Author Topic: Biometeorološka napoved  (Read 213111 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline klarus

• Mojster
Re: Biometeorološka napoved
« Reply #75 on: January 31, 2008, 10:56:08 AM »
pa še tole.....nabavi si sodalit...ta je za grleno čakro oz za težave, ko botrujejo temu predelu ;) :-*
There is
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."

moja karta

9ZK 822

Offline bik7

• Veteran
  • ljubi in bodš ljubljen
« Reply #76 on: January 31, 2008, 12:42:13 PM »
Ki je pa to sodalit.  ;D
Theta Practitioner™

Offline klarus

• Mojster
« Reply #77 on: January 31, 2008, 12:43:11 PM »
sodalit je pa kristal  ;)
There is
One Mind,
One Truth,

moja karta

9ZK 822

Offline klarus

• Mojster
« Reply #78 on: January 31, 2008, 12:45:14 PM »

SODALIT
Kubični Na8[Cl2 | (AlSiO4)6]
Pogoste primesi: Be, K, Mg, Mo
Trdota: 5,5–6
Gostota: 2,13–2,29 g/cm3
Element: voda-zrak

Običajno je zrnat, tvori pa tudi lepe, oblikovno ne preveč bogate kristale. Največkrat je moder, pa tudi bel, siv ali zelen. Ima razmeroma dobro razkolnost, školjkast ali zrnat lom pa je steklenega, včasih mastnega sijaja. Je prozoren do prosojen, moder, bel, sivkasto bel, rumenkasto bel, sivkasto zelen ali pistacijino zelen. Zeleni in modri sodaliti izgubijo barvo že pri zelo šibkem žarjenju. Topen je v koncentriranih kislinah. Iz sodalita izdelujejo kameje in kabošone.

Izvor imena: Ime je dobil po natriju, ki ga vsebuje (sodium).

Nahajališča: Glavna nahajališča so v Braziliji, Kanadi, Indiji, Namibiji in ZDA.

Možnosti zamenjave: Če je moder, ga od lapis lazulija ločimo po tem, da nima piritnih vključkov, primerke drugih barv pa ločimo od analkima in levcita po tem, da je sodalit topen v HCl.

Ponaredki: Sodalita zaenkrat ne ponarejajo.

Tradicionalna uporaba: Pod tem imenom ga poznamo približno 200 let, tako da posebno bogata tradicionalna uporaba ni znana. Veljal je za kamen govornikov.

Uporaba danes: Ima ohlajujoč učinek in kot eliksir stimulira absorbcijo tekočin v telo in niža pritisk. Nošen kot nakit na grlenem predelu zdravi kronične bolezni grla, sapnika, glasilk in pomaga pri hripavosti. Uporabljamo ga tudi kot ročni kamen. Deluje na peto in šesto čakro, zaradi nežne vibracije pa odpira tudi srčno, čeprav mu na prvi pogled, že zaradi barve, tega nebi pripisali. Krepi idealizem, željo po resnici in nas opozori na vedenjske vzorce, ki predstavljajo oviro našemu razvoju. Pomaga pri ozaveščanju in izražanju prepričanj tako na verbalni ravni kot tudi skozi akcijo.

Astrološke povezave: Je kamen vodnarjev z ascendentom v ribah.
There is
One Mind,
One Truth,

moja karta

9ZK 822

Offline bik7

• Veteran
  • ljubi in bodš ljubljen
« Reply #79 on: January 31, 2008, 02:22:18 PM »
Ups to pa je neki. Hvala ti za izčrpno poročilo meni laiku za kamne. So mi pa všeč in kamor pridem mi kak ostane v rokah. Mislim, da zdej vem kam se obrnt ko bom rabu kaki nasvet.

Fala pa lep dan bik7
Theta Practitioner™

Offline bik7

• Veteran
  • ljubi in bodš ljubljen
« Reply #80 on: January 31, 2008, 02:23:12 PM »
A ja pa še to. Je prvi kamen za bike ki jim grlo ponavadi nagaja če sem si ki prav zapomnu iz astro.
hihihi ;D :D
Theta Practitioner™

Offline klarus

• Mojster
« Reply #81 on: January 31, 2008, 02:51:38 PM »
Ups to pa je neki. Hvala ti za izčrpno poročilo meni laiku za kamne. So mi pa všeč in kamor pridem mi kak ostane v rokah. Mislim, da zdej vem kam se obrnt ko bom rabu kaki nasvet.

Fala pa lep dan bik7
ma nisem nevem kaki ekspert ::) ......neki vem, poznam pa dva maherja na tem področju in ponavadi njima težim....

tale sestavek je pa iz knjige t. prtetnerja enciklopedija zdravilnih kamnov in mineralov.....
je zelo zanimivo, ka določeno kamenje pomaga pri zdravljenju :D

za hišo zdravja je pa potrebno itak gledat 6. hišo in še en cel kup podrobnosti ;D
There is
One Mind,
One Truth,

moja karta

9ZK 822

Offline Tita

• Uporabnik
  • **
« Reply #82 on: January 31, 2008, 03:22:36 PM »
Četrtek, 31. januarja 2008, ob 7. uri

Napoved vpliva vremena na počutje

Vremenski vpliv bo v četrtek sprva obremenilen, z vremenom povezane težavebodo pogoste. Obremenitev bo popoldne ponehala in prehodno bo vpliv ugoden.Spanje občutljivih ljudi bo v noči na petek moteno.

Uf že danes sn spal slabo. Ta bikovska razvada z grlom me kr matra. Bommogu spit ki svežih jajc, da bom mel boljši glas.

Madre mia, a še ena neprespana noč me čaka??? ;)
Moja astro karta:
http://shrani.si/?mojaastrok10kwh.gif

9zvezdni KI: 261

Offline bik7

• Veteran
  • ljubi in bodš ljubljen
« Reply #83 on: February 01, 2008, 07:33:58 AM »
Petek, 1. februarja 2008, ob 7. uri

Napoved vpliva vremena na počutje

Vremenska obremenitev se bo v petek krepila, z vremenom povezane težave bodo vse bolj pogoste, krepili se bodo tudi nekateri bolezenski znaki. Spanje v noči na soboto bo moteno. Priporočamo večjo previdnost.

Vozite previdno še posebno ko ste v posli, da ne bo kakega karambola. Grlo me še zmeraj boli.
Bliža se novo leto po kitajskem horoskopu. Bo treba kupit rdeče tangice podganam za srečo, ki jim bo pripadalo naslednje leto.

Moji bom lsigurno kupu sn spil dva bilobila da ne bom pozabu. Nikjer nism dobu genkota da bi si oparek prpravu in na praznik ne pozabu. :D ;D

Kje pa se ga da dobit. ??? ???

« Last Edit: February 01, 2008, 07:37:29 AM by bik7 »
Theta Practitioner™

Offline Tita

• Uporabnik
  • **
« Reply #84 on: February 01, 2008, 07:42:40 PM »
joj, joj, joj, jaz RES ne bi še eno noč slabo spala  :-\ pa grlo me je tudi pozno popoldne začelo boleti
Moja astro karta:
http://shrani.si/?mojaastrok10kwh.gif

9zvezdni KI: 261

Offline bik7

• Veteran
  • ljubi in bodš ljubljen
« Reply #85 on: February 01, 2008, 08:43:57 PM »
pikica gripa te je napala. Angal pa enu skodelcu kamilce pa si zmagala. Če ne maraš tablet pa malo žajblčka in grgrat. Če pa še to ne bo pomagalo. S kladivon narahlo po prstu da ne boš več grla čutla. To v primeru če lažje zaspiš ko te prst boli.
Theta Practitioner™

Offline klarus

• Mojster
« Reply #86 on: February 01, 2008, 09:07:16 PM »

Moji bom lsigurno kupu sn spil dva bilobila da ne bom pozabu. Nikjer nism dobu genkota da bi si oparek prpravu in na praznik ne pozabu. :D ;D

Kje pa se ga da dobit. ??? ???

mogoče raste v kakem parku...ziher se pa dobi v kaki drevesnici ali vrtnem centru....za posušene liste pa nimam pojma
ginko je poleg tise ena itmed redkih rastlin, ki jin kisel dež ne uniči
There is
One Mind,
One Truth,

moja karta

9ZK 822

Offline bik7

• Veteran
  • ljubi in bodš ljubljen
« Reply #87 on: February 01, 2008, 09:12:32 PM »
Tu ob morju je samo slan nč kisu. Pole bi ginko uspeval. Sn reku da bom zravn hiše vrgu trte vn in napravu sadovnjak in zeliščni vrt. :D
Theta Practitioner™

Offline klarus

• Mojster
« Reply #88 on: February 01, 2008, 09:17:52 PM »
zeliščni vrt je dobra ideja.....fajn zelišča za čajčke in kuho :D ;)
zraven sadnovnjaka(upam,da bo vmes kak kaki, da pridem rabutat ::) :P ;D) pa posadiš še ginko--če drugega ne, je to lepo drevo(treba ga je pač obrezovat) sploh jeseni...ni lepšega drevesa daleč naokol....ko se listej spreminja... ::)

There is
One Mind,
One Truth,

moja karta

9ZK 822

Offline bik7

• Veteran
  • ljubi in bodš ljubljen
« Reply #89 on: February 01, 2008, 09:24:06 PM »
Fala za nasvet. Žr tako pozabljam. Ginko mi bo prou pršel, da se ne zgodi enako kot ženici v vicu ki ga bom nafliku v ponedeljek. :D
Theta Practitioner™