Nenavadno. Ne govorimo le o vesoljcih. To je svet. Nenavaden kajpak. > Na zemlji nismo sami
Nepojasnjeno
Žarek:
--- Quote from: modraVila on January 08, 2015, 08:33:14 PM ---Sem se enkat slikala in je od odboja nastala slika , hvala Jernej in Žarek za vajino pomoč :)
--- End quote ---
:)
Jernej:
Žarek, odlična analiza. 8)
Sam uporabljam hitrejši algoritem: če se na sliki nekaj močno sveti (v primeru te slike kovinski robovi ročajev omarice), potem bo zagotovo nekje na fotografiji "svetlobna krogla". To je pač prekršek osnovnega pravila fotografije: nikoli ne snemaj direktno v vir svetlobe.
Žarek:
--- Quote from: Jernej on January 08, 2015, 10:20:04 PM ---Žarek, odlična analiza. 8)
Sam uporabljam hitrejši algoritem: če se na sliki nekaj močno sveti (v primeru te slike kovinski robovi ročajev omarice), potem bo zagotovo nekje na fotografiji "svetlobna krogla". To je pač prekršek osnovnega pravila fotografije: nikoli ne snemaj direktno v vir svetlobe.
--- End quote ---
Hvala. :) Ja, se strinjam z napisanim. Če se nekaj preveč šajna, potem se zna pojaviti svetlobni odboj. Jaz sem veliko odbojev na fotografijah posnel in sem vedno našel vzrok. In veliko krat kje opazim, da kdo sprašuje, kaj bi bilo na sliki in ponavadi gre za svetlobni odboj ali pa montažo. ;D ;)
Navigation
[0] Message Index
[*] Previous page
Go to full version