Pika, ne sme te biti takoj strah! Sploh bi moralo biti tako - bolj ko spoznavaš življenje, filozofijo, duhovnost ali kakorkoli to kdo imenuje, bolj bi morala zaupati! Vso to znanje je le pomoč pri razumevanju samega sebe. Itak vedno vse izhaja iz nas ... Anksioznost, zamere, žalost, predsodki ... Vse to si povzročamo sami s tem, na kakšen način interpretiramo določeno situacijo. Pač kako si jo "vzamemo k srcu".
Astrologija, tarot, itd., vse to nakazuje in napoveduje le vplive, potem je pa na tebi, kako posamezen vpliv izkoristiš. Sebi v prid ali pa igraš žrtev.
Prehod Plutona čez ASC naj bi bil eden izmed najmočnejših, ampak sploh ne gre za negativno stvar. Kot sem rekla, ven prideš popolnoma prerojen - v pozitivnem smislu, seveda. Težave ti lahko povzroča le ego, ki se oklepa starega in se boji sprememb. Življenje je nenehen proces. Prinaša priložnosti, spremembe, ki pa so vse namenjene našemu razvoju. Če jih spregledaš ali se jim upiraš, dobesedno mečeš stran svojo inkarnacijo. Zato si tu. Da se učiš, da se spopadaš z izzivi in vse, kar ti pride na pot, obrneš sebi v prid.
Bi rekla, da je takole razmišljanje pri meni prinesel ravno prehod Plutona čez ASC. Torej le ni tak bav bav?

V bistvu je bil po vseh predhodnih tranzitih, ko mi je pometalo po 10., 11. in 12. hiši (to je bilo leta 2009, eno izmed najhujših obdobij v mojem življenju, ko se je VSE porušilo), prav češnjica na vrhu smetane.

Se strinjam z Lunco, gre za totalno spremembo življenjske filozofije - sprememba fizičnega telesa je pa v veliki meri povezana ravno s tem. Ljudje velikokrat s spremembo filozofije spremenijo tudi svoj videz ...
Prej, ko sem omenila obračanje situacije in vplivov v svoj prid. Pretekli mesem mi je prehod Saturna čez natalni Mars prinesel poškodbo kolena, ki me je "ustavila" kar za dober mesec (še zdaj ni povsem OK). Obenem je pa Jupiter nakazoval možnost za fizično rast telesa - zaradi zaužitja prevelikih količin hrane. To dvoje skupaj bi lahko povzročilo, da bi se v vsem brezdelju in dolgčasu doma redila na kavču, ampak sem mirovanje in s tem tudi manjši apetite izkoristila tako, da sem se naučila še bolj pravilno prehranjevat, kar mi bo po okrevanju koristilo pri mojem načinu življenja - šport, oblikovanje telesa, in zdrava prehrana. Ni vse zabetonirano. Človek ima svobodno voljo in se lahko marsičemu izogne in iz marsičesa potegne še več. Kolikor se pač zna znajti. Improvizacija, življenjska energija, optimizem, odprtost - s tem lahko dosežeš marsikaj.
Pika, da bi zdaj zaradi tega prestavljali operacijo ... Kaj pa vem. In da se bo pri njem pojavila zmedenost, to je tudi samo produkt tvojega sklepanja na podlagi mojega odgovora. Vsak človek piše svojo zgodbo. Pluton kar nekaj časa potuje čez ASC in nanj vpliva, v tem času človek lahko povsem normalno živi.

Ne vsega obračat v negativno.