Author Topic: Kvadrati v natalni karti in pomen le teh  (Read 30989 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Mystica

• Uporabnik
  • **
Re: Kvadrati v natalni karti in pomen le teh
« Reply #15 on: March 13, 2008, 09:59:29 PM »
Luna kvadrat Merkur (luna kot vodeči planet Lokomotive v horoskopu - pomembna) ... Merkur kot vladar horoskopa tudi zelo pomemben. Torej; znam biti neracionalna, nerazsodna. Vidim, da večkrar dejansko narobe odreagiram v kakšni situaciji. Izbruhnem, ko ni primerno ;)

Uran skoraj eksakten kvadrat na MC  ::)

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
  • Ne čistim več vodnega kamna. Lotevam se brisanja.
    • Nenavadno
« Reply #16 on: March 14, 2008, 02:44:12 AM »
Tudi jaz sem pogledal moj kvadrat  Sonce MC.  Ker sem bolj levak za interpretacijo sem normalno prebral obrzaložitev na astro.com. Mislim, da sem se s tem kvadratom že naučil živeti. Razen, če je kje še kakšna zanka.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #17 on: March 14, 2008, 03:43:49 AM »
Kvadrat Venera Jupiter.  Med drugim sem nabral,  da se mi ni dobro ukvarjati z manj pomembnimi aktivnostmi, ki mi za prihodnost ne prinašajo nič.  Torej je najbolje pustiti še ta forum?  Ah, nekateri boste rekli, da ne, drugi bi bili tega morebiti celo veseli, a vendarle menim, da forum ni nepomembna aktivnost.

Se pa bom moral disciplinirati za ene stvari.  Konkretno o astrologiji nimam nobenih zapiskov, ker si vse od zadaj notri dajem in tako pozabim ali pomešam s čim drugim. Morda si pa zapiske zase delate vi.  Sicer pa je zapisovanje del discipline.

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #18 on: March 14, 2008, 05:54:36 AM »
Kvadrat Venera Jupiter.  Med drugim sem nabral,  da se mi ni dobro ukvarjati z manj pomembnimi aktivnostmi, ki mi za prihodnost ne prinašajo nič.  Torej je najbolje pustiti še ta forum?  Ah, nekateri boste rekli, da ne, drugi bi bili tega morebiti celo veseli, a vendarle menim, da forum ni nepomembna aktivnost.

Se pa bom moral disciplinirati za ene stvari.  Konkretno o astrologiji nimam nobenih zapiskov, ker si vse od zadaj notri dajem in tako pozabim ali pomešam s čim drugim. Morda si pa zapiske zase delate vi.  Sicer pa je zapisovanje del discipline.

Andres

Imamo različne vrste kvadratov. Vsak aspekt je namreč potrebno gledati čisto posamezno, potem pa seveda še v neki aspektni strukturi.

torej: če gledava konkretno tvoj kvadrat jupitra in venere je najina sinteza taka:

Jupiter in venera sta benefika - torej sta oba dobra planeta in oba planeta priložnosti, ljubezni, širitve, vrednost itd......... kar pomeni, da tudi če sta v nekem neugodnem medsebojnem položaju, nimamo z njima ne vem kakšnih težav, seveda pa s tem ne rečemo da ne delujeta.
Najbolj ta kvadrat čutimo, ko se ob prehodu /torej tranzitu ali progresiji/ kakšen planet v neugodnem kotu dotakne tega kvadrata.

Poleg tega moramo pogledati dispozicijo tega kvadrata. In v tvojem primeru imamo pri obeh Merkurja.
Venera je v Devici - Merkur
Jupiter je v Dvojčku - Merkur

In merkur je v tvojem horoskopu dobro postavljen in dela še sekstil na Jupitra. To v mnogočemu govori, kako ta kvadrat ti lahko blažiš oz. že sama dispozicija kaže, da se ga zavedaš in ga znaš krotiti, kar ti je že v osnovi dano (Merkur je planet misli, razmišljanja itd..... imaš pa seveda tako zračnega - intelektualno, kot zemeljskega - sinteza, analiza; natalnopa je v Levu - ogenj, ki daje intuicijo, pa še prihaja iz 29° ki je jasnovidna stopinja, pa še lep trigon na luno dela ...... v 5 hišo ... kjer je tvoja ustvarjalnost.
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #19 on: March 14, 2008, 12:38:26 PM »
Evo vidiš Tea. Sinoči, ko sem bral o teh kvadratih sem naletel na veliko stvari, ki se mi kljub temu, da gre za kvadrat niso zdele tragične, oziroma samoumevno pozitivne.  Zdaj si pač to tudi razložila. Mislim, da bom moral še malo te kvadrate raziskovati in seveda, predvsem se moram disciplinirati. ;D

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Regina

• Spletn. Simbol
  • Ustavi se tam, kjer sije sonce
    • Šepet sanj
« Reply #20 on: March 14, 2008, 01:08:57 PM »
Samo ne se preveč disciplinirat, Andres. Nekaj napakic pa nam ja paše, če ne bi bili že kičasti.  ;D
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com
ThetaHealing Practitioner™

Offline Iza

• Uporabnik
  • **
    • KALI
« Reply #21 on: March 14, 2008, 01:32:55 PM »
Evo vidiš Tea. Sinoči, ko sem bral o teh kvadratih sem naletel na veliko stvari, ki se mi kljub temu, da gre za kvadrat niso zdele tragične, oziroma samoumevno pozitivne.  Zdaj si pač to tudi razložila. Mislim, da bom moral še malo te kvadrate raziskovati in seveda, predvsem se moram disciplinirati. ;D

Andres

Čisto še malo, pa boš znal kvadrate v sekstile in trigone spremenit  ;D, saj si s tem namenom odprl to temo, a ne?  ;)

Lep dan!

Iza
Live, love, laugh and be happy or at least have some fun!
http://www.kali.si/index.php?option=com_content&view=article&id=53&Itemid=58
ThetaHealing™ Instructor

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #22 on: March 14, 2008, 02:58:09 PM »
Nekaj napakic pa nam ja paše, če ne bi bili že kičasti.  ;D

Nekaj napakic Regina??  Potemtakem lahko najdem kakšne plutonsko venersko lunske vplive iz moje karte. ;D ;D

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Andres

• Administrator
  • Naša kri
    • Nenavadno
« Reply #23 on: March 14, 2008, 03:00:14 PM »

Andres

Čisto še malo, pa boš znal kvadrate v sekstile in trigone spremenit  ;D, saj si s tem namenom odprl to temo, a ne?  ;)

Lep dan!

Iza

Hja. Niti ne vem kako bi ti odgovoril Iza.  Verjetno imaš prav. Kamen pač. :)

Andres
Moja astro karta

9ZK število 858

Offline Regina

• Spletn. Simbol
  • Ustavi se tam, kjer sije sonce
    • Šepet sanj
« Reply #24 on: March 14, 2008, 04:44:59 PM »
Nekaj napakic pa nam ja paše, če ne bi bili že kičasti.  ;D

Nekaj napakic Regina??  Potemtakem lahko najdem kakšne plutonsko venersko lunske vplive iz moje karte. ;D ;D

Andres

Eh, brez teh pa človek sploh ni zanimiv.  ;D
Za profesionalno analizo sanj in dešifriranje sporočila, ki je namenjeno samo vam! 
www.sepet-sanj.com
ThetaHealing Practitioner™

Offline klarus

• Mojster
« Reply #25 on: March 27, 2008, 08:39:17 AM »
ugotavljam, da imam kar tri t kvadrate ???
kiron opozicija merkur, oba tvorita kvadrat na saturna
jupiter opozicija luna oba tvorita kvadrat na neptuna in asc
There is
One Mind,
One Truth,
One Source in the Universe,
and I AM ONE with ALL there is."

moja karta

9ZK 822

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #26 on: March 31, 2008, 02:46:12 PM »
ugotavljam, da imam kar tri t kvadrate ???
kiron opozicija merkur, oba tvorita kvadrat na saturna
jupiter opozicija luna oba tvorita kvadrat na neptuna in asc

Najbolj natančen aspekt je vedno tudi zelo močan. Pri tebi sta v egzaktnem aspektu Jupiter in Neptun, poleg tega sta še v medsebojni recepciji in po vrhu je Neptun še kotni na AS. Vredno proučevanja  ;)
www.Astro-Star.net

Offline klarus

• Mojster
« Reply #27 on: April 02, 2008, 07:36:18 AM »
sem našla definicijo jupiter kvadrat neptun in  aspekt luna neptun...
sedaj se počasi začnem razumevat, sprejemat....da nisem nič čudna..da to sem jaz...da so te sposobnosti del mene...
in da si delam samo škodo, ko ta del zanikam..čeprav ima to zanikanje čedalje manjšo moč
včeri ko sem brala o tem v knjigi od regovca..je bilo tak, kot da bi mi z lučko posvetli..

;D
There is
One Mind,
One Truth,

moja karta

9ZK 822

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #28 on: April 02, 2008, 08:16:43 AM »
sem našla definicijo jupiter kvadrat neptun in  aspekt luna neptun...
sedaj se počasi začnem razumevat, sprejemat....da nisem nič čudna..da to sem jaz...da so te sposobnosti del mene...
in da si delam samo škodo, ko ta del zanikam..čeprav ima to zanikanje čedalje manjšo moč
včeri ko sem brala o tem v knjigi od regovca..je bilo tak, kot da bi mi z lučko posvetli..

;D

Sem vesela zate ...... in še veliko luči ti želim  :D
www.Astro-Star.net

Offline klarus

• Mojster
« Reply #29 on: April 02, 2008, 09:35:59 AM »
hvala :-*
zdle sem mela ena 2 mesca eno tako ogabno pucanje...upam, da sem se dobr odrezala :D
ata saturn in pluton zanta bot pošteni metli ;D
There is
One Mind,
One Truth,

moja karta

9ZK 822