Film sem poskušala prenesti nase, kot na posameznika, in na širšo populacijo ...
Kar se mene tiče, sem skoraj 100%, da ne nosim nobenih travm. Enkrat mi je rekla ena znanka, da se mi pa še ni še zgodilo nič hudega ... Ko sem rekla, da nikoli ne jokam. Oops ... Kakšno sklepanje ...
Umrl mi je oče, takoj za tem stari ata in nisem potočila niti solze. Samo bolelo je, da je trgalo dušo, dobila sem vročino itd. Solz nikjer. Poleg tega so me klicarili predniki mojega bivšega (mati in stara starša), ker sem bila raje doma s preostalima članoma družine in me ni bilo tja in so rekli, da je to zato, ker sem vesela, da očeta ni več - ker so hoteli ustreči svojemu ojdipovskemu sinčku edinčku ...

Po enem mesecu sem maturirala, naredila izpit za avto, plesala na veselici - narod je bil ogorčen!
Primer iz bližnje prihodnosti ... Zandjič me je konkretno zadelo, ko sem zadnjič prišla s službe. Vesela, da je konec, ampak hkrati je pa to šok. Sprememba življenja, iztrganje iz nekega sveta, od ljudi, med katerimi si imel tudi koga rad ... Dva dni sem preležala v depresiji. Spala sem, delala nič, do ničesar mi ni bilo, tako prazno je bilo vse ... Po dveh dneh - kot nova in dejansko mi ni bilo mar.
Če se navežem zdaj nazaj na vsebino film in upoštevam napisano, bi rekla, da je najbolje vse odčustvovat, ko je čas za to. Ne potlačit v ozadje, ker potem enkrat butne ... Jaz prečustvujem "na hard" (ko ljubim, ljubim močno; ko žalujem, žalujem hudo; ...). Predelam in dam v arhiv v fascikel "Preživeto".

Drug fenomen je pa moje izražanje čustev. Ko mi je hudo, ne jočem. Ne jočem, če me je strah, če me kaj skrbi ... Ne jočem nikoli, razen ob čebuli.

Potem vsi mislijo, da ti ni nič. Zadnjič sem izjavila, da vsi tako mislijo, ker ponavadi ljudje jokajo ob hudih stvareh - kar je pretežni otroški način izražanja nelagodja - in vsi na to bolj reagirajo z usmiljenjem - ker imajo tisti materinski/očetovski nagon. Pa to ne pomeni, da skrivam čustva ... Samo transformiram oz. prebavljam oz. prebolevam drugače. In zelo učinkovito. Mogoče bolje kot povprečen jokalec.