Ne vem, ce tole pase ravno tukaj, samo me zanima ali je kaksen ljudski rek ali pa modrost o tem.
Par minut po odbiti polnoci, ko smo ze vsi nazdravili, me je grozno zacel srbet levi podplat. trajalo je le minutko, kolegica pa me je ob tem vprasala: ja kam se pa odpravljas? A bos letos veliko potovala?
Ali obstaja kaksna ljudska razlaga? 
Kolegica te je kar dobro vpraala, ker srbeči podplati po starih vraah pomenijo, da bo veliko divjala okrog, torej potovala.
Poznam pa e eno zanimivo iz Normandije. Tam zaročenci-zaročenke svojim tekmecem-tekmicam nasujejo v čevlje sol, da jim odvzamejo "čarovnijo". Upam, da ti nima kakne, da bi te zato srbeli podplati.
Tekmica?

Ne vem, mislim, da je nimam, ali pa moj tako fajn skriva
Prej bi rekla, da je imela kolegica prav: letos imam v planu za prvo polovico leta vsaj 3 potovanja- enega ze cez 3 tedne- JUPI!!! Kaj pa mi bo leto 2008 namenilo, bom pa sproti ugotavljala!
Se pa v Italiji za Silvestrovo vecerjo obvezno je lečo, saj naj bi to prineslo veliko denarja- navali narod na lečo

Pa vcasih se je za sreco skozi okno metalo stare predmete- kaksen kroznik, kozarec- no, potem pa so zaceli ljudje pretiravat

in so to prepovedali
Pa obvezno je treba imet rdece gatke oz. spodnje perilo- za sreco valda. Enkrat je teta kupila celi druzini redece spodnjice, ce pomislim na une od stare mame in starega oceta, bruhnem v smeh