Author Topic: Tranzit Urana  (Read 185283 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Mystica

• Uporabnik
  • **
Re: Tranzit Urana
« Reply #75 on: February 02, 2009, 01:57:22 PM »

Splošen pomen T Urana preko 8 hiše pa je v literaturi kar dovolj zapisanega.

Osredišči se na Uranove aspekte in seveda tudi na ostalo dogajanje. Samo ena stvar še nič ne prinaša, vedno je v sklopu globalnih človekovih premikov.

Poleg tega T generacijskih planetov različno delujejo, tudi glede na njihovo dominanto v karti. Če niso ravno vladarji ali kotni, če ne delajo pomembnih aspektov na le-te, potem bodo to le manjše občutne spremembe.
Res je, splošna razlaga mi je jasna, tukaj mi gre pa prevsem za to, ker gre za kotnega: Uran je točno na IC-ju (natalni). Vladar 8. hiše je tudi v 4. hiši. Zato sklepam, da bo šlo za povezavo z domom. Moram pogledat še vse aspekte - natalno je v trigonu s Saturnom (2. hiša) in v opoziciji z MC. T Uran je zdaj itak v opoziciji s T Saturnom (povezava 2. - 8. hiša) ... hmmmm ... denar.

Tvori pa tudi kvadrat z natalnim Neptunom ... evo, spet 4. hiša. Aspekt je 0,04° aplikativen.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #76 on: February 02, 2009, 02:00:09 PM »
Ja potem bo šlo za neke vrsto dediščino ali delitev premoženja ki je družinske narave, ali skupnega vlaganja s partnerjem

Ne vem, saj pravim, bi morala tudi druge dejavnike pogledat. Pa kje se trenutno oseba nahaja v splošnem tranzitnem dogajanju.

Vsekakor pa za lastno vrednost, ki jo deliš z drugimi k kvadratom na Neptuna pa definitivno občutek okradenosti oz. prikrajšanosti.
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Mystica

• Uporabnik
  • **
« Reply #77 on: February 02, 2009, 02:33:53 PM »
Hvala Tea.  :-*

Včasih rabim samo kakšen namig, kako naj interpretira, zadeve, pa potem "zlaufa" :)

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #78 on: February 02, 2009, 02:34:53 PM »
Hvala Tea.  :-*

Včasih rabim samo kakšen namig, kako naj interpretira, zadeve, pa potem "zlaufa" :)

Ok samo da si se našla  ;D
www.Astro-Star.net

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #79 on: April 16, 2009, 04:10:04 PM »
Čeprav sem imela selitev planirano za 1. junij, je T Urana pospešil vso zadevo. V sekstilu na Luno so prišle nepričakovane odločitve in eto ti na ........ gremo že 23. aprila......

www.Astro-Star.net

Offline tia13

• Uporabnik
  • **
  • tia13
« Reply #80 on: April 29, 2009, 11:25:00 AM »
hm meni pa T uran dela konjukcijo na P MC , ter progersivna luna se enkrat maja seli v deseto hišo v ribice, pa še aktivirajo se kvadrati z mojo natalno karto luna/uran/merkur joj.... to pa bo veselo z mojo službo ..... že satrun r me muči zdaj se pa počasi navadit še na to , upam da bom vse to pametno ne trmasto in svojeglavo " izkoristila " ..... :)

Offline Mojzes

• Uporabnik
  • **
« Reply #81 on: May 03, 2009, 12:22:33 PM »
Tea, tudi Jaz sem ravnokar to izvedel,torej gremo naprej, na skrivnostno, boljše in bolje,drugačno in intenzivnejše ang:
let it be

Offline tia13

• Uporabnik
  • **
  • tia13
« Reply #82 on: May 03, 2009, 08:20:59 PM »
mojzes mislim , da vse kar si napisal dejansko tudi drži , poglej si samo uro posta ;)

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #83 on: May 05, 2009, 11:00:45 AM »
Tea, tudi Jaz sem ravnokar to izvedel,torej gremo naprej, na skrivnostno, boljše in bolje,drugačno in intenzivnejše ang:

Aleluja .........vsekakor, ko odpreš ena vrata, se odpre še mnoštvo drugih ...

Srečno
www.Astro-Star.net

Offline Mojzes

• Uporabnik
  • **
« Reply #84 on: May 06, 2009, 07:07:39 PM »
hvala, uff, nisem niti pogledal, pa že mora bit ,vse poučo in spontano ang:
sledi so v gibanju in kwazi preradovednemu blokiranju"
let it be

Offline tia13

• Uporabnik
  • **
  • tia13
« Reply #85 on: May 25, 2009, 03:05:20 PM »
hm meni pa T uran dela konjukcijo na P MC , ter progersivna luna se enkrat maja seli v deseto hišo v ribice, pa še aktivirajo se kvadrati z mojo natalno karto luna/uran/merkur joj.... to pa bo veselo z mojo službo ..... že satrun r me muči zdaj se pa počasi navadit še na to , upam da bom vse to pametno ne trmasto in svojeglavo " izkoristila " ..... :)

hm danes sem tudi uradno dobila odpoved, :-\, tko da ti aspekti res niso kar tako,upam da bom v roku meseca najdla drgo službo ;).... za nekaj je vse to dobro ::)

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #86 on: May 30, 2009, 09:36:51 AM »

Uran niti ni kakšna velika šola - veliki učitelj je namreč Saturn. V Uranskih tranzitih smo ponavadi bolj nepremišljeni in revolucionarni za vsako ceno. Kaj se iz tega naučimo: hmmm, da smo ga na veliko sekali mimo, ker nismo stvari premislili.
V nekem smislu bi bilo bolje, da v času tranzita ne bi počeli nič pomembnega, ampak situacija nas pač sili v določene odločitve, za katere nam je potem večinoma žal.
[/quote]

Ko je šel meni T Uran čez DC je prišla ločitev. In to kot strela z jasnega,nepredvidljiva. Lahko bi rekla precej nepremišljena,ampak bila je tako močna energija,da se je enostavno mogla zgoditi.
Drugače si tega res ne znam razlagati,ker takrat je razum preprosto odpovedal in je bila neka višja,močnejša sila,ki me je gnala na to pot.Vsekakor sem z ločitvijo šokirala vse.
Še vedno mi hodi čez 7 hišo,tako da ne vem,ali me še čakajo kakšne Uranske nenadne spremembe ::)

Zanimiv pa je bil tudi prehod T Urana čez 6.hišo-nenadna,nepričakovana bolezen,ki je zopet šokirala vse :-\ Mislim,da mi je ravno takrat šel čez N Jupitra.

Me prav zanima kaj mi bo prinesel prihod T Urana v 8.hišo,saj me na sodišču čaka delitev premoženja,ki kot kaže ne bo enostavna.
Zgleda,da je Uranska tema pri meni kar močno zapisana.

Hm,ja prihod T Urana čez 5. hišo mi je prinesel hčerko ang: ang: ang:

Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline klarus

• Mojster
« Reply #87 on: May 30, 2009, 11:10:45 AM »
pri men je uran prinesel sam pozitivo....je sekal, ko je šel čez jupitra....odpirala so se mi nova področja.....skor pristala v kaki mentalni ustanovi..ampak sem sreči imela dobre ljusi okoli sebe....ko mi je šel čez ic...je bila pa sama akcija..nakup stanovanja....nakup opreme....to sem kupovala po uranovsko...prvo nič..potem pa čez noč hladilnik, kuhinja, spalnica, miza, stoli....se vsaj 40% cenej...
je pa res, daje moj uran dobro postavljen :)
There is
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."

moja karta

9ZK 822

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #88 on: June 02, 2009, 07:52:14 AM »

Uran niti ni kakšna velika šola - veliki učitelj je namreč Saturn. V Uranskih tranzitih smo ponavadi bolj nepremišljeni in revolucionarni za vsako ceno. Kaj se iz tega naučimo: hmmm, da smo ga na veliko sekali mimo, ker nismo stvari premislili.
V nekem smislu bi bilo bolje, da v času tranzita ne bi počeli nič pomembnega, ampak situacija nas pač sili v določene odločitve, za katere nam je potem večinoma žal.

Ko je šel meni T Uran čez DC je prišla ločitev. In to kot strela z jasnega,nepredvidljiva. Lahko bi rekla precej nepremišljena,ampak bila je tako močna energija,da se je enostavno mogla zgoditi.
Drugače si tega res ne znam razlagati,ker takrat je razum preprosto odpovedal in je bila neka višja,močnejša sila,ki me je gnala na to pot.Vsekakor sem z ločitvijo šokirala vse.
Še vedno mi hodi čez 7 hišo,tako da ne vem,ali me še čakajo kakšne Uranske nenadne spremembe ::)

Zanimiv pa je bil tudi prehod T Urana čez 6.hišo-nenadna,nepričakovana bolezen,ki je zopet šokirala vse :-\ Mislim,da mi je ravno takrat šel čez N Jupitra.

Me prav zanima kaj mi bo prinesel prihod T Urana v 8.hišo,saj me na sodišču čaka delitev premoženja,ki kot kaže ne bo enostavna.

[/quote]

Pri meni je Uran tudi zelo dejaven. Ker je vladar mojega horoskpa, povrhu pa še kotni v 7 hiši, se obnaša nekoliko drugače kot bi pričakoval, sicer pa se Uran vedno obnaša drugače, kot pa ga pričakujemo.  ;)

Vsekakor je Uranska tema narediti revolucijo, vsaka revolucija v našem življenju pa potem postane na nek način stalnica. Kot bi rekel, nobena juha se ne poje tako vroča kot se skuha.....

Tranzitni planet preko hiše samo pisuje teme, zgodijo pa se, ko naredi nek aspekt na ostale planete. Torej preveri iz 7 hiše, ali ti bo uran naredil še kakšen pomemben tranzitni aspekt.

www.Astro-Star.net

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #89 on: June 02, 2009, 10:07:28 PM »

Pri meni je Uran tudi zelo dejaven. Ker je vladar mojega horoskpa, povrhu pa še kotni v 7 hiši, se obnaša nekoliko drugače kot bi pričakoval, sicer pa se Uran vedno obnaša drugače, kot pa ga pričakujemo.  ;)

Vsekakor je Uranska tema narediti revolucijo, vsaka revolucija v našem življenju pa potem postane na nek način stalnica. Kot bi rekel, nobena juha se ne poje tako vroča kot se skuha.....

Tranzitni planet preko hiše samo pisuje teme, zgodijo pa se, ko naredi nek aspekt na ostale planete. Torej preveri iz 7 hiše, ali ti bo uran naredil še kakšen pomemben tranzitni aspekt.

[/quote]

Ja,T Uran mi sedaj ravno tvori opozicijo na N Uran in tvoril je tudi opozicijo na N Plutona,sedaj je že odmaknjen mislim,da 6 stopinj od Plutona,tako da je šel že skoraj čez.
Mi pa počasi prihaja na N Kirona,s katerim bo v konjunkciji,manjka še približno 7 stopinj,da bosta na isti stopinji. Ne vem točno čez koliko let bo to ??? :)
Me pa zanima kaj mi lahko prinese T Uran v opoziciji na N S. Vozel,N Saturn in N Lunco,vse to bo prehajal,ko bo šel čez 8. hišo.
Vem,da je tukaj skupno premoženje....

Jaz imam Urana v 1. hiši in ga močno čutim že vse moje življenje in na nek način me dela živo,drugačno :D
Dela revolucijo,hoče biti drugačen,ne prenese povprečja...
Res,da me vedno šokira in prinese nenadne spremembe,ampak sem očitno drugače prelena ali pa imam preveč strahu za spremembe in mi tale Uran pride kar prav.
Včasih sicer rabim kar nekaj časa,da sprejmem šok,ki mi ga je Uran prinesel ;D
Npr. za drugega otroka (hčerko) se zavestno nikakor nisem mogla odločiti,ker me je bilo neznansko strah poroda
(me je prvi pri mojih rosnih 19-ih izčrpal do konca) in ko sem zvedela,da sem noseča je bil najprej šok,strah in nato sprejetje,potem pa prav blaženo veselje in porod-lahek,15 min :D
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.