Nepojasnjeno...hmm
sedajle se spomnim ene dogodivscine, ki si je v tistem trenutku (kot tudi sedaj) ne znamo razložiti.
Predani je umrla stara mama. Bila je ze nekaj casa slaba- slaba 2 tedna in da bi umrla si niti nismo predstavljale. Ne vem zakaj sem pomislila, da je lep datum za umret 8.9.10. In res je takrat umrla.

Bila je taka, da je rada bila opazena in tudi pogreb si je vedno (kolikor jo poznam) predstavljala, tako da vse 4 žalujoče vnukinje neutolažljivo jokamo... Pa je na pogreb uspela iti samo ena, ostale smo bile sluzbeno odsotne.
Ko smo šle z mami in sestro v njen domaci kraj za 1.11. smo pospravljale njeno stanovanje in se dogovarjale, kaj bi katera vzela/imela. Mamin stavek me je zmotil... zelo: "kot bi plenile njeno hiso". Zaslisi se trusc, kot da je nekaj padlo in cez cas se sestra oglasi: fak. kako je pa to padlo? Padel je pepelnik iz mize od katere je bila ona oddaljena vsaj 1 meter. Da vam ne povem, kakšen srh me je spreletel.

Na klubski mizici so bile "zaprte" skarje za rezat piscanca, a smo ugotovile, da je feder odneslo. Ok, za par minut je bila to najbolj logicna razlaga. Cez par minut, ko sem razmisljala o dinamiki dogodkov, smo prisle do zakljucka, da tisti feder ni mogel vreci na tla tako tezkega pepelnika.
Tega si ne znam razloziti, ampak mislim, da je tisti mamin stavek nekako bil v kontekstu in da stari mami verjetno ni bilo nekaj prav.
Kaj pravite?