Jaz sem ravno vceraj razmisljala da saturn, ki spravi na povrsje strahove govori o tem kje te lahko beta tolce. Ni zdaj saturn slab, ce imas "poslihtano" se hitro zaves kam pes taco moli, ce ne te pa seka kot hudic.
Kaj pa vem. Moj saturn je v osmi hiši malo blesavo postavljen. Kot da se ni mogel drugam premaknit. Baje je bil porod težek. 
Andres
Andres jaz imam tudi saturna v 8. hiši

V partnerstvu se nama pojavljajo omejitve, težko pride do pravega prepletanja, saturn tukaj postavlja meje, ne pusti, da drugi pride zares do nas ali pa da mi zares pridemo do drugega.
Tudi skupne finance so lahko tukaj problem. Težko prideš do financ partnerja, ob ločitvi lahko ostaneš brez vsega.
Po drugi strani pa lahko od partnerja tudi veliko financ dobiš, ampak zato moraš plačati visoko ceno. Nič ni zastonj, saturn vse zaračuna

Hm, sex, tudi tukaj znajo biti omejitve ali pa popolna razuzdanost....

Pravzaprav se učimo v parnerstvu kako s partnerjem deliti-sebe, finance.
Moj prvi porod je bil izjemno težek, tudi zdravniki niso vedeli ali bom preživela ali ne.
Seveda gre tudi za vprašanje smrti in naše notranje psihološke globine, zelo nas zanima vse kar je povezano s smrtjo, s psihologijo, vse kar je podtalno, prikrito, tukaj hočemo videti do kam lahko gremo, preizkušanje meja...Če gremo predaleč nas saturn ustavi

Možna so srečanja s smrtjo.
V partnerstvu doživimo kar veliko preprek, učimo se ponižnosti.
Drugače pa naj bi bil to pokazatelj visoke starosti, tako da Andres verjamem, da se srečava še čez 50 let in kakšno rečeva na temo biokibernetike, astrologije ali še česa novega

Moj saturn je v ovnu, po eni strani se moram naučiti deliti s partnerjem, po drugi strani pa se moram naučiti postaviti se zase, biti vodja v partnerstvu, no pol se pa pejt