Author Topic: 13 Moon Kin  (Read 20608 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline apemaya

• Veteran
Re: 13 Moon Kin
« Reply #15 on: January 04, 2008, 02:23:39 PM »
vsakic, ko preberem naslov teme, preberem Ban Ki Moon (generalni sekretar ZN) :D

Offline nensi

• Sple. Simbol
  • There's no such place as far away.
« Reply #16 on: January 04, 2008, 05:08:42 PM »
vsakic, ko preberem naslov teme, preberem Ban Ki Moon (generalni sekretar ZN) :D

Bravo ti  ;D, komentarje imaš pa svetovne, komaj čakam tvoj obisk.

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #17 on: January 04, 2008, 06:25:28 PM »
A me vabis?  :o

Sem imela ze dvakrat namen, da ti pisem in se dogovoriva za moj obisk. Samo je vsakic naneslo, tako da potem nisem bila prosta, kot sem sprva planirala. :(

Offline mavrica

• Uporabnik
  • **
« Reply #18 on: January 04, 2008, 08:22:03 PM »
Evo še mene tukaj, ko ste me že tam nekje označili za eksperta...prosim lepo noben ekspert nisem...samo radovednost me žene, da marsi kaj preberem in tako sem pred slabimi tremi leti zašla tudi na področje astrologije. Tu nekje srečala Vojkota in DZK in se malo bolj poglobila v to metodo.

Sem še vedno v fazi ko se iščem in je vse to poglabljanje v razne tehnike bolj moja želja spoznati samo sebe kot se z temi stvarmi ukvarjati za druge.

Je pa zanimivo gledati kako stvari delujejo in te različne tehnike pripeljejo do istih rezultatov.

Tale krog v drugem postu v tej temi, pa me malo bega, ker se na njemu nahajajo trigrami, ki na ta način niso prikazani na originalnih tabelah Majev...zdi se mi da se je nekdo malo poigral z tem in združil dva različna pristopa...metod pa ni dobro mešati.

lp. M
...človek ni le skupek celic svojega telesa, ampak odsev svojih misli...      M. Kojc

DZK število - 656

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #19 on: January 05, 2008, 12:48:40 AM »
Evo še mene tukaj, ko ste me že tam nekje označili za eksperta...prosim lepo noben ekspert nisem...samo radovednost me žene, da marsi kaj preberem in tako sem pred slabimi tremi leti zašla tudi na področje astrologije. Tu nekje srečala Vojkota in DZK in se malo bolj poglobila v to metodo.

Sem še vedno v fazi ko se iščem in je vse to poglabljanje v razne tehnike bolj moja želja spoznati samo sebe kot se z temi stvarmi ukvarjati za druge.

Je pa zanimivo gledati kako stvari delujejo in te različne tehnike pripeljejo do istih rezultatov.

Tale krog v drugem postu v tej temi, pa me malo bega, ker se na njemu nahajajo trigrami, ki na ta način niso prikazani na originalnih tabelah Majev...zdi se mi da se je nekdo malo poigral z tem in združil dva različna pristopa...metod pa ni dobro mešati.

lp. M

Hvala Mavrica za tole pripombo o mešanju metod, jaz tega niti opazit še ne morem, ker se nisem še toliko ubadala s tem.
Mi je pa zanimivo kar najdem na internetu o 13 moon kinu, predvsem kako vse temelji na naravi, njenih ciklih, lastnostih živih bitij.

http://www.galactichardwarestore.com/fingers_toes_chart.htm

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #20 on: January 05, 2008, 12:51:13 AM »

Sem imela ze dvakrat namen, da ti pisem in se dogovoriva za moj obisk. Samo je vsakic naneslo, tako da potem nisem bila prosta, kot sem sprva planirala. :(

Kaj a me vabiš?
Že od lani te čakam, dve leti  ;D. Pa upam da prideš prej k meni kot k Regini, zdaj ko je vsak dan v tunelih za v Mb omejitev hitrosti, drugače bo še dve leti trajalo, eno tja pa eno nazaj... :o

Offline mavrica

• Uporabnik
  • **
« Reply #21 on: January 05, 2008, 10:19:00 AM »

lp. M

Hvala Mavrica za tole pripombo o mešanju metod, jaz tega niti opazit še ne morem, ker se nisem še toliko ubadala s tem.
Mi je pa zanimivo kar najdem na internetu o 13 moon kinu, predvsem kako vse temelji na naravi, njenih ciklih, lastnostih živih bitij.

http://www.galactichardwarestore.com/fingers_toes_chart.htm

Saj tudi DZK izhaja iz teh osnovnih odnosov v naravi....ogenj - prst -kovina - voda - les...in prav način kako to Vojko predstavi brez tuje simbolike me je potegnil in sem začela to metodo bolje spoznavati.

Pravzaprav je to znanje starejše in se je pač v različnih delih sveta različno razvijalo naprej...Tea je nekaj postov nazaj lepo povedala:

Astrologija je nastala iz astrološkega kroga ki ponazarja uro, torej potem posledično tudi koledar. Je časovni kazalec dogajanja v življenju človeka.

Vse kulture so se trudile ustvariti ritem, ki je bil vezan na naravo in gibanje na nebu. Tako so različni narodi uporabljali različne sisteme, vsi pa govorijo o enem in istem. Torej z različnimi tehnikami ne dobimo drugačnih oz. različnih rezultatov, pač pa je na razpolago samo inštrument, ki je različnim narodom, njihovi kulturi in razumevanju bližji.

tudi tu se vidi da je osnova ista, je pa nekdo to staro znanje iz Amerike prestavil na naše področje in ga očitno poiskuša predelati na nam dostopen način. Poglej tu v tej rizbi je uporabljen Davincijeva rizba človeškega telesa...v prvem primeru trigrami iz I chinga...pravzaprav zanimivo za prečitati in spoznati kako so ti različni viri združeni...

lp. M
...človek ni le skupek celic svojega telesa, ampak odsev svojih misli...      M. Kojc

DZK število - 656

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #22 on: January 05, 2008, 01:05:00 PM »

Kaj a me vabiš?
Že od lani te čakam, dve leti  ;D. Pa upam da prideš prej k meni kot k Regini, zdaj ko je vsak dan v tunelih za v Mb omejitev hitrosti, drugače bo še dve leti trajalo, eno tja pa eno nazaj... :o

Ti pisem na ZS ;)

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #23 on: February 27, 2008, 07:01:27 PM »
Sistem 13 moon kin temelji na majevski astrologiji, 13 hišah.
Število 13 spoštujejo kulture, ki temeljijo na matriarhalnih predpostavkah, častijo mater in žensko energijo.
Te kulture sprejemajo moč 13 letnih luninih in ženskih ciklov.

Tzolkin (sol-kin) je majevska beseda, ki pomeni: ali živim to, v kar verjamem?
Majevska astrologija je sistem za odkrivanje namena našega življenja, vsak astrološki znak ima svojega živalskega duhovnega vodnika.

Maji so uporabljali dv akoledarska sistema, eden šteje 260 dni in se imenuje Tzolkin, drugi šteje 365 dni in se imenuje Haab.

Tzolkin vsebuje žensko energijo, ker je prepleten s cikli nosečnosti, luno, Venero.

Nasprotno pa 365 dnevni Haab ustreza sončevim ciklom, kar je tudi gregorijanski koledar, zato ima bolj moško energijo.

Velikjo majevskih zgradb uporablja arhitekturni simbolizem, ki temelji na obeh koledarjih, pri čemer se zlivata in križata moška in ženska energija.

13 mesečni koledar je pri vseh ljudstvih, ki so ga uporabljala povezan z pojavi v naravi.

13 mesečni koledar so uporabljali Druidi (13 mesecev po 28 dni plus en dan, imeli so "drevesni" koledar).
Inki, Egipčani, Maji, Polinezijci so imeli vsi 13 mesečni koledar.

Prav tako Lakota Indijanci, pri kateih je temeljil na želvi (želva ima na svojem oklepu 13 plošč).
Delfini imajo 13 vrst zob s po 28 žlebiči na zobeh.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #24 on: February 28, 2008, 09:02:08 AM »
Oh lepo Nensi, si se odločila, da nas malo podučiš.  ;D

Bi bilo fajn, da bi vedeli kdo je kaj. Saj imamo znakce napisane, pa bi lahko primerjali kako se sklada z zahodno astrologijo.  :)
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Popotnik

• Novinec
  • *
« Reply #25 on: February 28, 2008, 10:09:49 AM »
Tu je nekaj linkov:

http://www.13moon.com/ - o 13 Moon Kin,

http://www.astrodreamadvisor.com/Mayan-Pages.html - Majevska astrologija,

http://www.starroot.com/cgi/daycalc.pl - pa še "kalkulator", da ugotovite svoj kin (na dnu strani).

LP  ;)
Share A Dream... Visit DreamScape.   Natalna    Progresivna

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #26 on: July 12, 2008, 03:05:25 PM »
Sem naletel na ta  13 moon ki v srbohrvaščini.  Mogoče bo lažje.

http://iklamat.on.neobee.net/

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Ivan

• Novinec
  • *
« Reply #27 on: July 12, 2008, 03:28:21 PM »
Zanima me, ali kdo kaj več ve o 13 Moon Kin-u?

Jaz sem v profilu tukaj na forumu videla izračune po tem principu in sem šla malo brskat po internetu, pa vidim da mi je tematika zelo zanimiva.
Bazira pa očitno na Majevskem izračunavanju časa.

Kar sem do zdaj uspela najti na internetu je več kot zanimivo pa me zanima ali ve kdo o tem povedati kaj več.
Hvala.
Del besedila je povzet iz linka »AKADEMIJA ŽIVLJENJA« avtorice Maginja Blinkita.
Maji, mojstri časa, izvrstni astronomi in astrologi, so za  konec svojega koledarja, ob koncu 26.000-letnega popotovanja  Sonca ter njegove poravnave s središčem Rimske ceste in naše galaksije, po na¬šem  koledarju  bo  to 21. decembra  leta  2012 na  dan  zimskega  solsticija, napo¬ve¬¬dujejo,da svet in čas ne bosta več takš¬na,kot ju poznamo. To pa še zdaleč ne pomeni konca sveta.
Sledil bo začetek novega 26.000 - letnega cikla in kvantni skok zavesti, evolucija narave in človeka v multidimenzionalno spiritualno bitje neomeje¬nih potencialov, skratka čas novega planetarnega bitja z galaktično zavestjo.
In kaj bo po letu 2012?
Prebujena  bodo naša  notranja starodavna  znanja. Pred  vsem  bo  to odvisno  od vsakega posameznika. Za tiste, ki se ne bodo že zdaj ali v bližnji prihodnosti  celostno  povezali  in  izražali, etičnost, razumeva¬nje, potrpežljivost, sodelova¬nje, ljubezen  in mir z vsem, kar je,
ter  bodo  še vedno  naravnani  na  sodbe, strah, zavist, po¬hlep, avtoriteto, voljo do moči z mani¬pu¬lacijami in denar, bo verjetno kata¬stro¬falno.
Drugače pa bo ljudem, ki že danes živijo drugače?
Za ljudi, ki  že  danes živimo drugače  in  se  pripravljamo na  kvantni skok zave¬sti, pa bo prišel čas galaktičnega prebu¬jenja, osebne evolucije in transformacije zavesti.
Po majevskem prepričanju  se  bomo razvili  v  planetarnega človeka  z  galaktično zavestjo. Ponovno se bomo naravnali  na svoje notranje odzive  ter vsa čutila, pri¬sluhnili  intuiciji  in instinktu ter prebudi¬li telepatijo  kot glavni  vir  komunikacije, se  teleportirali ….., skratka, postali bomo posamezniki  z  razširjeno zavestjo, močno bo¬mo povezani z  zemljo in vsem, 
vendar pa  bo  tiste, ki se  ne želijo že  danes ali  v  prihodnosti  spremi¬njati  in  razvijati ter stopi¬ti iz kaosa iluzije dvoj¬nosti v  enost  brezpo¬goj¬ne ljubezni, dolete¬la podobna usoda kot
je doletela neandertalca … Skrat¬ka, nič kaj spodbudnega za večne zaspance.
Kaj naj bi se nam do¬ga¬jalo do usodnega le¬ta 2012?
Zdaj in do leta 2012  smo v  obdobju inten¬ziv¬ne¬ga učenja. Vsi občuti¬mo, kako se čas hitreje pospe¬šu¬je. Po majevskem prepriča¬nju se je leta 1999 čas za dvajsetkrat po¬spešil. V tem letu smo vstopili v zadnji 13-letni cikel dolgega štetja, ki je name¬njen čiščenju in brisanju karme, učenju in prebujanju starodavnih modrosti, izpuščanju  in  opuščanju starega  ter prebujanju novega. Ta cikel se zaključi  z  letom 2012, še prej  pa  se  bo  leta 2011  čas  pospešil  še za dvajsetkrat. Vrhunec bo dosegel leta 2012, ko Sonce zaključilo svojo približno 26.000-letno potovanje in začne nov cikel, razdeljen na pet manjših ciklov po 5125 let, ki so jih star Maji povezovali  s  petimi sonci. Ta cikel  je  bil  razdeljen tudi  na  štiri obdobja – zlato, srebrno, bronasto in železno dobo, vsaka  pa ima svoje značilnosti.
In v kateri dobi smo sedaj?
Smo v železni dobi, ki jo z letom 2012 zaključujemo. Dobro je, da zapuščamo stare stvari, zamere, razočaranja in gremo naprej, se čim bolj očistimo  ter osvobodimo navezanosti na stvari, ljudi, odnose, hrano … in se pripravimo za ko¬rak naprej.
In nenazadnje naj se ravnamo po sporočilo Majev?
Njihovo zelo močno sporočilo je, da vse naše misli, želje, ideje, pa tudi strahovi postanejo enkrat resničnost in da smo mi  tisti, ki  s svojimi mislimi  in  ob¬čut¬ki ustvarjamo točno to resničnost, v kateri živimo zdaj, da smo eno z božan¬skim, da  smo otroci  Sonca in da smo
del izvorne energije, ki poganja kolesje časa. Smo torej veliko več, kot so nam pove¬dali in
nas naučili. Zdaj se približuje prebuditev naših neomejenih potencialov.

Majevska kozmična piramida
Razdelijo jo na devet ravni povezane z devetimi ravnmi zavesti – devet stopnic. Vsaka od teh stopnic je razdeljena na trinajst obdobij, povezanih z številom 13 –
Stopnje razvoja človeštva
Majevska kozmična piramida je razdeljena na 9 ravni bivanja, povezane z  devetimi ravni zavesti. Kolektivno smo vsi skupaj zdaj na galaktični ravni ali na osmi stopnici. Vsaka od teh. devetih stopnic je razdeljena na trinajst obdobji, ki so jih poimenovali tudi 13 nebes povezane z številom trinajst sedem dni in šest noči, ki so jih poimenovali tudi 13 nebes
Kolektivno smo danes vsi skupaj  na osmi  galaktični ravni - stopnici.
Teh devet stopnic nadalje delimo:
1   raven  Prva stopnica      predstavlja   odbobje, ki  traja 1,26 miljarde let
2.   raven  Druga stopnica   predstavlja   odbobje, ki traja     63,4 miljone let
3.   raven  Tretja stopnica    predstavlja  odbobje, ki  traja      3,2 miljona let
4.   raven  Četrta stopnica    predstavlja  odbobje, ki  traja   160.000 tisoč let
5.   raven  Peta stopnica       predstavlja  odbobje, ki  traja      8.000 tisoč let
6.   raven  Šesta stopnica     predstavlja  odbobje, ki  traja          397 let
7.   raven  Sedma stopnica   predstavlja  odbobje, ki  traja            19,7 let
8.   raven  Osma stopnica    predstavlja  odbobje, ki  tra                360 dni
9.   raven  Deveta stopnica  predstavlja  odbobje, ki  traja               20 dni
« Last Edit: July 12, 2008, 03:30:31 PM by Ivan »

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #28 on: July 13, 2008, 02:53:36 AM »
Dobro ste tole našli Ivan. Mislim, da je pri vas cela zakladnica raznih člankov, revij in knjig, ki opisujejo podobno.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline nensi

• Sple. Simbol
« Reply #29 on: July 14, 2008, 11:01:16 PM »
Oh lepo Nensi, si se odločila, da nas malo podučiš.  ;D

Bi bilo fajn, da bi vedeli kdo je kaj. Saj imamo znakce napisane, pa bi lahko primerjali kako se sklada z zahodno astrologijo.  :)

Regina

tukaj je osnovna razlaga posameznih znamenj:

20 SOLARNIH PLEMENA- njihovi solarni pečati, imena i majanski nazivi, moći i osnovne karakteristike:

CRVENI ZMAJ - IMIX - hrani rađanje, inicijator, pun energije, preiskonska majka, sećanje, moćan, zaštitnik, kreativna energija

BELI VETAR - IK - prenosi duh, agilan, sposoban, dah, svestran, inspiracija, idealista, integriše polove, uman, prisustvo istine

PLAVA NOĆ - AKBAL - sanja izobilje, misteriozan, logičan, konzervativan, misaon, introspektivan, dubok, istrajan, izražajan

ŽUTO SEME - KAN - usmerava cvetanje, aktivan, dinamičan, stvaraoc, duhovan, plodan, seksualan, uticajan, samorazvijanje

CRVENA ZMIJA - CHICHAN - preživljava životnu snagu, strastven, oštrouman, motivisan, intiman, kreativan, instiktivan, ekstreman

BELI SPOJITELJ SVETOVA - CIMI -izjednačava smrt, praštanje, predavanje, koji transformiše, oslobodilac, skroman, moć nad smrću

PLAVA RUKA - MANIK - spoznaje realizaciju, plemenit, miroljubiv, otvara vrata, pun razumevanja, koji leci, ekspert, inspirise

ŽUTA ZVEZDA - LAMAT - ulepšava eleganciju, harmonija, ekspanzija, inspiriše, pun nade, energije, drag, zvezdano seme, mistik

CRVENA LUNA - MULUC - pročišćava univerzalnu vodu, maštovit, emotivan, samosećanje, komunikativan, božansko seme, čulan

BELI PAS - OK - voli srce, odan, uslužan, sarađuje, čuvar, drag, dosledan, veran, ujedinitelj, vodič, ljubazan, koji osnažuje

PLAVI MAJMUN - CHUEN - igra se magijom, umetnički, šaljivdžija, nevin, ljubak, izuzetan, dete u duši, radoznao, matematičar

ŽUTO LJUDSKO BIĆE - EB - utiče na slobodnu volju, odgovornost, prevazilazi svoja ograničenja, posuda velike moći, žetelac

CRVENI NEBESKI ŠETAC - BEN - istražuje prostor, stručnjak, popularan, stub neba i zemlje, anđeoski glasnik, putnik

BELI ČAROBNJAK - IX - začarava ne-vreme, psihički, inteligentan, sinhronizovan sa božanskom voljom, poznaje cikluse, šaman

PLAVI ORAO - MEN - stvara viziju, nezavistan, umetnički, saosećajan, receptivan, vizionar, planetarni um, kritičan, optimista

ŽUTI RATNIK - CIB - ispituje inteligenciju, dostojan poverenja, realan, mudar, dubok, svestran, stub društva, pragmatičan

CRVENA ZEMLJA - CABAN - unapređuje navigaciju, sinhronizuje, tlo, centar, zemaljske sile, zaštitnik zemlje, kristali, progresivan

BELO OGLEDALO - ETNAB - odražava beskraj, čist, suočava se sa senkama, ritualan, mač mudrosti i pročišćenja, dvopolan, večan

PLAVA OLUJA - CAUAC - kanališe samo-stvaranje, prijateljski, transformiše, svestran, oslobodilac uma, telo svetlosti, pročišćava

ŽUTO SUNCE - AHAU - prosvetljuje univerzalnu vatru, pun ljubavi, ujedinitelj, sveukupan, srećan, kreativan, dobrih namera

Kaj smo po 13 moon kin-u si pa vsak lahko izračuna iz ene od tabel, ki so na voljo na internetu:

http://dreamspellportal.net/portal/findkin/

http://www.13moon.com/decoder.htm