Author Topic: Roštilj  (Read 7326 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline kontejner

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 264
Roštilj
« on: November 15, 2012, 09:10:38 AM »
Ker je tema namenjena praktičnim znanjem, sem pomislil, da je kurjenje roštilja tudi neka oblika praktičnega znanja. Torej, če najprej omenim, da mi je roštilj res super stvar, hobi..., morda tudi zato ker mi je ogenj zelo pri srcu, dim....in seveda hrana. Tu je združeno popolnoma vse, aja pa pivo gre zraven...torej substanca haha.

Je tu še kak ljubitelj hrane z žara, lahko bi kako rekli o "pacah" za meso...ker brez tega res ne gre, pa kje recimo kupujete čevape, jaz zadnje leto samo pri "marinčku" in so res super.

Oglje je recimo blazno pomembno, trgovinska sranja so res sranja v pravem pomenu besede, sploh briketi..., torej za začetek je potrebno nabaviti pravo naravno proizvedeno oglje....potem pa počasi naprej.

Hm, če ste tukaj slučajno bolj ali manj ljubitelji zelenjave...sem si s tem prispevkom precej zajebal zadevo... :D
Bolje dva goloba v roki kot vrabec na vetrobranskem steklu!

Ena ni nobena (ženska)!

baje moja astro karta...

http://shrani.si/f/20/1L/296b3yZR/astro245gw137kontejner20.gif

Offline sasa

  • Moderator
  • Lipicanec
  • *****
  • Posts: 16533
Re: Roštilj
« Reply #1 on: November 15, 2012, 09:21:19 AM »
Am, nas je nekaj, ki ne jemo mesa, ja...
9ZK 674

Offline Jane

  • Moderator
  • Lipicanec
  • *****
  • Posts: 15013
Re: Roštilj
« Reply #2 on: November 15, 2012, 09:29:21 AM »
Ja tud vege zna biti na roštilju ful hudo. Sprobaj  ;)
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Škratinja Nagaya

  • Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
  • *****
  • Posts: 18052
Re: Roštilj
« Reply #3 on: November 15, 2012, 09:40:33 AM »
 :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Offline kontejner

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 264
Re: Roštilj
« Reply #4 on: November 15, 2012, 09:42:40 AM »
Ja saj tudi kake bučke so čisto ok, seveda s tržaško omako..., pa malancani, hm, aja pa šampinjoni z gorgonzolo...tukaj se pa moje zavedanje o zelenjavnih zadevah tudi konča.
Bolje dva goloba v roki kot vrabec na vetrobranskem steklu!

Ena ni nobena (ženska)!

baje moja astro karta...

http://shrani.si/f/20/1L/296b3yZR/astro245gw137kontejner20.gif

Offline Maja

  • Moderator
  • Lipicanec
  • *****
  • Posts: 23226
  • Freedom is my security.
Re: Roštilj
« Reply #5 on: November 15, 2012, 10:39:45 AM »
Uh, meso z žara je najboljše. Najbolj prvinski način priprave.  :laugh:
Pravijo, da res obvladam peko mesa na žaru in tudi sama mislim tako - vedno mi uspe pripraviti optimalno zapečeno, a še vedno sočno meso. Ponavadi ga ljudje čisto preveč prepečejo.  >:(

Čevapčiči, seveda, obvezno iz govejega in ovčjega mesa ... Tiste s svinjskim mesom si je umislil Slovenček.  :laugh:

Goveji steak ... Uh ... Mogoče moje najljubše od mesa. Sem včeraj enega konkretnega.  ;D

Tale tema mi je všeč.  ;D





« Last Edit: November 15, 2012, 08:53:19 PM by Maja »
9ZK 656

Offline kontejner

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 264
Re: Roštilj
« Reply #6 on: November 15, 2012, 10:45:18 AM »
Ja, prvinski način priprave...., ne razumem ljudi, ki pravijo da ni razlike v okusu pri pečenju na oglju v primerjavi s plinsko ploščo.....

Sem imel pri ex-ženi tudi plinski roštilj na lavo..., plinski gorilec je segreval vulkansko kamenje..., vse skupaj se je pokrilo s pokrovom. No ta opcija je pa tudi vrhunska, tudi jaz nisem opazil nobene razlike med ogljem in tem žarom na lavo. Ampak je šel roštilj z njo.... :(, jah tudi ločitev prinese nekaj slabega... ;D Top varianta za kak balkon kjer bi kurjenje izzvalo medsosedski spor, ki bi kaj hitro prerasel iz verbalnega nivoja na fizičnega hahahah
Bolje dva goloba v roki kot vrabec na vetrobranskem steklu!

Ena ni nobena (ženska)!

baje moja astro karta...

http://shrani.si/f/20/1L/296b3yZR/astro245gw137kontejner20.gif

Offline Maja

  • Moderator
  • Lipicanec
  • *****
  • Posts: 23226
  • Freedom is my security.
Re: Roštilj
« Reply #7 on: November 15, 2012, 10:47:21 AM »
Am, nas je nekaj, ki ne jemo mesa, ja...

Ehm ..  ??? Ti ga spet ne?
9ZK 656

Offline Maja

  • Moderator
  • Lipicanec
  • *****
  • Posts: 23226
  • Freedom is my security.
Re: Roštilj
« Reply #8 on: November 15, 2012, 11:03:49 AM »


 ;D
9ZK 656

Offline kontejner

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 264
Re: Roštilj
« Reply #9 on: November 15, 2012, 11:12:59 AM »
Samo ni ok, da gori ogenj spodaj..., je potrebno s pirčkom sanirati situacijo hahah
Bolje dva goloba v roki kot vrabec na vetrobranskem steklu!

Ena ni nobena (ženska)!

baje moja astro karta...

http://shrani.si/f/20/1L/296b3yZR/astro245gw137kontejner20.gif

Offline Maja

  • Moderator
  • Lipicanec
  • *****
  • Posts: 23226
  • Freedom is my security.
Re: Roštilj
« Reply #10 on: November 15, 2012, 11:47:42 AM »
s pirčkom sanirati situacijo

Druga Slovenčkova pogruntavščina.  :P :P :P

 :laugh:
9ZK 656

Offline kontejner

  • Uporabnik
  • **
  • Posts: 264
Re: Roštilj
« Reply #11 on: November 15, 2012, 11:51:13 AM »
s pirčkom sanirati situacijo

Druga Slovenčkova pogruntavščina.  :P :P :P

 :laugh:

Ja drži, vendar je res koristna zadeva, tista aroma....pa okus potem.., pa še zapaše da ga rukneš zraven...ene šest komadov haha
Bolje dva goloba v roki kot vrabec na vetrobranskem steklu!

Ena ni nobena (ženska)!

baje moja astro karta...

http://shrani.si/f/20/1L/296b3yZR/astro245gw137kontejner20.gif

Offline sasa

  • Moderator
  • Lipicanec
  • *****
  • Posts: 16533
Re: Roštilj
« Reply #12 on: November 15, 2012, 12:18:03 PM »
Am, nas je nekaj, ki ne jemo mesa, ja...

Ehm ..  ??? Ti ga spet ne?

Že od avgusta... Tuna ostaja na mojem jedilniku in vse ribe, meso mi pa ne paše.
9ZK 674

Offline Jane

  • Moderator
  • Lipicanec
  • *****
  • Posts: 15013
Re: Roštilj
« Reply #13 on: November 15, 2012, 12:22:20 PM »
Ja saj tudi kake bučke so čisto ok, seveda s tržaško omako..., pa malancani, hm, aja pa šampinjoni z gorgonzolo...tukaj se pa moje zavedanje o zelenjavnih zadevah tudi konča.

okusna je polentica na žaru, sirček na žaru, polnjene paprike, vege ražnjički v "paci", potem lahko narediš vege čevapčiče, polpetke itd. Enkrat smo probali ananas na žaru - majka.
Potem maš še paradižnike z mozarelo itd. Ma vse živo se da.
Karmična astrologija, Natalna astrologija, Horarna astrologija, Medicinska astrologija, Naturopatija.

Moja astro karta
https://www.flickr.com/photos/201233298@N04/53922692074/in/dateposted-public/

Offline Tejka

  • Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
  • *****
  • Posts: 7831
Re: Roštilj
« Reply #14 on: November 16, 2012, 03:47:15 PM »
Uf Jane, če ne bi imela totalnega betona v želodcu, bi se znala po tem postu spravit celo kaj za jest delat hihihi.
Eni smo pač na zelenjavi Kontejner, naj te to ne moti, se načeloma ne vtikam v tuje okuse, ravno tako kot ne maram, da kdo komentira mojo prehransko izbiro ;)
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna