Author Topic: V branje tistimi ženskam, ki so nesposobne biti matere  (Read 56788 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
V branje tistimi ženskam, ki so nesposobne biti matere
« on: October 29, 2007, 04:42:04 AM »
Vsi vemo, da so med nami ženske za katere je bolje, da matere nikoli nebi postale. Slednje namreč ali živijo od otroških doklad in raznih donacij, ali pa se kar najpogosteje prepustijo globokemu finančnemu žepu novega partnerja. Z drugo besedo to lahko jemljemo kot neuradno, a dobro poznano prostituiranje.  Morda bom katero s tem užalil, toda preprek ni, saj vendarle sem se znašel v bližini situacije kjer ravno zaradi tovrstnih dejanj trpijo otroci. Le ti so v nekaj mesecih postali ne le tepeni in prestrašeni od kričanja kot pred leti. Predvsem so tu grožnje, ki ne sodijo v otrokova ušesa, še manj v otrokovo dobo, ko le ta odrašča. 

A vendarle je zakon še vedno na strani žensk, ob ločitvi se te navadno kar po defultu dodaja njim. Kajpak nihče ne vpraša o sposobnosti bit mater o tem, če pije, če se drogira, ali nenazadnje, če je sploh normalna.  In normalnih je v tem času vedno manj, tako da ženske so pogosto le še vidne, matere in predvsem dobre matere kajpak, so izpuhtele v neznano kam. Pač destruktorke civilizacije so se potuhnile v ozadje naziva biti ženska in  s tem privilegirana kar zadeva otrok.

In kako moški prepozna slabo mater?  Prepoznati mora razlike med njenim odnosom od otrok ob prvem stiku in kasneje ko se ta že nekako ustali do moškega. Preprosto se to tudi vidi ob otrokih. Nenazadnje je dopuščanje ukazovanje in morebiti blatenja novega partnerju do otrok, ki pravzaprav niso njegovi, le drug znak, kakšne sorte je ta nova partnerka. 
Vem sicer za dva primera, (za še dva sem slišal)  ko je ženska žrtvovala svoje otroke za denarnico, vse v imenu ljubezni, zato pač, nihče me ne more prepričati, da otroci v tako veliko primerih sodijo k ženskam.

Seveda so med nami tudi slabi moški med katere štejem razne pretepače, nasilneže, dominantneže, ki menijo, da lahko obvladajo celotno okoliko, kaj šele družino. Pač, takšni so nekateri zato naj o podobnih iztrebkih spregovorijo ženske s prakso. Rajši vidim, da v drugi temi.

Andres

Moja astro karta

9ZK število 858

Offline nensi

• Sple. Simbol
  • There's no such place as far away.
Re: V branje tistimi ženskam, ki so nesposobne biti matere
« Reply #1 on: October 29, 2007, 10:13:49 AM »
Andres

globoko se me je dotaknilo tvoje pisanje, saj poznam v svoji lastni okolici dva zelo podobna primera kot ju opisuješ, ko se dejansko vprašaš, kako je mogoče, da mati ravna s svojimi otroki na tak način, predvsem pa da dopušča drugim (novim partnerjem) da se izživljajo nad njimi.

Me pa veseli ko vidim, da se v zadnjem času tudi vse več očkov intenzivno in kvalitetno ukvarja z otroki, tako da bo počasi moral priti čas, ko bodo te stvari na pravi način znale opaziti in ovrednotiti ter ustrezno reagirati tudi uradne inštitucije, ki se s to problematiko ukvarjajo.
« Last Edit: October 29, 2007, 10:21:20 AM by nensi »

Offline Lilith

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #2 on: October 29, 2007, 07:58:05 PM »
Andres, da boš lažje razumel, zakaj se glavnina otrok dodeli materam, ti moram razložiti, da ne smeš razmišljati o spolu, pač pa o vlogi. Materinski vlogi. Ki jo lahko prevzame tudi oče.
Materinski lik je za otroka tisti od staršev, s katerim je otrok po rojstvu stopil v simbiozo in ki otroka v zgodnjih letih neguje. Ko je v vprašanju dodelitev malih otrok, je to zelo pomembno. Žal, je res, da na tem področju tudi niso vsi strokovnjaki dovolj strokovni, da bi zmogli to ločevati, a saj je v vsakem poklicu najti nekaj nesposobnih ljudi. Spet žal.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #3 on: October 30, 2007, 02:03:44 AM »
In ta žal, ki si ga napisala v zadnji besedi zadnjega stavka,  ravno ženske nesposobne materinstva grobo izkoriščajo in s tem mečejo slabo luč na vse tiste, ki so fantastične, dobre, ali le srednje dobre matere matere. 

Žalostno je tudi, da ženska nima čuta do otroka, ki ga devet mesecev nosi, ki ga iz joškov futra, previja, neguje, mu kamilice za trebušne krče kuha, dudo pod kavčem išče, prstne odtise iz televizije briše, da o kuhanju in pranju ter likanju ne govorim.  In ker čuta mnoge nimajo si ne zaslužijo biti ženske, niti ne ljubljene, kaj šele v družbi upoštevane kot enakopravni člen v civilizaciji.  Odtod med drugim in delno izhajajo tudi desci z joški, kategorija žensk, ki stavi na obrito lulo, svoj lastni zunanji videz, doma je pa kraval ko se otroka skrivata za kavči pred batinami.  Je to ženska in mati? 

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline zaspana

• Novinec
  • *
    • Turistična agencija Kam pa Kam
« Reply #4 on: November 05, 2007, 09:34:53 PM »
so pa tudi zenske, ker sicer ne bi imele otrok, vendar jih bodo imele / že imajo, ker je to sedaj IN!!! Za razmislt mal.... To mi je ena kolegica rekla, sej jest vem, da nimam materinskega cuta, sam otroka bom pa mela.... Moje vprasanje, ki je sledilo je bilo Zakaj bi potem imela otroka? Odgovor:" Ker ga majo vsi... in zato ker sem porocena,.....!" Za bruhat!

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #5 on: November 06, 2007, 01:39:23 AM »
Na žalost je tudi tako kot si slišala, torej zato, ker ga imajo vsi.  So pa tudi takšne, ki na račun otrok živijo in dobijo od države skoraj vse za preživetje.  Poznam tudi takšno, ki je imela dojenča, odločena, da bo rodila še enkrat in to kar hitro. Na naslednji žurki je zanosila, saj izračun ji pravi, da potem dobi tudi stanovanje, ter seveda višje doklade in več preživnine.  Če gre za mater z enim ali dvema otrokoma taka preživeti ne more samo z otroškimi dokladami, preživnino in ostalimi bonitetami. So pa tiste, ki imajo veliko otrok. Takšnim bi morali priznati status gospodinje matere, ter ji čez leta omogočiti tudi penzijo katero naj bi ji  vplačevala država.  No, ti zadnji primeri resda ne sodijo popolnoma v slovenski prostor, ker je sociala nizka, velja pa to zelo dobro za celotno Skandinavijo in Nordijske države.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Tita

• Uporabnik
  • **
« Reply #6 on: November 06, 2007, 04:26:37 PM »
Jaz poznam eno, ki je je šla narazen s fantom, on si je novo našel, nakar je ta prva odkrila, da je noseča in sta potem šla nazaj skupaj zaradi otroka, imata še enega.....otroka sta prav uboga, ker ju tepejo in sta zelo živa in neubogljiva. Jaz menim, da iščeta pozornost, ker oče dela dosti, mama tudi (sedaj dela še fakulteto) in verjetno tudi čutita, da si starša nista ravno naklonjena.
Moja astro karta:
http://shrani.si/?mojaastrok10kwh.gif

9zvezdni KI: 261

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #7 on: November 07, 2007, 01:10:48 AM »
Pikica takih je še veliko kot tale opis. Na koncu je možno da bo otrok narisal ravno takšno risbo, ki jo dodajam tu spodaj.
Torej risba otroka, ki ga mati ni pohvalila, ga ni vzpodbujala, mu je pa kupovala z denarjem razne male in velike reči, da ga je pridobila na svojo stran. Toda otrok je zrastel in kot predhodno v podzavesti pokracal reklamni listič.

Morda imamo tu še kakšnega psihologa in le ta lahko iz risbe razbere veliko več kot jaz amater.

Andres

Moja astro karta

9ZK število 858

Offline nensi

• Sple. Simbol
  • There's no such place as far away.
« Reply #8 on: November 07, 2007, 08:23:43 AM »
Kaj je napisal?
Če prav vidim: I hate my mother

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #9 on: November 07, 2007, 10:21:25 AM »
Otrok je napisal I hate my mother, res Nensi. Tam zgoraj kjer je prečrtano je mislil najprej na kaj drugega. Vidi se kot mother fucker ali kaj podobnega.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #10 on: April 03, 2008, 01:39:38 AM »
Danes sem prebral v časopisu, da je ministrica za socialo v mojem okolju odredila pripravo tečajev in seminarjev za nesposobne matere. Ženske, oboje samohranilke in tiste poročene, ki svoje otroke zapostavljajo in jim ne nudijo prave materinske vloge bodo po novem pslane na tečaj. Hmm. Ob tem se sprašujem.  Zakaj niso hodile na podobne tečaje naše metere in naše babice?  Slednje so ženske še bile kot vemo, in so imele tako v sebi senzor materinstva, medtem, kot mnogo mater danes je slednje že izgubilo in so tako prva generacija evolucije, ki jih bodo pošiljali na tečaje. Normalno  da plačniki nastalih stroškov ponovno tudi moški. :)  Navsezadnja vsaka ženska ve, da se starega psa ne more dresirati in bržkone se bodo tako podobnim tečajem mnoge poskusile izogniti.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
« Reply #11 on: April 03, 2008, 07:57:15 AM »
Mama je mama. Ena in edina.
Konec.
 :-*
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline Tita

• Uporabnik
  • **
« Reply #12 on: April 03, 2008, 08:28:44 AM »
Jaz bi imela tak tečaj kar obvezen za vse bodoče starše, ker premnogokrat sanjajo o tem, da bi imeli otroke, ne vedo pa, kakšna odgovornost je to. In kak tečaj iz psihologije otroka bi bil tudi dobrodošel.
Moja astro karta:
http://shrani.si/?mojaastrok10kwh.gif

9zvezdni KI: 261

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #13 on: April 03, 2008, 08:42:50 AM »
Nega, vzgoja in ljubezen ( do ) otroka je poslanstvo OBEH staršev in ne samo mater.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #14 on: April 03, 2008, 02:59:02 PM »
Kdor ne zna biti starš brez tečaja naj to tudi ne postane. 

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858