Kvadrat Venera Jupiter. Med drugim sem nabral, da se mi ni dobro ukvarjati z manj pomembnimi aktivnostmi, ki mi za prihodnost ne prinašajo nič. Torej je najbolje pustiti še ta forum? Ah, nekateri boste rekli, da ne, drugi bi bili tega morebiti celo veseli, a vendarle menim, da forum ni nepomembna aktivnost.
Se pa bom moral disciplinirati za ene stvari. Konkretno o astrologiji nimam nobenih zapiskov, ker si vse od zadaj notri dajem in tako pozabim ali pomešam s čim drugim. Morda si pa zapiske zase delate vi. Sicer pa je zapisovanje del discipline.
Andres
Imamo različne vrste kvadratov. Vsak aspekt je namreč potrebno gledati čisto posamezno, potem pa seveda še v neki aspektni strukturi.
torej: če gledava konkretno tvoj kvadrat jupitra in venere je najina sinteza taka:
Jupiter in venera sta benefika - torej sta oba dobra planeta in oba planeta priložnosti, ljubezni, širitve, vrednost itd......... kar pomeni, da tudi če sta v nekem neugodnem medsebojnem položaju, nimamo z njima ne vem kakšnih težav, seveda pa s tem ne rečemo da ne delujeta.
Najbolj ta kvadrat čutimo, ko se ob prehodu /torej tranzitu ali progresiji/ kakšen planet v neugodnem kotu dotakne tega kvadrata.
Poleg tega moramo pogledati dispozicijo tega kvadrata. In v tvojem primeru imamo pri obeh Merkurja.
Venera je v Devici - Merkur
Jupiter je v Dvojčku - Merkur
In merkur je v tvojem horoskopu dobro postavljen in dela še sekstil na Jupitra. To v mnogočemu govori, kako ta kvadrat ti lahko blažiš oz. že sama dispozicija kaže, da se ga zavedaš in ga znaš krotiti, kar ti je že v osnovi dano (Merkur je planet misli, razmišljanja itd..... imaš pa seveda tako zračnega - intelektualno, kot zemeljskega - sinteza, analiza; natalnopa je v Levu - ogenj, ki daje intuicijo, pa še prihaja iz 29° ki je jasnovidna stopinja, pa še lep trigon na luno dela ...... v 5 hišo ... kjer je tvoja ustvarjalnost.