Author Topic: Psihologija o kateri govori posamezni del telesa  (Read 29457 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tita

• Uporabnik
  • **
Re: Psihologija o kateri govori posamezni del telesa
« Reply #15 on: February 23, 2008, 09:06:17 PM »
Ja, pri moji kolegici se pojavi nesprejemanje lastnega telesa, kar tudi ni dobro. Pri teh, ki jih ti opisuješ, pa gre verjetno za (in seveda ne pri vseh, ker posploševati ne gre) kompleks manjvrednosti, ki ga hočejo kompenzirati ali pa skriti z načinom oblačenja in postavljanja zunanjosti na prvo mesto.
Moja astro karta:
http://shrani.si/?mojaastrok10kwh.gif

9zvezdni KI: 261

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #16 on: February 23, 2008, 09:42:20 PM »
Ne verjamem, da je to kompleks manjvrednosti.  To ima prej tvoja prijateljica. Ta moj opisan primer gre za vzbujanje pozornosti in s tem provokacijo. 

Moja bivša žena ni imela malih jošk, a je vedno govorila, da jo v joške gledala. Kompleks pa ima zaradi nosa.  Torej so tudi takšne, ki svoje joške rade poudarijo na drugačen način. Torej da jih moški vedno gledajo.
Toda tudo dobri joški ne odtehtajo, če ima dušo zasmojeno. 

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #17 on: February 23, 2008, 09:54:25 PM »
Jaz se na nek nacin strinjam z obema. Pikica ima prav, saj tudi punce, ki se izivalno oblacijo skusajo zakriti nek drug kompleks (morda jih je strah, da jih drugi ne bi sprejeli karakterno, pa se postavljajo fizicno).

Je pa tudi res, da se vse prevec daje na zunanji izgled in nisi "kul" ce se ne oblacis kot je moderno, ne zuras do jutra (vsaj do 6h zjutraj, ker sicer ne mores rect, da si zural), ne hodis v dolocene lokale, ce nisi vsaj parkrat kadil oz. uzival prepovedane substace... To mene zelo moti, sploh ce je videti, da to nekdo dela samo zato, da se potem postavlja pred drugimi.

Sploh pa se mi zdi zalostno, ko starsi spodbujajo otroke k zgoraj nastetim stvarem, zato da jih druzba ne bo izlocila.

Offline Tita

• Uporabnik
  • **
« Reply #18 on: February 23, 2008, 10:08:59 PM »
Tale kompleks manjvrednosti sem imela v mislih predvsem pri mladoletnicah, ki skušajo na tak način dobiti pozornost moških in ne s svojim karakterjem, inteligentnostjo ipd. Seveda imajo pri tem veliko vlogo tudi mediji. Vsekakor pa ne pravim, da naj hodijo oz. hodimo naokoli v pulijih in vse zakrite, mora biti le neka mera okusnosti.
Moja astro karta:

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #19 on: February 23, 2008, 10:12:34 PM »
Včasih nismo imeli kompleksa, če se nismo družili s hipiji, s hard rockerji, punkerji in če nismo pili.  To z žuranjem je slaba primerjava za psihološki kompleks. Če se motim je vse napisano o prepovadnih substancah kompleks generacije in civilizacije nasploh.

Sicer pa težko pristanem na vajino trditev, da je razkrivanje polovice jošk kompleks. Nemške raziskave trdijo, da je ženska, ki se tako provokativno napravlja, v veliki meri ena od potencialnih žensk, ki je bila predhodno posiljena.  Na tak način, torej z razgaljevanjem ni mogoče zdraviti kompleksa. Prej, če bi se  zaprla nekam v en kot in svoje pivo ali kavo srka.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #20 on: February 23, 2008, 10:13:40 PM »
Ampak se mi zdi, da v medijih bombardirajo z goloto, in je moskim bolj zanimiva zenska oblecena v puliju, ki pusti domisljiji prosto pot, kot joski, ki neokusno gledajo cez rob modrca in majcke. 8)

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #21 on: February 23, 2008, 10:14:33 PM »
meni se na trenutke zdi, da ne govorimo o isti stvari ???

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #22 on: February 23, 2008, 10:16:27 PM »
Tale kompleks manjvrednosti sem imela v mislih predvsem pri mladoletnicah, ki skušajo na tak način dobiti pozornost moških in ne s svojim karakterjem, inteligentnostjo ipd. Seveda imajo pri tem veliko vlogo tudi mediji. Vsekakor pa ne pravim, da naj hodijo oz. hodimo naokoli v pulijih in vse zakrite, mora biti le neka mera okusnosti.

Tudi jaz sem na to isto skupino mislil plus še vse ostale, ki so že zrele ženske, ne glede na leta.  Občasno vidim polovico jošk tudi na ženskah, ki so moj letnik in nekaj let mlajše oz celo starejše.

Nimajo samo mediji glavne vloge. Tu je farmacevtska, kozmetična in lepotno zdravstvena industrija, ki vas je kar veliko žensk napeljala na svoj mlin.

In veste kaj je tačas moderno na Danskem. Da si gre ženska joške rezat in silikon notri vstavljat, če je imela njena mama, babica, prabica raka na dojkah.  Tudi to je gola industrija. Samo ženske tega ne vidite, s silikonom pa brez dvoma niste nič bolj fejst.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #23 on: February 23, 2008, 10:17:26 PM »
meni se na trenutke zdi, da ne govorimo o isti stvari ???

Vse je ista stvar, le malo bolj globinsko, ne le površinsko je treba vse to vzeti.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Tita

• Uporabnik
  • **
« Reply #24 on: February 23, 2008, 10:17:33 PM »
Meni tudi. :D

Po mojem mnenju imajo kompleks manjvrednosti na nekem področju svojega življenja, ki ga potem nekako hočejo skompenzirati z izzivalnim oblačenjem. Tukaj ne govorim o tem, da imajo kompleks glede svojega telesa, ker bi v tem primeru (po moje) bolj skrivale nekaj kot razkazovale. Npr. neka ženska meni, da ni dovolj pametna in potem poudarja svojo seksualno stran, recimo, da lovi moške bolj na svoj izgled kot na pamet. A sedaj razumeš, kako sem mislila.
Moja astro karta:

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #25 on: February 23, 2008, 10:24:08 PM »
Tako sem tudi jaz mislila.

Moja sosolka je v srednji soli odgovrajala profilu "piflarki". S casom se je spremenila, da je postala podobna svoji vzornici (najini sosolki), na koncu se je ta sosolka prepisala in sedaj je bila v svojih oceh glavna- frajerka. Sicer pridna je ugotovila, da nisi kul ce nimas kaksnega cveka in v zadnjem letniku cisto popustila in se ji je zdelo fajn, ko so se vsi cudili temu padcu povprecja. Da ne recem, da se je na redne intervale hvalila s kom vse je bila.

To vse je izviralo iz kompleksa manjvrednosti kot "piflarka". 

Offline Tita

• Uporabnik
  • **
« Reply #26 on: February 23, 2008, 10:25:43 PM »

Tudi jaz sem na to isto skupino mislil plus še vse ostale, ki so že zrele ženske, ne glede na leta.  Občasno vidim polovico jošk tudi na ženskah, ki so moj letnik in nekaj let mlajše oz celo starejše.

Nimajo samo mediji glavne vloge. Tu je farmacevtska, kozmetična in lepotno zdravstvena industrija, ki vas je kar veliko žensk napeljala na svoj mlin.

In veste kaj je tačas moderno na Danskem. Da si gre ženska joške rezat in silikon notri vstavljat, če je imela njena mama, babica, prabica raka na dojkah.  Tudi to je gola industrija. Samo ženske tega ne vidite, s silikonom pa brez dvoma niste nič bolj fejst.

Andres

Tole glede vstavljanja silikona sem že pred leti slišala in je šlo za mlada dekleta, mislim, da v Ameriki ali pa Veliki Britaniji.

Pri zrelejših ženskah pa domnevam, da je tako: ko pride v meno, ve, da ne more imeti več otrok, tudi hormoni se spremenijo, seveda si pa še želi biti privlačna. Zakaj pa ne, saj to ne pomeni, da je do vratu že v krsti? ;) In tudi ne vem zakaj bi se morale ženske v zrelih letih oblačiti kot kakšne stare mame. So pa tudi bolj zrele in vedo, da če želijo trajnejši odnos, zunanji izgled ni vse. So pa itak že veliko dale skozi in imajo življenjsko modrost.

Mediji: na TVju, na internetu in časopisih in revijah videvamo (večinoma) lepa telesa. In seveda se nekako primerjaš z njimi, ampak na srečo nekateri vemo, da gre tukaj tudi za retuširanja ipd., da te osebe večinoma ne izgledajo tako brez make-upa, brez milijon luči, uprtih vanj. Če tega ne veš, zna biti težko.........veliko mladostnic kupuje revije za mlade in tam gleda same lepe slike, potem pa hoče to na različne načine doseči (operacije, razne kremice itd.).
Moja astro karta:

Offline Tita

• Uporabnik
  • **
« Reply #27 on: February 23, 2008, 10:27:48 PM »
Tako sem tudi jaz mislila.

Moja sosolka je v srednji soli odgovrajala profilu "piflarki". S casom se je spremenila, da je postala podobna svoji vzornici (najini sosolki), na koncu se je ta sosolka prepisala in sedaj je bila v svojih oceh glavna- frajerka. Sicer pridna je ugotovila, da nisi kul ce nimas kaksnega cveka in v zadnjem letniku cisto popustila in se ji je zdelo fajn, ko so se vsi cudili temu padcu povprecja. Da ne recem, da se je na redne intervale hvalila s kom vse je bila.

To vse je izviralo iz kompleksa manjvrednosti kot "piflarka". 

Ali so jo ostali sošolci zasmehovali, ker je bila ''piflarka'', ji dali občutek, da je to nekaj slabega? Tisto ta drugo pa poveličevali? Ne poznam situacije, ampak vsak človek si želi biti sprejet in nekateri gredo v ekstreme za to.
Moja astro karta:

Offline apemaya

• Veteran
« Reply #28 on: February 23, 2008, 10:32:13 PM »
na zecetku so jo- ne ful, ampak je bila res neprivlacna.

Nikoli ne bom pozabila, ko smo sle vse tri (jaz, ona in njena vzornica- moja sestricna) skupaj ven. Se pogovarjamo in kar naenkrat gre k enemu tipu, ki je komiral v enem kotu (nepoznan) in se je zalizala z njim- BLJAK

Jaz te zenske se danes ne morem videt- zenska totalno brez hrbtenice ::)

Offline Tita

• Uporabnik
  • **
« Reply #29 on: February 23, 2008, 10:35:20 PM »
Ja, mogoče se je pa počutila neprivlačno in je potem hotela dokazati sebi in drugim, da je privlačna, tako da je bila z čim več moškim (četudi gre le za poljubljanje). Pač - poglej, bila sem že z 30 tipi, kdo lahko reče, da sem neprivlačna, če me je pa hotelo 30 tipov?
Moja astro karta: