Author Topic: Tranziti Plutona  (Read 106970 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Princes

• Mojster
Tranziti Plutona
« on: January 08, 2008, 11:40:16 AM »
Ko sem pred dnevi preučevala tranzite Plutona v moji natalni karti, sem prišla do zanimivih ugotovitev.
Vladar mojega MC je pluton, saj je le ta v Škorpijonu. Ko sem se prvič redno zaposlila leta 1984 je bil na 1 st. Škorpijona, tu je bil že prej, vendar je bil junija R in spet na tej stopinji;
ko so prešle pristojnosti iz enega organa na drugega s 1.1.95 je Pluton prešel v Strelca in traja še do danes ta služba.
Zanimivo je, da 26.1.08 prehaja v Kozoroga in me resnično zanima, kaj mi bo prinesel na moji poklicni poti. Če ne že zdaj januarja pa potem tekom leta ko bo spet prišel na 1.st. Kozoroga (Kozorog je moj ASC).

Zanimivo, kajne :o
"Prava modrost pride, ko spoznamo, kako malo razumemo o življenju, o sebi in svetu okoli nas" - SOKRAT

Usui reiki mojster-učitelj; Theta Practitioner™; astrologija;

DZK 151

Offline Lunca

• Uporabnik
  • **
Re: Tranziti Plutona
« Reply #1 on: January 15, 2008, 11:59:45 AM »
Ko sem pred dnevi preučevala tranzite Plutona v moji natalni karti, sem prišla do zanimivih ugotovitev.
Vladar mojega MC je pluton, saj je le ta v Škorpijonu. Ko sem se prvič redno zaposlila leta 1984 je bil na 1 st. Škorpijona, tu je bil že prej, vendar je bil junija R in spet na tej stopinji;
ko so prešle pristojnosti iz enega organa na drugega s 1.1.95 je Pluton prešel v Strelca in traja še do danes ta služba.
Zanimivo je, da 26.1.08 prehaja v Kozoroga in me resnično zanima, kaj mi bo prinesel na moji poklicni poti. Če ne že zdaj januarja pa potem tekom leta ko bo spet prišel na 1.st. Kozoroga (Kozorog je moj ASC).

Zanimivo, kajne :o

Verjetno bo prehod plutona preko ASC prinesel več sprememb na tebi sami, tako notranjih, kot zunanjih. Potrebno je pogledat na katerem področju, zato poglej kje je saturn, vladar ASC in pluton natalno. Sem opazovala ljudi pri katerih je pluton prehajal ASC in vsi so se zelo, zelo spremenili. Precejkrat je bil posredno napaden tudi DESC, kajti posredno ko se spremenimo mi sami, se spremeni tudi naš odnos do partnerja, oz. njegov do nas.

Offline Princes

• Mojster
« Reply #2 on: January 15, 2008, 12:09:05 PM »
Luca, hvala za komentar :). Meni pluton ne prizanaša, kjerkoli tranzitira, mi čisti tisto področje in to zelo temeljito in to na zeoooolo boleč način.
"Prava modrost pride, ko spoznamo, kako malo razumemo o življenju, o sebi in svetu okoli nas" - SOKRAT

Usui reiki mojster-učitelj; Theta Practitioner™; astrologija;

DZK 151

Offline Lunca

• Uporabnik
  • **
« Reply #3 on: January 17, 2008, 09:30:29 AM »
Luca, hvala za komentar :). Meni pluton ne prizanaša, kjerkoli tranzitira, mi čisti tisto področje in to zelo temeljito in to na zeoooolo boleč način.

Zanima me, kako je tranzit urana v kvadratu vplival na tvoje natalno sonce? Tudi tranzitni uran je na natalnem kironu, kar lahko pove nekaj o tvoji rani vsaj kar se tiče lastne vrednosti, je pa v povezavi tudi z ljubeznijo, može, ljubimcem, otrokom.?

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #4 on: January 20, 2008, 06:43:30 PM »

Ampak Princes, sedaj bi končno moralo iti na bolje. T Plutona ti dela trigon na Marsa.  :)
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline mavrica

• Uporabnik
  • **
« Reply #5 on: January 23, 2008, 11:25:39 AM »
Tam pri kironu smo kar dobro pogledali v tranzite plutona v moji karti. Ko se pogovarjamo o tranzitih je teško ločiti, ker se določeni aspekti navezujej en na drugega...se pa zdaj selim sem, ker bom omenila tranzit ki se mi je začel te dni in me bo spremljal tja do oktobra  leta 2009. To je trigon plutona na mojo natalno luno. Končno eden od lepših plutonovih tranzitov in če sem prav razumela prebrano mi prinaša globlji vpogled v sebe in če sprejemem njegove transformacije lahko veliko naredim na sebi.

Očitno so vse lekcije do sedaj bile namenjene temu, da počistim POT za nadaljnje delo na sebi.

Nensi je v izložbi, tam pri angelih, napisala čudovite besede...

Ko se pogovarjamo in razčiščujemo stvari sami s sabo se mi zdi ena od težjih stvari ki jih je potrebno predelati in s katerimi se na življenjski poti neizogibno prej ali slej srečamo tudi izguba, slovo, dokončen odhod ali prenehanje zveze na kakršen koli način že.
Zakaj, zakaj ravno zdaj, zakaj spet jaz?

Tudi to je del lekcije v iskanju višjega smisla, del poti, ko se vzpenjamo na goro. Če gledamo skozi prizmo ljubezni nam je mogoče lažje razumeti zakaj.

En segment ljubezni je tudi to, da se naučimo spustiti, da spoznamo, kdaj se je potrebno posloviti. S svojimi občutki (navezanost, sebičnost, strah pred samoto...) ne ovirajmo nečesa, kar se bo mogoče izkazalo za boljše za tiste, ki jih imamo radi.

Sprejeti to, poskušati razumeti, zaželeti jim srečo na njihovi poti brez nas - dejanje, ki terja veliko poguma in zaupanja v najvišje dobro vseh vpletenih.

Ko se vihar čustev umiri, ko čas pozdravi najglobje rane, ko spet posije sonce, ko megla izgine, takrat šele običajno vidimo celotno sliko, njeno barvitost in v nje delčkih prepoznamo zakaj se je zgodilo tako, zakaj je bilo to potrebno.

V življenju pride čas, ko ne moreš storiti drugega, kot nadaljevati svojo pot. (S. Bambaren: Delfin)

...se najdem v njih.

Tea, kako pa ti vidiš ta aspekt plutona in lune?

« Last Edit: January 23, 2008, 11:29:31 AM by mavrica »
...človek ni le skupek celic svojega telesa, ampak odsev svojih misli...      M. Kojc

DZK število - 656

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #6 on: January 24, 2008, 09:37:20 AM »
Po moje je plutonski aspekt na luno lažji, kot pa plutonski aspekt na sonce.

Sploh pa če je lep aspekt, ki ti bo pravzaprav pomagal pri saturnovem prehodu preko te teme.
www.Astro-Star.net

Offline klarus

• Mojster
« Reply #7 on: February 02, 2008, 10:29:02 AM »
trenutno mam t. pluton seksitl uran in trigon luna...
kolk ma to povezave z tem, da zadnji mesec..bol zadnjih 14 dni prihajajo na povšje traume iz otroštva.....vedno sem bila prepričana, da sem imela sončno otroštvo...ampak sem več kot očitno vse v sebe zatlačla ::)
There is
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."

moja karta

9ZK 822

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #8 on: February 04, 2008, 07:44:32 AM »
Če je to samo zadnjih 14 dni oz. mesec dni, potem je "krivec" T mars, v opoziciji na T Plutona. Ovna imaš namreč kar dobršen del v 4 hiši.

Če bi delovali tisti tranziti ki si jih oposala, čeprav ne dvomim, da bodo pripomogli, bo ta občutek dolgoročnega značaja. Pa seveda tudi T saturna preko Lune.
www.Astro-Star.net

Offline klarus

• Mojster
« Reply #9 on: February 04, 2008, 09:25:53 AM »
ma čistke že mam ene dve leti...v takih čudnih intervalih...pa izbruhne z vso mojčjo in potem rabim čas, da spucam...in ko se malce umirim..jovo na novo ::)
There is
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."

moja karta

9ZK 822

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #10 on: February 04, 2008, 10:51:38 AM »
No, vedno so tranziti eno z drugim. Če je že tako dolgo obdobje, ne zanemari, da si imela Saturnove kvadrate na sonce in ...
www.Astro-Star.net

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #11 on: June 16, 2008, 04:30:52 PM »
Morda be bo odveč če vprašam.  Recimo, ko tranzitni Pluton vstopi v novo znamenje in je tam neki natalni planet, bi lahko to pomenilo tudi pomebnejši žilvljenski dogodek ali življensko prelomnico??

Andres
« Last Edit: June 16, 2008, 04:33:09 PM by Andres »
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #12 on: June 16, 2008, 06:53:01 PM »
Ko se tranzitni Pluton dotika pomembne točke ali planeta potem gre vedno za smrt in novo življenje. Torej so dogodki tako globoki in temeljiti, da nič več ni tako, kot je bilo pred tranzitom. Kaj bo to tisto pa seveda pove planet in seveda hiša v kateri se vse to dogaja, vzporedno pa tudi vsi aspekti, ki gredo posledično iz tega tranzitnega dogajanja. Seveda bo pomemben tudi dipsozitor planeta na katerega seda Pluton.
www.Astro-Star.net

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #13 on: June 16, 2008, 08:12:16 PM »
Torej moje logično sklepanje ni daleč od resnice.  No, potemtakem lahko pričakujem kaj slabega ali dobrega. Bolje pa je da se v tem času na nobeno ne vežem, saj nenazadnje imam Plutona na Luni. Isto kot Iza, ki jo lahko kakšna zahrbtno opehari. 
Hvala za razlago Tea.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Darja

• Uporabnik
  • **
  • Bodi to kar si
« Reply #14 on: June 16, 2008, 08:24:57 PM »
Tea...kaj pa pomeni, če tranzitni Pluton pokriva  Plutona v natalni karti,ki je retrograden...devica 12.hiša