Author Topic: Ljudske šege in običaji  (Read 15749 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Natasa

• Uporabnik
  • **
Ljudske šege in običaji
« on: December 16, 2007, 09:11:19 AM »

Božič: za božično večerjo mora na mizi nujno kraljevati perutnina. Da nam bo življenje lahko in bomo leteli kot ptice. ;)

Silvestrovo: Na mizi mora biti pujsek, ki nam bo v novem letu preinesel srečo, ter riba in korenček, ki simbolizirata denar.  :D

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
Re: Ljudske šege in običaji
« Reply #1 on: December 17, 2007, 12:32:34 AM »
Tisti, ki mesa ne jemo se pa znajdemo in si spečemo "kruhek" v obliki pujska, ribe in piščančka ;D
lp
T.
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
« Reply #2 on: December 17, 2007, 08:46:00 PM »
Tisti, ki mesa ne jemo se pa znajdemo in si spečemo "kruhek" v obliki pujska, ribe in piščančka ;D
lp
T.

Tega pa se nisem naredila  :D ampak se bojim, da nimam toliko rocnih spretnosti, ze meji na umetnost  ;)
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #3 on: December 17, 2007, 09:10:00 PM »
Kaj pa piškoti v teh oblikah? Kupiš modelčke, potem pa samo še testo... ;)
lp
T.
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Regina

• Spletn. Simbol
  • Ustavi se tam, kjer sije sonce
    • Šepet sanj
« Reply #4 on: December 17, 2007, 09:25:03 PM »
Da ne boste mislili samo na hrano  ;D, sem se spomnila članka iz lanskega leta, ki sem ga objavila v 7 dni.
http://www.sepet-sanj.com/Uganke%20preteklosti/obicaji.htm
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com
ThetaHealing Practitioner™

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #5 on: December 19, 2007, 09:49:08 PM »
Kaj pa piškoti v teh oblikah? Kupiš modelčke, potem pa samo še testo... ;)
lp
T.

A vidi, vidi ... to pa ja  :D
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline Amfitrita

• Uporabnik
  • **
« Reply #6 on: December 19, 2007, 09:52:30 PM »
smo zvedli od ene ciganke: na božični večer izbereš prazno voščilnico, vanjo zapišeš vse želje in voščilnico skriješ tako, da je nihče ne najde. potem se ti baje želje uresničijo  :)  ;)

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #7 on: December 19, 2007, 11:01:31 PM »
smo zvedli od ene ciganke: na božični večer izbereš prazno voščilnico, vanjo zapišeš vse želje in voščilnico skriješ tako, da je nihče ne najde. potem se ti baje želje uresničijo  :)  ;)

Aaaaaaaaaaa to bom ja ustimala  ;D

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #8 on: January 02, 2008, 09:13:59 PM »
Ne vem, ce tole pase ravno tukaj, samo me zanima ali je kaksen ljudski rek ali pa modrost o tem.

Par minut po odbiti polnoci, ko smo ze vsi nazdravili, me je grozno zacel srbet levi podplat. trajalo je le minutko, kolegica pa me je ob tem vprasala: ja kam se pa odpravljas? A bos letos veliko potovala?

Ali obstaja kaksna ljudska razlaga? :)

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #9 on: January 02, 2008, 10:12:18 PM »
Ne vem, ce tole pase ravno tukaj, samo me zanima ali je kaksen ljudski rek ali pa modrost o tem.

Par minut po odbiti polnoci, ko smo ze vsi nazdravili, me je grozno zacel srbet levi podplat. trajalo je le minutko, kolegica pa me je ob tem vprasala: ja kam se pa odpravljas? A bos letos veliko potovala?

Tega pa ne bi vedela. Verjetno bos aktivna.  :)

1.1. se ne sme jesti perutnine, saj to pomeni, da boste imeli v tistem letu zeeeeeeeeelo malo denarja ali pa celo nic. Priporocajo svinjino, ta naj bi denar drzala "skupaj".
 :D
Kaksen pa je bil vas jedilnik in kaj vas caka v letu 2008 pa presodite sami,
pozdrav
 :-*

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #10 on: January 02, 2008, 11:51:07 PM »

Kolegica te je kar dobro vprašala, ker srbeči podplati po starih vražah pomenijo, da boš veliko divjala okrog, torej potovala.
Poznam pa še eno zanimivo iz Normandije. Tam zaročenci-zaročenke svojim tekmecem-tekmicam nasujejo v čevlje sol, da jim odvzamejo "čarovnijo". Upam, da ti nimaš kakšne, da bi te zato srbeli podplati.  ;D
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #11 on: January 03, 2008, 06:19:57 PM »

Kolegica te je kar dobro vprašala, ker srbeči podplati po starih vražah pomenijo, da boš veliko divjala okrog, torej potovala.
Poznam pa še eno zanimivo iz Normandije. Tam zaročenci-zaročenke svojim tekmecem-tekmicam nasujejo v čevlje sol, da jim odvzamejo "čarovnijo". Upam, da ti nimaš kakšne, da bi te zato srbeli podplati.  ;D

Tekmica? :D Ne vem, mislim, da je nimam, ali pa moj tako fajn skriva :D :D ;D

Prej bi rekla, da je imela kolegica prav: letos imam v planu za prvo polovico leta vsaj 3 potovanja- enega ze cez 3 tedne- JUPI!!! Kaj pa mi bo leto 2008 namenilo, bom pa sproti ugotavljala!

Se pa v Italiji za Silvestrovo vecerjo obvezno je lečo, saj naj bi to prineslo veliko denarja- navali narod na lečo :D
Pa vcasih se je za sreco skozi okno metalo stare predmete- kaksen kroznik, kozarec- no, potem pa so zaceli ljudje pretiravat ;D in so to prepovedali
Pa obvezno je treba imet rdece gatke oz. spodnje perilo- za sreco valda. Enkrat je teta kupila celi druzini redece spodnjice, ce pomislim na une od stare mame in starega oceta, bruhnem v smeh ;D

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #12 on: January 03, 2008, 06:59:35 PM »
Se kar strinjam s teboj. Sigurno boš potovala  ;D, sploh če si to načrtovala.  ;)

Kaj pa o jabolkih si že slišala? Če bi se na prvi dan v letu umila z vodo, v katero si prejšnji dan namočila ducat jabolk, bi imela srečo v ljubezni, če bi jih pred zoro zalučala v bližnjo reko, bi pa dobila še moža.  ;D
www.sepet-sanj.com

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #13 on: January 03, 2008, 07:39:39 PM »
Tole o jabolkih pa se nisem slisala. Si je vredno zapomnit, ce se me kdaj moj dragi navelica :D

Offline Regina

• Spletn. Simbol
    • Šepet sanj
« Reply #14 on: January 03, 2008, 07:54:44 PM »
Tole o jabolkih pa se nisem slisala. Si je vredno zapomnit, ce se me kdaj moj dragi navelica :D

Isto seveda velja, če bi rada imela mir pred njim. Vsaj na Kitajskem je tako.  ;D
www.sepet-sanj.com