Author Topic: Kavina usedlina II  (Read 37175 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline bilka

• Mojster
Re: Kavina usedlina II
« Reply #30 on: January 15, 2009, 01:01:18 PM »
jaz sem tudi pogledala v skodelico. sama nisem mogla verjet, kaka slika je bla noter. tak lepa zimska pokrajina, kot bi gledal sliko. prav cerkev in hiške, pokrite s snegom. :)))

Offline neely18

• Uporabnik
  • **
« Reply #31 on: January 15, 2009, 01:55:08 PM »
Ja Azra, čarovnica je bila že nekaj časa nazaj, a jaz sem jo šele opazila,  ;D saj sem se šele dobro vpisala. In tipamo, še tipamo.  ;)
Če skodelice ne obrneš? Tudi to sem že poskusila. Nikoli ne veš. ;) Deluje, a slike so lepše z ustaljenim postopkom.

bilka, morda živiš v takem okolju? Zaupaj, saj si lahko pomirjena. Situacija (ti veš kaj se dogaja) se zdravi, čisti. Ti le zaupaj in se prepusti. Veliko razmišljaš "kako bi bilo, če ...". Prični živeti sanje in sprejemati. ;)
V našem življenju kot na slikarjevi paleti je ena sama barva, ki daje smisel življenju in umetnosti. Ta barva je ljubezen. (Marc Chagall)

Offline bilka

• Mojster
« Reply #32 on: January 15, 2009, 04:25:26 PM »
ja, neely, se bom potrudla. hvala.
tega se najbolj učim - ZAUPATI. ker tud ko kaže, da se sanje lahko uresničijo, se mi zdi prelepo in enopstavno pozabim, da si vsak človek zasluži srečo in tud dobi tisto, za kar prosi, če le zaupa in verjame. seveda dokler z željami ne škodi sebi ali drugim ;)

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
« Reply #33 on: January 23, 2009, 07:49:44 PM »
Zdaj pa ze res dolgo nisem obrnila ...
Taja, ze komaj cakam, da mi2 skupaj pogledava.  :)
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #34 on: January 23, 2009, 07:55:08 PM »
Zdaj pa ze res dolgo nisem obrnila ...
Taja, ze komaj cakam, da mi2 skupaj pogledava.  :)

hehe ja bova kmalu spet malo gatale  ;)  :-*

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #35 on: February 11, 2009, 10:16:28 PM »
Na vrhu skodelice sem imela lepo sliko (belo ozadje-cisto), zenskega obraza z zaprtimi ocmi, kot da sanjari ali spi, rahel nasmesek, dolgi lasje. Lep obraz, angelski, skoraj kot lutka. Obraz je bil izrazit in velik, cist. Roke je drzala naprej, kot da nekaj pestuje, v predelu trebuha pa so bili majhni medvedki. Zanimivo, nog ni imela, bil pa je ribji rep. Kot morska deklica.

Ta dvojnost me zanima, kako bi si razlagali. (?)

Lp

:-*
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline Gaia

• Splet. Simbol
  • Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu.
    • www.theta.si
« Reply #36 on: February 19, 2009, 02:17:41 PM »
Azra, med nami je cel kup zemeljskih angelov, ki prihajajo iz različnih kraljestev. Ti si videla mešanico inkarniranega angela in morske deklice, ki so 'izpeljanke', če se lahko tako izrazim, iz elementalnega sveta, ki je povezan z zemljo. Morda sama spadaš mednje. Za kaj več bi bila potrebna podrobnejša analiza.

:-* Gaja
Praktik Reconnective Healinga® in Reconnectiona®
Mojstrica ThetaHealinga® s Certifikatom Znanosti
Angelska terapevtka®, Medij
www.theta.si
DZK 519
http://www.shrani.si/f/1S/bz/4g4xuymc/karta-gaia.gif
http://www.shrani.si/f/1g/TD/3qcGvQgv/karta-vlado.gif

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #37 on: February 19, 2009, 04:30:46 PM »
Kako se pa naredi taka analiza? Čisto iz firbca, ker ima moj Tomaž "obsedenost" z delfini in ostalimi morskimi zadevami, jaz pa sem "počena" na morske deklice, samoroge in podobna bitja (jih konstantno rišem). Je tukaj kakšna povezava?
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Regina

• Spletn. Simbol
  • Ustavi se tam, kjer sije sonce
    • Šepet sanj
« Reply #38 on: February 19, 2009, 04:41:19 PM »
Zanimivo, nog ni imela, bil pa je ribji rep. Kot morska deklica.

Ta dvojnost me zanima, kako bi si razlagali. (?)

Morska deklica je povsod omenjena kot simbol seksualnosti in skrivnosti. Moškim predstavlja animo, ki vabi, da raziščejo  še neraziskane globine svojega nezavednega, ženske pa s to simboliko ponavadi odkrijejo, da potencialni ali stalni partner ni pravi. V pravljicah je privolila v preobrazbo, pri kateri izgubi rep in dobi noge, pa tudi v izgubo glasu in obupno trpljenje, ker se tako spremeni v zlobno žaljivko, ki s svojim petjem izniči moško voljo.
Azra bo vedela o čem govorim.  ;D
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com
ThetaHealing Practitioner™

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #39 on: February 19, 2009, 06:08:15 PM »
Hvala Gaja in Regina za razlagi.
Obe, izredno zanimivi.  :)

Me pa zanima, ce se simbolika splosno razlaga povosd enako - npr. sanje/kavna usedlina/religija/slik.umetnost. (?)

V sanjski knjigi sem prebrala, da simbol rib izraza tudi pocutje (pocutiti se kot riba v vodi/na suhem), simbolizira plavanje s tokom Pise celo, da osebi, ki sanja ribo lahko primanjkuje beljakovin. Kot simbol krscanstva, pa je lahko povezana tudi z vero izprasevalca ...
No, to je bilo iz sanjske knjige ...

Lp
 ang:
 :-*

Offline Regina

• Spletn. Simbol
  • Ustavi se tam, kjer sije sonce
    • Šepet sanj
« Reply #40 on: February 19, 2009, 06:26:16 PM »
Ja veš, da se simboli ne razlagajo povsod enako. Nastanek, delovanje in razlaga simbolov zanima številne discipline, tako "resne", kot "neresne", je pa za vsako razlago dobro poznat kulturno zgodovino civilizacij in religij, umetnostno kritiko, psihologijo, medicino, mite, legende, običaje itd. in kaj vem kaj še vse, ker je od tega znanja potem tudi odvisno, kako kakšno simboliko kdo razloži.
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com
ThetaHealing Practitioner™

Offline Gaia

• Splet. Simbol
    • www.theta.si
« Reply #41 on: February 19, 2009, 08:13:24 PM »
Kako se pa naredi taka analiza? Čisto iz firbca, ker ima moj Tomaž "obsedenost" z delfini in ostalimi morskimi zadevami, jaz pa sem "počena" na morske deklice, samoroge in podobna bitja (jih konstantno rišem). Je tukaj kakšna povezava?

Sama zelo hitro ugotovim, v katero izmed teh kraljestev kdo spada že po energiji posameznika in zunanjemu izgledu, ko ga vidim in malo komuniciram s to osebo. Imam tudi en vprašalnik, po katerem lahko vsak sam ugotovi, kam spada pa še takrat so ljudje zmedeni, ker je na svetu veliko hibridov, ki so še neodkriti. Glede na tvojo povezavo z živalmi, si zagotovo inkarnirani elemental in če te zelo privlači voda, si želiš živeti ob njej potem imaš v sebi tudi prvine morskih ljudi. Obstajajo tudi inkarnirani samorogi, ki imajo takšno čelo in ličnice, ki spominjajo na samoroga.

www.theta.si
DZK 519

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #42 on: February 19, 2009, 08:46:09 PM »

Sama zelo hitro ugotovim, v katero izmed teh kraljestev kdo spada že po energiji posameznika in zunanjemu izgledu, ko ga vidim in malo komuniciram s to osebo. Imam tudi en vprašalnik, po katerem lahko vsak sam ugotovi, kam spada pa še takrat so ljudje zmedeni, ker je na svetu veliko hibridov, ki so še neodkriti. Glede na tvojo povezavo z živalmi, si zagotovo inkarnirani elemental in če te zelo privlači voda, si želiš živeti ob njej potem imaš v sebi tudi prvine morskih ljudi. Obstajajo tudi inkarnirani samorogi, ki imajo takšno čelo in ličnice, ki spominjajo na samoroga.

Uf, to pa je zelo zanimivo.
Gaja, se da kje prebrat morda kaksna knjiga o tem?

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #43 on: February 19, 2009, 08:46:51 PM »
Ja veš, da se simboli ne razlagajo povsod enako. Nastanek, delovanje in razlaga simbolov zanima številne discipline, tako "resne", kot "neresne", je pa za vsako razlago dobro poznat kulturno zgodovino civilizacij in religij, umetnostno kritiko, psihologijo, medicino, mite, legende, običaje itd. in kaj vem kaj še vse, ker je od tega znanja potem tudi odvisno, kako kakšno simboliko kdo razloži.

Velja.
 :)

Offline Gaia

• Splet. Simbol
    • www.theta.si
« Reply #44 on: February 19, 2009, 09:01:12 PM »

Uf, to pa je zelo zanimivo.
Gaja, se da kje prebrat morda kaksna knjiga o tem?

Doreen Virtue je napisala dve knjigici na to temo Earth Angels in Realms of Earth Angels, druga je v resnici le nadgradnja prve, tako da vsebuje več informacij. Temelji na njenih izkušnjah z udeleženci seminarjev, ki so medseboj ugotavljali določene podobnosti. Dan, na katerega se obravnava ta tema na njenem seminarju je najbolj zanimiv, ker se čez 300 ljudi razvrsti v različne skupine in greš k tistim, ki te privlačijo, da prečekiraš kam sodiš, če od vsega začetka ne veš. Glede na to, da znaš angleško bi ti knjigo priporočila. Če te zanima, ti lahko več informacij o njej dan na ZS. Lahko pa vprašaš o vsebini tudi Princesko, ki knjigo že ima.

www.theta.si
DZK 519