Author Topic: 11. hiša  (Read 51002 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
Re: 11. hiša
« Reply #75 on: February 18, 2008, 07:39:41 PM »
ja Iza bo kar držalo, da težja kot je človekova usoda, več mora človek delati in spoznavati življ. modrosti na lastni koži, večjo možnost ima , da posledično osebnostno zraste in postaja vedno boljši zase in za druga živa bitja.

Tudi tebi lep dan  ;)  :D

Taja

p.s. Bill GATES je že mogoče poln cvenka, a je vsekakor tudi on postavljen pred takšne in drugačne izzive in preizkušnje povezane s tem denarjem in/ ali ne, ki pa so meni in drugim prihranjeni. Vsakomur svoje, kot rečejo.  ;)

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #76 on: February 19, 2008, 01:20:02 AM »
Zdaj ste me napeljale malo in sem tako še sam malo pgledal Tajino6 karto ter jo takoj primerjal z mojo. :) Valjda moram pogledat, če tudi nje kje jota na površju ne plava. In ta seveda plava. Oba imava v drugi hiši Plutona in Urana, le da sta položaja obeh zamenjana.
Se opravičujem, saj to je že izven konteksta 11. hiše.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
« Reply #77 on: February 19, 2008, 07:24:11 AM »
Valjda moram pogledat, če tudi nje kje jota na površju ne plava. In ta seveda plava.

;D

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
« Reply #78 on: February 19, 2008, 07:35:02 AM »
Valjda moram pogledat, če tudi nje kje jota na površju ne plava. In ta seveda plava.

;D

To so pa sedaj neki novi simboli. Tea, u kateri lekciji pokrijemo to???  ;D ;D ;D

Če tudi jaz primerjam Tajino in Andresovo 2H, bi iz prejšnjih "lekcij" sklepala, da Andresove šajtrge denarja tudi opozicije Saturna skeslajo.  ???
Merkur, ki je pa sicer dobro aspektiran pa pomeni mali denar - drobiž.  ???
Tea rekla si, da naj Andres ne dela posla s partenrji (ker je Saturn v 7H). Pa četudi bo delal sam, bo Satrun še vedno oponiral. Samo manj boli, al kaj?  ??? ;)

Lep dan!

Iza

P.s.: Res smo malo skrenili s topica, samo smo pa produktivni. To pa tudi nekaj odtehta, a ne?  ;)
Live, love, laugh and be happy or at least have some fun!
http://www.kali.si/index.php?option=com_content&view=article&id=53&Itemid=58
ThetaHealing™ Instructor

Offline Lunca

• Uporabnik
  • **
« Reply #79 on: February 19, 2008, 01:32:00 PM »
Itaq. Kdo bi si mislil, da človek lahko o sebi toliko novega izve...  ;D

Iza, vrgla sem uč na tvoje sonce in tranzit urana na njem? Verjetno se dogaja od lanskega leta prvič in letos ponovno še dvakrat tak obisk urana precej moteče. Bi rada povsem spremenila sebe in svet okrog sebe? Verjetno te muči nek notranji nemir, mogoče je v povezavi z moško osebo, partnerjem?
Uran je tudi v napetem kvadratu na IC, no za MC že vemo, da je nekaj sprememb, očitno tudi zaradi tranzita plutona na tvojo luno, ki je v 10 hiši.
Tranzit saturna čez sedmo hišo bo verjetno precej preverjal tvoj odnos do partnerstva in obratno. Če je zakon iz dobrega materiala ostane skupaj naprej, sicer nekaj težav. Če si prebrodila tranzit plutona preko lune, ki je v natalu v kvadratu, potem večjih čustvneih izlovov po moje ne bo več.

No tale tranzit čez sonce pa lahko kaže tudi čas, ko si se ogrela za astrologijo?

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #80 on: February 19, 2008, 05:26:08 PM »

;D

To so pa sedaj neki novi simboli. Tea, u kateri lekciji pokrijemo to???  ;D ;D ;D

Če tudi jaz primerjam Tajino in Andresovo 2H, bi iz prejšnjih "lekcij" sklepala, da Andresove šajtrge denarja tudi opozicije Saturna skeslajo.  ???
Tea rekla si, da naj Andres ne dela posla s partenrji (ker je Saturn v 7H). Pa četudi bo delal sam, bo Satrun še vedno oponiral. Samo manj boli, al kaj?  ??? ;)

Lep dan!

Iza

P.s.: Res smo malo skrenili s topica, samo smo pa produktivni. To pa tudi nekaj odtehta, a ne?  ;)

Pluton v 2 hiši bi lahko bil tisti, ki bi nasul šolde, ampak na žalost v T kvadratu z Jupitrom in Saturnom, ravno tako tudi Venera. Torej planeti, ki nekako govorijo o denarju.

Saturn je v 8 hiši /skupne finance s partnerjem, delnice, zavarovalništvo, dediščine itd..../ kar bi kazalo na to, da s tem področjem življenja ne bo lahko, ampak se bo treba potruditi.

Po drugi strani pa je Merkur kot vladar 2h. dobro postavljen.

www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #81 on: February 19, 2008, 10:27:38 PM »

;D

Lep dan!

Iza

Pluton v 2 hiši bi lahko bil tisti, ki bi nasul šolde, ampak na žalost v T kvadratu z Jupitrom in Saturnom, ravno tako tudi Venera. Torej planeti, ki nekako govorijo o denarju.

Saturn je v 8 hiši /skupne finance s partnerjem, delnice, zavarovalništvo, dediščine itd..../ kar bi kazalo na to, da s tem področjem življenja ne bo lahko, ampak se bo treba potruditi.

Po drugi strani pa je Merkur kot vladar 2h. dobro postavljen.

Hvala obema ker sta zavili ven iz teme in gledali v moje planete. V zameno vama namenim stanje pri meni, da bosta vedeli za drugič, če še kdo s podobnim "simptomi" stopi do vaju.

Sam za sebe menim, da mi sploh ne gre težko. Nekako sem si v redu naštimal, a je tu potrebno takoj poudariti, da bi bilo lahko več denarja.   Tisto o malih prilivih, torej o drobižu načeloma drži.  Z veliko stvarmi sem se že ukvarjal, zaslužil pa v malih zneskih in večkrat, ali v malih zneskih in poredko, ali pa sem celo izgubil. Pač, poskusil sem znova delat kaj drugega in tako nisem izgubil, spet pa ni bilo bogastva.  Sem pa sposoben drugemu zaslužek narediti, kar normalno ne da zaslužka, s provizijami od preprodajanja razne robe se pa ne ukvarjam.
Zadnji primer kako sem izgubil je na delnicah, na srečo pa sem imel v tistem podjetju minimalno tako, da toliko škode spet ni. Preprosto so borze zadnje čase slabe kot vemo, prejšnji teden sem imel dovolj gledanja v eno firmo, kjer sem kupil že lani in tako izgubil 30%.  Ves čas je to podjetje namreč padalo, če pa je rastlo, je bilo to za 5% maximum.  No, danes pogledam na moj Google finance portofilio in vidim, da to isto podjetje raste in ob koncu dneva je imelo blizu  20% prirastka.

In tu se tudi pojavlja simbolika tistega kar je znano in sicer da sem pogosto pred časom. Vse to mi lahko nanese tudi težave, saj vendarle bi me imeli za norca tudi zaradi AGT, če se nekateri med vami nebi v to prepričali.

Ker si Tea prej omenila partnerko in najino skupno premoženje naj povem, da sva si tega razdelila, je pa res, da me grdo obira še danes. Oboje, pravno in protipravno. Povrhu vsega prihaja na dan, da mi je dolga leta tudi v času zakona kradla, kot le ženske to znajo. Pač, sem bil preveč zaupljiv. Zdaj pač jemlje zase od mene preko otrok, saj vendarle nimam vpogled koliko ju otroka staneta nakar se pri meni tanjša denarnica. Ker sem pred časom rekel, da je tega zdaj dovolj, dam samo še toliko kolikor moram, je nastala štala in vse to je privedlo do slabega vzdušja.

Kaj pa lahko sploh storim, da se tako slabega vpliva Plutona v kvadratih in ostalo, ter Saturna in ostalo sploh rešim? Nič verjetno.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
« Reply #82 on: February 19, 2008, 11:41:05 PM »
Bom ful kratka (k morm delat  ;) ;D):
  • Spremeni kvadrate v trigone in sekstile - na podlagi Mavričinih postov predvidevam, da se tudi to da  ;D ;D ;D
  • Kar se tiče malo/veliko denarja je vse stvar same percepcije - kolikor pač ga boš že imel, boš imel občutek, da je drobiž

Lep dan in sladke sanje!

Iza
ThetaHealing™ Instructor

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #83 on: February 19, 2008, 11:50:08 PM »
Ne vem kako gre to s spremembo kvadratov v trigone in sekstile. Bom moral tisto od Mavrice najti. Če me ne šopaš seveda. 
Sicer pa se ne smem pritoževati, saj okoli mene so tudi taki, ki imajo veliko manj kot jaz, denarja sem pa tudi že sam več imel, a je pošel. In kot praviš, nikoli ni dovolj, ker vedno pridejo novi načrti, investicije, ali nekaj pač.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #84 on: February 20, 2008, 05:40:20 AM »
Ne vem kako gre to s spremembo kvadratov v trigone in sekstile. Bom moral tisto od Mavrice najti. Če me ne šopaš seveda. 
Sicer pa se ne smem pritoževati, saj okoli mene so tudi taki, ki imajo veliko manj kot jaz, denarja sem pa tudi že sam več imel, a je pošel. In kot praviš, nikoli ni dovolj, ker vedno pridejo novi načrti, investicije, ali nekaj pač.

Andres

Res se da spemeniti kvadrate in opozicije v trigone in sekstile.

Postopek:

1. zavedati se popolnoma kakšen je zapis natalne karte. Kajti tisto, kar nas ovira /disonantni aspekti/ je po drugi strani priložnost, da delamo ....

kvadrati so aspekti delavnosti, sicer notranjega pritiska da delujemo na sebi in spreminjamo danosti sebi v prid, seveda s previdnostjo in skladno z energijami zapisa

opozicije dobivamo preko drugih oz. zavemo se jih, ko nekdo stopi v naše življenje in nam stopa po naših žuljih. Dobro je, da takrat ne zajavkamo ... pač pa takoj zavesto pogledamo, kje so naši notranji kompleksi, strahovi, nepredelane teme, ki nam jih je oseba pokazala in smo se naenkrat videli v ogledalu.

Ko smo v stanju prepoznati energije, potem postopoma ne dovolimo več da nas ne meče več iz tirov.

2. Ko smo v tej fazi, potem lahko začnemo tudi zavestno /vizualizacije/ spreminjati naše danosti:
Torej ko dobro poznamo lastnosti planetov, znamenj in dinamike v horoskopu .... potem se odločimo, da nam bo vsak od teh prinesel samo njihovo najboljšo plat

Mislim, da je nekaj nazaj opisana Izina zgodba. To je primer, ki ga bom vedno lahko "uporabila" za dober zgled.

Iza je bila v stanju vse negativne prehode planetov obrniti v svoj prid. Opustila vse kar je bilo moteče, postavila nove cilje, delovala skladno z energijo in še malo .... prehodi bodo kmalu mimo ... bo na cilju.

To je pa tudi namen astrologije. Njena praktična uporaba in delo na sebi.
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline klarus

• Mojster
« Reply #85 on: February 20, 2008, 07:51:36 AM »
recimo moj neptun v 1. hiši... imam ene par tisoč obrazov.....ampak ko sem sprejela dejstvo, da taka kot sem..je vsaj polovica teh mojih 'obrazov' izginla.....čeprav tu še ne pomeni, da pa sem nehala žaret po neptunovsko ;D........morš gledat pozitivne in negativne lastnosti..in sam na nas samih je kere lastnosti bomo ozavestli....čas pokaže, da je taka pozicija neptuna al pa kerga koli drugega planeta, ki ga pač mamo idealna za nas...za naše razvijanje....., ko smo dovolj zreli in močni za sprejemanje in spreminjanje...se začne novo poglavje :-*
There is
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."

moja karta

9ZK 822

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
« Reply #86 on: February 20, 2008, 05:54:34 PM »

Andres

Šopam te  ;D ;D ;D
To bi bil lahko dober poklic: šopar. A je to že kdo v našem hotelu?  ;)

Lep dan!

Iza
ThetaHealing™ Instructor

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
« Reply #87 on: February 20, 2008, 06:17:28 PM »
Itaq. Kdo bi si mislil, da človek lahko o sebi toliko novega izve...  ;D

Iza, vrgla sem uč na tvoje sonce in tranzit urana na njem? Verjetno se dogaja od lanskega leta prvič in letos ponovno še dvakrat tak obisk urana precej moteče. Bi rada povsem spremenila sebe in svet okrog sebe? Verjetno te muči nek notranji nemir, mogoče je v povezavi z moško osebo, partnerjem?
Uran je tudi v napetem kvadratu na IC, no za MC že vemo, da je nekaj sprememb, očitno tudi zaradi tranzita plutona na tvojo luno, ki je v 10 hiši.
Tranzit saturna čez sedmo hišo bo verjetno precej preverjal tvoj odnos do partnerstva in obratno. Če je zakon iz dobrega materiala ostane skupaj naprej, sicer nekaj težav. Če si prebrodila tranzit plutona preko lune, ki je v natalu v kvadratu, potem večjih čustvneih izlovov po moje ne bo več.

No tale tranzit čez sonce pa lahko kaže tudi čas, ko si se ogrela za astrologijo?

Oi!
Kot sem že napisala, se res dogaja, ni pa moteče - mogoče samo malo za psiho, ker so spremembe velike, ljudje smo pa nagnjeni k temu, da ne bi imeli sprememb - strahhhh  ;)
V bistvu sploh nič kaj dosti ne želim spremeniti - zadeve se dogajajo s tako hitrostjo, da samo globoko diham in sprejemam. Tu moram poudariti popolno podporo s strani moža (v kartah do sedaj tega še nisem našla - bova morali s Teo eno poglobljeno seanso naredit  ;))
Notranji nemir? Rojena v Ribah, AC v Ribah - a obstaja še kak drug nemir, kot notranji?  ;D ;D Glede na to, da sem obrnila življenje na glavo in da kot tudi ti praviš, še ni vsega konec, obstaja nemir, seveda: kaj bo; a je to v redu; samo kot sem  že napisala: nisem se spuščala pregloboko v procese, ki so me "transformirali", sem raje lazila po hribih, pekla tortice in če pogledam nazaj precej časa tudi preprosto predriftala (to znam najbolje  ;D ;D), no, pa astrologijo sem se začela učit - hvala Bogu in vsem angelom, skratka vsem za podporo in vodenje... :)
Nemir v povezavi z moškim: ne da bi vedela: odkritje aspektov, ki jih imam in o katerih najbrž sprašuješ, so me pretresli, to drži, na Zemlji pa kot sem napisala: popolna podpora, razumevanje, ljubezen,.... Bomo videli kaj bo prinesel Saturn čez 7H. Sem se sprijaznila z vsem..... (kao  ;D) - poročam čez 3 leta, če bom še živa  ;)
Uran čez Sonce je najbrž res povzročil, da sem se začela učit astrologije (ogrevala sem se 10 let)... Mislim, da je bilo zadnjih 6 mesecev ravno zaradi tega neprimerno lažjih....

Lep dan!

Iza
ThetaHealing™ Instructor

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #88 on: February 20, 2008, 09:02:24 PM »

Šopam te  ;D ;D ;D
To bi bil lahko dober poklic: šopar. A je to že kdo v našem hotelu?  ;)

Lep dan!

Iza

Šoparja še ni, ampak sem na čase tako resen, da menim, da ga tudi ne potrebujemo. Tele moje Neptune in Plutno, pa Urane in seveda razne kvadrate moram še dobro preučiti. 

Žal kot kaže je tako, da se moraš najprej astro naučiti, šele potem pa lahko tudi kvadrate za trikotnike menjaš. Ne šopam te. :)

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
« Reply #89 on: February 20, 2008, 10:07:27 PM »
Tu imam eno vprašanje za Teo: Ali je možno, da ljudje takole preko neta (recimo forum ali chat) na nek način "izgledamo" drugače kot bi bili recimo, če bi se dejansko srečali?

Pomoje, da ja. Mene si verjetno vsi drugace predstavljate kot sem.  ;D Najvecja uganka zame pa predstavja Mojzes.  :D
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.