Author Topic: 11. hiša  (Read 51001 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
11. hiša
« on: January 27, 2008, 03:10:54 AM »
Iz Teine strani www.astro-star.net

11.hiša
Človekovi upi, cilji in želje, odnosi s prijatelji, sodelovanje v skupinah in društvih

Vodnarjeva hiša

Enajsta hiša leži nasproti pete, s katero se preliva in dopolnjuje. Če peta hiša kaže na individualno ustvarjalnost, enajsta kaže na skupno ustvarjalnost, torej na tisti del naše ustvarjalnosti, ki jo lahko uresničimo skozi druge ljudi ali z njihovo pomočjo. Lahko je tudi ustvarjalnost, ki je še nismo dosegli, v tem primeru je hiša upov, ciljev in želja.

Po tem nekako sklepam, da je celo bolje če ima enajsta hiša več planetov, saj le tako se lažje prilagajamo drugim in smo obenem tudi bolj aktivni, bolj ideološki smo, oziroma nas več stvari zanima.  Se motim?

Andres
« Last Edit: January 27, 2008, 03:14:21 AM by Andres »
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
Re: 11. hiša
« Reply #1 on: January 27, 2008, 05:39:27 PM »
Si bom jaz drznila odgovorit, Tea me bo pa potem popravila  ;):

Kar si napisal ni odvisno samo od števila planetov, pač pa tudi od tega kateri planeti to so, aspekti med planeti, položaj in aspekti vladarjev....
Zakomplicirano do amena  ;D

Se lotimo tvoje 11. hiše?
Samo škoda ker je Regina na dopustu ... ;)

Lep dan!

Iza
Live, love, laugh and be happy or at least have some fun!
http://www.kali.si/index.php?option=com_content&view=article&id=53&Itemid=58
ThetaHealing™ Instructor

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #2 on: January 27, 2008, 05:46:43 PM »
Tačas ni na dopustui le Regina.  Čez nekaj ur bo na zaslužen nekaj dnevni počitek odšla tudi Tea, temu posledično pa zaradi odsotnosti Bika na šanku ne bo ravno napeto.  Mislim, da nam je zato dal v glodanje pršut tam v sosednji temi.

Pravzaprav se zadnje dni zelo poglavje v razne hiše in planete, ni pa me do 11. hiše napeljala moja osebna karta kamor je v njo položen Jupiter, temveč novo poglavje mojega življenja, ki se bo začelo čez nekaj mesecev. Seveda je vse skupaj zakomplicirano, toda s poglabljanjem vse to postane vsaj za drobec bolj logično, nikakor pa ne preprosto.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
« Reply #3 on: January 27, 2008, 05:59:46 PM »
Hi, hi, hi - ti si faca.
Se strinjam, da včasih stvari postanejo logične in mogoče glava manj boli.  ;D
Bom jaz Bika zamenjala ta teden pri šanku (sem več ali manj doma) in že pečem vegi pizzo  ;D, ampak brez Tee in Regine bo pa kriza  :-\

Lep dan!

Iza
ThetaHealing™ Instructor

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #4 on: January 27, 2008, 06:32:22 PM »
Drži. Ti kar v naseldnjih dneh zamenjaj Bika.  Pizza bo dobrodošla.
So pa stvari okoli hiš, torej ne samo 11. bolj jasne, ko se malo več zavzameš zato. Seveda pa traja zelo dolgo, da se naučiš vsaj nekih osnov, zato naj svetujejo tisti, ki to znajo in ne takšni kot sem sam, saj slednje bi bilo zavajanje.

Andres
« Last Edit: January 27, 2008, 06:42:58 PM by Andres »
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #5 on: January 30, 2008, 07:48:18 AM »
Si bom jaz drznila odgovorit, Tea me bo pa potem popravila  ;):

Kar si napisal ni odvisno samo od števila planetov, pač pa tudi od tega kateri planeti to so, aspekti med planeti, položaj in aspekti vladarjev....
Zakomplicirano do amena  ;D

Se lotimo tvoje 11. hiše?
Samo škoda ker je Regina na dopustu ... ;)

Lep dan!

Iza

No, Iza ... kaj bi rekla za Andresovo 11 hišo.  :)
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
« Reply #6 on: January 30, 2008, 11:43:20 AM »

11H v Dvojčkih: ustvarja gibljiva in komunikativna prijateljstva; namen povezovanja z drugimi je pretok  misli in idej; razmišljanja, študij v skupini; druženje s prijatelji zaradi miselne in intelektualne narave; lahko miselni vodja in povezovalec skupine.

Vladar 11H je Merkur, ki je v 1H, v Levu in je zelo močan (konjunkcija na AC): svet sprejema skozi množico informacij, ki jih predela in po svoje sestavi; analitičen in kritičen do sebe in drugih; naboj je navtralen, zato je lahko tudi sprejemanje sveta nepristransko, objektivno;  pa vendar lahko burno, intenzivno; nastopanje lahko tudi agresivno in mora imeti prav, kar je podlaga za moč, sijaj in ponos.
     S Soncem v Levu bi znalo voditi k precejšnji egocentričnosti – zaprtosti in zaverovanosti vase.
     - Merkur trigon Luna: pisteljska žilica (tudi o lastnih izkušnjah); potencial in smisel za sočutje.
     - Merkur sekstil  Jupiter: moč pozitivnega mišljenja, optimist, zna videti detajle in celoto.

Jupiter v 11H, v Dvojčkih: iskanje osnovnega življenskega smisla v informacijah, ki lahko zanj dobijo poseben pomen; želja po pogovarjanju; optimizem in zaupanje v prijateljskih in skupinskih zadevah; ne prenaša ugovora; dober prijatelj v »fair play-u«; želi odobravanje in poseben status med prijatelji (velikokrar si to zaluži – včasih pretirava) ; samo zavest je sposoban ustvariti čudeže; nenavadni življenjski načrti, ki jih navadno uresniči.
     - Jupiter trigon Venera: velika ustvarjalnost; optimizem; veliko energijskega pretoka v partnerskem odnosu; denar kroži in povečuje vrednost.
     - Jupiter opozicija Luna: lasten svet  čustvovanja; bujna domišljija; lasten odnos; mati pretirano skrbela zanj; po materinsko skrbi za otroke;
     - Jupiter kvadrat Pluton: magija; oklutno znanje; sposoben sprožati verižne procese v drugih; karizma; moč in dobrohotnost, če ustreza njegovi viziji. (Jao, Pluton v 2H ;)).
     - Jupiter kvadrat Saturn: lasten razvoj je pod pritiskom; sram; strah pri odločitvah; težko življenje, ki se mu potem prilagodi  (kar Jupiter prične, se Saturn takoj postavi vmes) – lahko ostra dinamika v družbi ali družini.
     - Jupiter kvadrat Mars:  velika napadalna moč s slogom ;); moralističen, razsodniški, pokroviteljski; lahko tudi zanimanje kako preseči nasilje  v sebi in ne biti primitiven v delovanju.
     - Jupiter sekstil AC: izstopanje v družbi – pozitivna avtoriteta

Naravni vladar 11H pa je Uran, ki je v 2H: ne ceni denarja v klasičnem smislu; astrologija, računalništvo; inventivnost, originalnost, neposrednost, avantgardna miselnost, odprtost za nove trende in področja.

Zdej pa molim ::), da bo Tea odgovorila prej, preden bo Andres spakiral moj predpasniček iz bara in ga pustil v portirnici, da ga(se) poberem  ;D

Lep dan!

Iza
ThetaHealing™ Instructor

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #7 on: January 30, 2008, 12:07:21 PM »

11H v Dvojčkih: ustvarja gibljiva in komunikativna prijateljstva; namen povezovanja z drugimi je pretok  misli in idej; razmišljanja, študij v skupini; druženje s prijatelji zaradi miselne in intelektualne narave; lahko miselni vodja in povezovalec skupine.

Vladar 11H je Merkur, ki je v 1H, v Levu in je zelo močan (konjunkcija na AC): svet sprejema skozi množico informacij, ki jih predela in po svoje sestavi; analitičen in kritičen do sebe in drugih; naboj je navtralen, zato je lahko tudi sprejemanje sveta nepristransko, objektivno;  pa vendar lahko burno, intenzivno; nastopanje lahko tudi agresivno in mora imeti prav, kar je podlaga za moč, sijaj in ponos.
     S Soncem v Levu bi znalo voditi k precejšnji egocentričnosti – zaprtosti in zaverovanosti vase.
     - Merkur trigon Luna: pisteljska žilica (tudi o lastnih izkušnjah); potencial in smisel za sočutje.
     - Merkur sekstil  Jupiter: moč pozitivnega mišljenja, optimist, zna videti detajle in celoto.

Jupiter v 11H, v Dvojčkih: iskanje osnovnega življenskega smisla v informacijah, ki lahko zanj dobijo poseben pomen; želja po pogovarjanju; optimizem in zaupanje v prijateljskih in skupinskih zadevah; ne prenaša ugovora; dober prijatelj v »fair play-u«; želi odobravanje in poseben status med prijatelji (velikokrar si to zaluži – včasih pretirava) ; samo zavest je sposoban ustvariti čudeže; nenavadni življenjski načrti, ki jih navadno uresniči.
     - Jupiter trigon Venera: velika ustvarjalnost; optimizem; veliko energijskega pretoka v partnerskem odnosu; denar kroži in povečuje vrednost.
     - Jupiter opozicija Luna: lasten svet  čustvovanja; bujna domišljija; lasten odnos; mati pretirano skrbela zanj; po materinsko skrbi za otroke;
     - Jupiter kvadrat Pluton: magija; oklutno znanje; sposoben sprožati verižne procese v drugih; karizma; moč in dobrohotnost, če ustreza njegovi viziji. (Jao, Pluton v 2H ;)).
     - Jupiter kvadrat Saturn: lasten razvoj je pod pritiskom; sram; strah pri odločitvah; težko življenje, ki se mu potem prilagodi  (kar Jupiter prične, se Saturn takoj postavi vmes) – lahko ostra dinamika v družbi ali družini.
     - Jupiter kvadrat Mars:  velika napadalna moč s slogom ;); moralističen, razsodniški, pokroviteljski; lahko tudi zanimanje kako preseči nasilje  v sebi in ne biti primitiven v delovanju.

Naravni vladar 11H pa je Uran, ki je v 2H: ne ceni denarja v klasičnem smislu; astrologija, računalništvo; inventivnost, originalnost, neposrednost, avantgardna miselnost, odprtost za nove trende in področja.

Zdej pa molim ::), da bo Tea odgovorila prej, preden bo Andres spakiral moj predpasniček iz bara in ga pustil v portirnici, da ga(se) poberem  ;D

Lep dan!

Iza

Te moram pohvalit, čeprav si zamenjala kvadrat in trigon Marsa in Venere z Jupitrom.  ;)

Si pa super uporabila Merkuja kot vladarja 11 in tudi kot dispozitorja Jupitra.

Vse pohvale Iza.  :D
www.Astro-Star.net

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
« Reply #8 on: January 30, 2008, 01:23:35 PM »

Te moram pohvalit, čeprav si zamenjala kvadrat in trigon Marsa in Venere z Jupitrom.  ;)

Ups, in to ne prvič  :-[ :-\ :'( ;) A je to moj Saturn v 3H?

Sem popravila:
 Jupiter kvadrat  Venera: velika ustvarjalnost; optimizem; veliko energijskega pretoka v partnerskem odnosu; denar kroži in povečuje vrednost.
Tu sta dva benefika in zadeva ostaja s pripisom, da gre lahko za idealizacijo partnerja in se lahko pojavlja zaporedna streznitev in razočaranje nad pravo podobo partnerja.

Jupiter trigon Mars:  velika napadalna moč s slogom ;); moralističen, razsodniški, pokroviteljski; lahko tudi zanimanje kako preseči nasilje  v sebi in ne biti primitiven v delovanju.  Po mojem se razlaga ne spremeni veliko, saj gre za 2 malefika ( ???), mogoče je le bolj poudarjen drugi del.

Potem je pa zanimivo še to, da je Merkur na 28,22 Leva, kar bi lahko pomenilo jasnovidne sposobnosti (no, Anres očitno je, ko nam pove katere knjige imamo in kje, pa tega še sami ne vemo ;)). Da ali ne? Ali mora biti prav stopinja 29, ne glede na minute zadaj (npr. 28,59 ne drži?)?

Lep dan!

Iza
ThetaHealing™ Instructor

Offline klarus

• Mojster
« Reply #9 on: January 30, 2008, 01:27:56 PM »
wau iza

še pokomentiraš mojo...glede na to, da je najbolj pomembna hiša v moji karti  
There is
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."

moja karta

9ZK 822

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #10 on: January 30, 2008, 02:24:37 PM »

Sem popravila:
 Jupiter kvadrat  Venera: velika ustvarjalnost; optimizem; veliko energijskega pretoka v partnerskem odnosu; denar kroži in povečuje vrednost.
Tu sta dva benefika in zadeva ostaja s pripisom, da gre lahko za idealizacijo partnerja in se lahko pojavlja zaporedna streznitev in razočaranje nad pravo podobo partnerja.

Jupiter trigon Mars:  velika napadalna moč s slogom ;); moralističen, razsodniški, pokroviteljski; lahko tudi zanimanje kako preseči nasilje  v sebi in ne biti primitiven v delovanju.  Po mojem se razlaga ne spremeni veliko, saj gre za 2 malefika ( ???), mogoče je le bolj poudarjen drugi del.

Potem je pa zanimivo še to, da je Merkur na 28,22 Leva, kar bi lahko pomenilo jasnovidne sposobnosti (no, Anres očitno je, ko nam pove katere knjige imamo in kje, pa tega še sami ne vemo ;)). Da ali ne? Ali mora biti prav stopinja 29, ne glede na minute zadaj (npr. 28,59 ne drži?)?

Lep dan!

Iza

Stopinja mora biti stopinja - natančna neglede na minute.

Vendar obstaja pravilo: če je planet retrograden potem prihaja iz naslednje stopinje, torej pri Andresu bi seveda tole lahko prišlo prav.  ;)
www.Astro-Star.net

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #11 on: January 30, 2008, 02:37:29 PM »

bi rekla da je retro merkur ...  ;D :D

malefika  ???
www.Astro-Star.net

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #12 on: January 30, 2008, 02:56:40 PM »

Lep dan!

Iza

Iza

Bi te pohvalil tudi sam in na tem mestu izrazil opažanje, da si brez dvoma skriti astrološki talent.
Vse kar zadeva komunikacije v moji osebnosti je pravzaprav res. Tisto pač, da moram imeti prav ne drži popolno, a je res, da mi mora nekdo dokazati, da se motim.  :) In to je težko, saj za kompleksne zadeve niti ne bom trdil, da imam prav. Za to so pač drugi, ki vedo veliko.

Bujna domišljija in lasten svet. Že ko sem bil zelo majhen otrok so bojda v soseski govorili, da imam nekako poudarjeno domišljijo. Lasten svet verjetno izvira iz značaja, ker nikoli nisem plonkal, to naj delajo drugi od mene.  Pač teram svoje, na konja lahko sede vsak, invalidom bomo pa pomagali. In nenazadnje drži tudi, da je mati zelo skrbela zame, vendar ne pretirano, ker v tistih časih druge opcije niti bilo ni, saj sam bi za moja otroka skrbel ravno toliko, če bi bil v materini koži.

Sposobnost sprožanje verižnih procesov pri drugih je seveda mogoče, vendar vse to zahteva zelo veliko časa, ker pa kot si rekla, sem optimist nekako gre vse skupaj. 

Sicer bi pritrjeval lahko še veliko več Iza, zato ne skrbi za svoj predpasniček.  :)

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
« Reply #13 on: January 30, 2008, 03:13:36 PM »

malefika  ???

Jao, Izica!!!! Bi blo boljš da bi bla tiho  :-X ;) :D (sem spet dva planeta zamenjala)
That's me!  ;) Sej tud za mene pridejo boljši časi  ;)

Tea, HVALA!  ;)

Lep dan!

Iza
ThetaHealing™ Instructor

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #14 on: January 30, 2008, 03:15:01 PM »

malefika  ???

Jao, Izica!!!! Bi blo boljš da bi bla tiho  :-X ;) :D (sem spet dva planeta zamenjala)
That's me!  ;) Sej tud za mene pridejo boljši časi  ;)

Tea, HVALA!  ;)

Lep dan!

Iza

Oj Iza ne skrbi ... to se zgodi .... ti pa pripenjam MEDALJO ... to šteje
www.Astro-Star.net