Author Topic: Tu je Slovenija  (Read 5834 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
Tu je Slovenija
« on: January 22, 2008, 02:02:27 AM »
Naletel sem na nekaj zanimivih člankov o Sloveniji katerih linke bom podal tu spodaj ali pač po delih.

KDČP se pridružuje pobudi ZDD Hervardi in jih podpira pri njihovem prizadevanju za referendum o ratifikaciji Lizbonske pogodbe. Menimo, da imamo Slovenci pravico do tega, da nam vlada Republike Slovenije razloži vsebino tega 300 strani dolgega dokumenta, katerega državljani niti približno ne poznamo. Prav tako je precej verjetno, da ga ne poznajo niti poslanci sami, kar je prav strašljivo dejstvo, glede na to, da nameravajo na prihodnji seji potrditi omenjeno naslednico propadle Evropske ustave.

Besedila Lizbonske pogodbe zaenkrat še nismo preštudirali, zato ne nameravamo navajati kakšnih govoric, ki se širijo okrog tega. Želimo si samo, da vlada ne bi bila do nas tako ignorantska in da ne bi poskušala v želji po hvali s strani Bruslja, na hitrico sprejeti neke zavezujoče pogodbe, ki bi na dolgi rok utegnile precej škodovati slovenskemu narodu.

Zato pozivamo vse, ki si želijo javne razprave okrog Lizbonske pogodbe, da na spletni strani Zveze domoljubnih društev Hervardi podpišejo pobudo in tako pripomorejo k temu, da bomo lahko z odločanjem na referendumu sami krojili svojo prihodnost!

Predsedstvo KDČP. 
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
Re: Tu je Slovenija
« Reply #1 on: January 22, 2008, 02:41:28 AM »
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline nensi

• Sple. Simbol
  • There's no such place as far away.
« Reply #2 on: January 22, 2008, 01:12:23 PM »
Vedno znova se ti čudim, kako najdeš vse te stvari.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #3 on: January 22, 2008, 01:23:17 PM »
Ah, kot navadno. Iz linka na link. V člankih je pogosto ravno linkov veliko.

Sicer pa je ta barcelonska deklaracija o spremembi EU ustave nevarna do amena.  Preprosto ta pomeni federalno ureditev EU, le to pa smo že imeli v Jugoslaviji.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline tia

• Uporabnik
  • **
« Reply #4 on: January 29, 2008, 06:32:00 PM »

Zadnje dni mam občutek, da bodo ti vrli politiki našo sLOVEnijo dobesedno "zapravili", tak da nobenih deklaracij ne bomo rabli. ::) :-\

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #5 on: January 29, 2008, 10:02:25 PM »
Poslanci izdali slovenski narod

Poslanci so danes, po pričakovanjih, zavrnili "blefersko" pobudo SNS za referendum o Lizbonski pogodbi. Predlagatelj Z.J.P. se namreč glasovanja sploh ni udeleľil. Za referendum so glasovali le trije poslanci: Barbara ®gajner Tavą, Saąo Peče in Bogdan Barovič. (Citati s seje DZ, razprava o referendumu)

Drľavljanom Republike Slovenije sedaj ne preostane drugega, kot da sami vloľimo pobudo za referendum o Lizbonski pogodbi, ki jo je potrebno podpreti z 2500 podpisi. Zbiranje podpisov se prične jutri, 30.01.2008, in bo trajalo le do ponedeljka, 04.02.2008.

Drľavni zbor bo danes zvečer zagotovo izglasoval Zakon o ratifikaciji Lizbonske pogodbe. Takoj po razglasitvi rezultatov glasovanja bomo pričeli z aktivnim zbiranjem podpisov drľavljanov za referendum.

Vsi, ki nam pri tem ľelite pomagati ali aktivno sodelovati, svojo pripravljenost nemudoma sporočite na referendum@hervardi.com ali na mobilno ąt. 040 431 096. 

Peter Golob
Moja astro karta

9ZK število 858