzven... ;)

Offline roberta

• Novinec
  • *
« Reply #173 on: January 28, 2014, 09:19:32 AM »
Hvala Sanjalka  ::)
Joj ja,v službi pa je to res tak... treba bit u nulo poštiman, če ne te pa po zobeh vlačijo.
Bože nedaj kako pomečkano majčko, al pa neusklajene barvne kombinacije. Hudooooo!
5x premislit preden oblečeš in to je zelo moteče.
Tudi obnašanje...ja ja!

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #174 on: February 04, 2014, 01:44:39 PM »
Moram povedati, kaj sem iz sobote na nedeljo sanjala...

Bi napisala prej, pa nisem imela dostopa do računalnika.

Sanjala sem, da sem si nekaj zaželela, mislim celo, da sem si res zaželela, da najdem 4 peresno deteljico, v istem trenutku sem se znašla na ogromnem travniku z deteljicami in sem točno pred seboj naletela na 4 peresno. Potem sem jo imela kar nekaj časa in sem jo hotela slikati, na koncu se mi je pa, ko sem jo res hotela poslikati in pokazati kot dokaz ostalim ljudem, da sem jo našla, raztrgala...
9ZK 674

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #175 on: February 04, 2014, 01:51:45 PM »
Da poskusim iz glave, mogoče bom brcnila v temo ...

Želje, ki izpuhtijo izpred oči, se izmaknejo tik preden se realizirajo.

4-peresna deteljica je sreča ... Se ti zdi, da se ti izmuzne, ko že misliš, da jo imaš?

Ali pa, da je vse v tebi, vse splanirano, ko pa to predstsviš javnosti, se pa zalomi ...
« Last Edit: February 04, 2014, 01:53:26 PM by Maja »
9ZK 656

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #176 on: February 04, 2014, 01:55:15 PM »
Sem ravno včeraj tuhtala...

Ali bi lahko dejansko pomenilo, da če si nekaj zaželim (iz srca, ne iz ega), da to potem dobim, če pa se s tem želim "hvalit" red svetom, da se pa potem to zalomi oz izgubi pomen?
9ZK 674

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #177 on: February 04, 2014, 01:57:14 PM »
Moram povedati, kaj sem iz sobote na nedeljo sanjala...

Bi napisala prej, pa nisem imela dostopa do računalnika.

Sanjala sem, da sem si nekaj zaželela, mislim celo, da sem si res zaželela, da najdem 4 peresno deteljico, v istem trenutku sem se znašla na ogromnem travniku z deteljicami in sem točno pred seboj naletela na 4 peresno. Potem sem jo imela kar nekaj časa in sem jo hotela slikati, na koncu se mi je pa, ko sem jo res hotela poslikati in pokazati kot dokaz ostalim ljudem, da sem jo našla, raztrgala...

Sanje mi najbolje izražajo tvojega urana v  :st na asc.
Uran ne prenese zemeljskosti, on je pobil vse svoje otroke, vse kar je ustvaril je uničil, ker se mu ni zdelo dovolj dobro, dokler je bila še ideja, je bilo super, potem pa ko je prišlo do realizacije, pa mu ni bilo nič več všeč.
Ko predsstaviš javnosti, neko tvojo idejo obelodaniš, ni več zanimiva, uran že išče novo idejo...

Offline sasa

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #178 on: February 04, 2014, 02:02:47 PM »
Zanimivo opažanje, sanjalka...

A veš da nikoli nisem pomislila na tale vidik? moram še malo pretuhtati.
9ZK 674

Offline Maja

• Moderator
  • Lipicanec
« Reply #179 on: February 04, 2014, 02:07:11 PM »
Bolj sem mislila tako, da idealiziraš svoje zamisli oz.se ti zdi, da se bo vse izšlo, potem pa nastopijo težave.

Ali bi lahko dejansko pomenilo, da če si nekaj zaželim (iz srca, ne iz ega), da to potem dobim, če pa se s tem želim "hvalit" red svetom, da se pa potem to zalomi oz izgubi pomen?

Se mogoče bojiš "želeti si"?
9ZK 656