Author Topic: Karakter  (Read 6286 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
Karakter
« on: January 09, 2008, 10:16:09 PM »
Oila!

Zanima me, kako v karti gledaš reagiranje človeka, ko pade v konflikt z drugo osebo (gre v borbo za zmago, začne analizirati podatke, se poskuša pogovorit)?

Lep dan!

Iza
Live, love, laugh and be happy or at least have some fun!
http://www.kali.si/index.php?option=com_content&view=article&id=53&Itemid=58
ThetaHealing™ Instructor

Offline nensi

• Sple. Simbol
  • There's no such place as far away.
Re: Karakter
« Reply #1 on: January 09, 2008, 11:23:30 PM »
Zanimiva vprašanja postavljaš Iza, že komaj čakam odgovore. :)

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #2 on: January 10, 2008, 11:53:32 AM »
Oila!

Zanima me, kako v karti gledaš reagiranje človeka, ko pade v konflikt z drugo osebo (gre v borbo za zmago, začne analizirati podatke, se poskuša pogovorit)?

Lep dan!

Iza

Reagiranje vsekakor lahko gledaš iz več nivojev ali več vidikov. Gre za osnovni karakter jezljivosti človeka ali pa samo trenutni vpliv sprememb in nalog, ki jih opravlja /tranziti in progresije/.

Torej:

Vedno je treba proučiti vso karto! vse planete! vse aspekte! ne glede, na to kakšno imamo vprašanje, preden se do dispozitorja vprašanja sploh dokopljemo. Poleg tega je pomembno kakšne vladarje imamo v hišah, ki označuje medsebojene odnose /3 7 6 11/ npr......

Namreč dispozitor vprašanja JEZATI SE ali POTEGOVATI SE ZA SVOJ PRAV = MARS
Analizirati in miselno reagirati, potem pa to pretvoriti v besede je MERKUR

Kje sta postavljena planeta, v kakšnem medsebojnem odnosu sta in pod kakšnimi trenutnimi vplivi se nahajata.

Najbrž da je vsem jasno, da neka Tehtnica odreagira drugače kot nek Škorpijon ali pa Oven npr..... 

Vsakemu človeku /sinastrija/ tudi odgovorimo drugače na IZZIV ..... odvisno od partnerstva in kje iščemo dispozitorja in seveda kam gre vladar ... itd......

www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
« Reply #3 on: January 10, 2008, 06:16:37 PM »
Tea, hvala za izčrpen odgovor.
Hočem potegniti analogijo med eno psihološko metodo, ki je zelo enostavna in drži.
Na podlagi vprašalnika določi vrednote človeka, okolje v katerem je motiviran, kaj je zanj nagrada in potem tudi kako odreagira v konfliktu.
Se pravi, dobiš dva odgovora: prvi je enak (vsaj zame) kot lahko prebrem tudi iz karte, konflikta pa nekako ne znam. Po mojem najbolje, da ti ob priliki pokažem to metodo - bo najhitreje. Mogoče samo to, da so po tej metodi (SDI - Self Deployment Inventory) 3 stopnje konflikta in v tretji se človek znajde oz. se pripelje do tja nikoli, enkrat, mogoče dvakrat v življenju (skratka parkrat), način kako odreagira oz. načini kako gre po fazah so pa vedno isti. In to dokazano drži. Če nekdo v prvi fazi konflikta vzroji, to naredi vedno, ni pa nujno, da to pokaže navzven (Oven bi po mojem kar "na gobec", dočim kakemu Škorpijonu bi pa jetra razžrlo  ;)).
Kot sem rekla, bova ob priliki pogledali....

Lep dan!

Iza
ThetaHealing™ Instructor

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #4 on: January 11, 2008, 01:26:30 PM »
Tea, hvala za izčrpen odgovor.
Hočem potegniti analogijo med eno psihološko metodo, ki je zelo enostavna in drži.
Na podlagi vprašalnika določi vrednote človeka, okolje v katerem je motiviran, kaj je zanj nagrada in potem tudi kako odreagira v konfliktu.
Se pravi, dobiš dva odgovora: prvi je enak (vsaj zame) kot lahko prebrem tudi iz karte, konflikta pa nekako ne znam. Po mojem najbolje, da ti ob priliki pokažem to metodo - bo najhitreje. Mogoče samo to, da so po tej metodi (SDI - Self Deployment Inventory) 3 stopnje konflikta in v tretji se človek znajde oz. se pripelje do tja nikoli, enkrat, mogoče dvakrat v življenju (skratka parkrat), način kako odreagira oz. načini kako gre po fazah so pa vedno isti. In to dokazano drži. Če nekdo v prvi fazi konflikta vzroji, to naredi vedno, ni pa nujno, da to pokaže navzven (Oven bi po mojem kar "na gobec", dočim kakemu Škorpijonu bi pa jetra razžrlo  ;)).
Kot sem rekla, bova ob priliki pogledali....

Lep dan!

Iza

No astrologija loči nešteto stopenj konflikta.... zato je tudi tako težko na splošno pisati.  :D Seveda bova pogledali.
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
« Reply #5 on: January 28, 2008, 04:43:49 PM »
ok, tudi pomisliti ni odvec, da je taka oseba,ki uziva v takih dialogih nagnjenna k pretiravanju, podjebavanju, pravokacijah, dovoli si biti, ker ima teamsko odobravanje ,zaledje, še in še kar spada zraven, uziva v takem pogovornu blefu....paneti so in niso, knockoutiraj jo, prec, da ne usmraja naprej

??? ??? ???
ThetaHealing™ Instructor

Offline Mojzes

• Uporabnik
  • **
« Reply #6 on: January 29, 2008, 03:55:55 AM »
kaj ti ni jasn zdej, nekaj pravopisnih napak je, sam vseen, napisal sem injekcijsko"
te berem malo, vidim,da si bolj uradno besedno ,Jaz sem bolj frazicno direktn...
« Last Edit: January 29, 2008, 03:57:47 AM by Mojzes »
let it be

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #7 on: January 29, 2008, 10:36:59 AM »
 ;D ;D ;D

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
« Reply #8 on: February 04, 2008, 02:21:19 PM »
kaj ti ni jasn zdej, nekaj pravopisnih napak je, sam vseen, napisal sem injekcijsko"
te berem malo, vidim,da si bolj uradno besedno ,Jaz sem bolj frazicno direktn...

Oh kako si mi usec Mojzes!  :-*
 ;D
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.