Author Topic: I Mag - čarovnik  (Read 13527 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline tar_mar

• Novinec
  • *
I Mag - čarovnik
« on: June 02, 2008, 11:40:41 AM »
1. Mag čarovnik začetek

:)

Tar_Mar
« Last Edit: June 13, 2008, 09:28:13 AM by tar_mar »

Offline taja6

• Splet. Simbol
  • »Zapri oči. Zaljubi se. Ostani tam.« ~ Rumi
Re: 1 Mag - čarovnik
« Reply #1 on: June 02, 2008, 12:10:58 PM »
I. ČAROVNIK/MAG

- karta Merkurja ( komunikacija, povezovanje )
- umetnost sporazumevanja in komunikacije, prilagodljivost, osredotočenost

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #2 on: June 02, 2008, 12:12:57 PM »
opis karte s strani: http://www.kartomantik.com/samostojnoucenje/tarot/carovnik.htm

Na karti lahko vidimo mladega človeka, ki v popolnem ravnotežju sega po raznih predmetih, simbolih, ki se nahajajo okoli njega.

Čarovnik je znak energije in koncentracije. Ravnotežje dosega na rumeno modri črti, ki se potem nad glavo nadaljuje. To pomeni, da je čarovnik vezni člen med tistim, kar je »spodaj«, in tistim, kar je »zgoraj«.

Na obutvi ima krila, kar nas opozarja, da ga le ta porivajo navzgor na pot, ki jo mora prehoditi.

Nad čarovnikovo glavo lahko vidimo dve kači, ki pomenita moški in ženski del, življenje in smrt in ker sta kači prepleteni, nam še dodatno kažeta na izmenjavo med eno in drugo skrajnostjo.

Na sliki lahko vidimo tudi geometrične črte, ki pomenijo mrežo našega razmišljanja.

Pahljača za glavo pomeni, da je čarovnik sposoben tudi realizirati stvari, rezultati napravljenega pa izoblikujejo njegovo osebnost.

Čarovnik izoblikuje svet po svojih željah in zato se je sposoben igrati z vsemi predmeti, ki se nahajajo v njegovi okolici. Vidimo lahko novec, palico, čašo in meč, kar kaže na njegovo sposobnost vplivanja na vse štiri elemente: vodo, zrak, ogenj in zemljo.

Puščica nad njegovo desno roko pomeni željo po iskanju novih horizontov.

Pergament na njegovi levi pa predstavlja že preživete dogodke, ki so izživeti in napisani.

Pogled čarovnika je usmerjen proti puščici, kar nam daje slutiti, da si želi novih izkušenj, hitrosti, napredovanja in avanture.

Opica pa ima le en pomen: opozarja čarovnika na to, da kljub njegovi poti navzgor proti intelektu, obstaja tudi fizični del…karta Norca – simbola kaosa, od koder je tudi prišel.

Pomen karte: življenska sila, spreminjanje stvari, sposobnost osredotočanja, novi interesi, uspeh, privlačnost, modrost, trgovina, komunikacija, agresivnost, egoizem, izkoriščanje, sposobnost prikrivanja, prevara.

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #3 on: June 02, 2008, 12:27:56 PM »
ta karta Čarovnika je iz  RAIDER WAITE-vega tarota

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #4 on: June 02, 2008, 12:37:47 PM »
še Mag iz Crowleyevega tarota

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #5 on: June 02, 2008, 12:47:16 PM »

No sedaj jo pa opiši!
Kaj čutiš ko jo gledaš, kaj vidiš, kaj pomeni dvignjena palica, znak neskončnosti, kelih, zakaj je figura na sredino, zakaj sije itd. itd...

Bom pomagal

Tar_Mar

karta mi deluje zelo sijoča, optimistična...s to rumeno  podlago...moški na sliki mi deluje nekako uravnotežen, v zanosu, usmerjen navzgor, naprej... desno roko z mečem ima dvignjeno navzgor ( zrak - optimizem, ideje ), levo pa navzdol - proti zemlji - kot nekakšno ravnotežje deluje - mogoče sposobnost povezovati zamisli, ideje, nove projekte z relanostjo - torej jih zna aplicirati v vsakdanje življenje. Kelih, meč, palica in disk sigurno predstavljajo vse štiri elemente - vodo, zrak, ogenj in zemljo.

Offline tar_mar

• Novinec
  • *
« Reply #6 on: June 02, 2008, 01:10:01 PM »

No sedaj jo pa opiši!
Kaj čutiš ko jo gledaš, kaj vidiš, kaj pomeni dvignjena palica, znak neskončnosti, kelih, zakaj je figura na sredino, zakaj sije itd. itd...

Bom pomagal

Tar_Mar

Včasih bomo šli tukaj kar v "dlačice" in bomo dlačice pulili.
Torej tvoj čarovnik je iz špila Universal tarot - Lo sacarabeo. Ta je mehko narisan. Iz Riderja je veliko izpeljank in poslikav tarota okrog 650 vrst tarota kroži danes po svetu izpeljank iz: Marsieillesa, Viscontija, Riderja...

Tole spodaj je pa ORIGINAL "modifikacija" Rider Waite Tarota. Zakaj sem napisal modifikacija. Poglej čarovnik ima črne kunture.
PRVI ORIGINALNI TAROT JE BIL NARISAN V ČRNIH KUNTURAH, IN JE ZGOREL. Nato so iz knjige, ki je še ostala izelali tarot Rider-Waite in čez čas pobarvali. Torej primerek ki je na sliki je iz "originala" pobarvan, in se uporablja kot original.

O bomo še dali in dodali še slik.

Tar_Mar

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #7 on: June 02, 2008, 01:15:23 PM »
hmmm zanimivo, resnično s črno konturo obrobljen mag resnično drugače deluje kot pa na prejšnji sliki, kjer je okorg njega kar nekakšen bel sij...meni osebno so najbolj zanimive in fascinantne podobe na Crowleyevem Toth tarotu...  ::)

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #8 on: June 02, 2008, 02:10:52 PM »
ne bi vedela...miza mogoče služi kot nekakšen pripomoček, opora, na njej so odloženi simboli vseh 4 elementov, katere je očitno mag sposoben povezovati.. tako so mu tudi bolj pri roki, kot pa da bi ležali med rožami na tleh;

tam kjer naj bi bila druga polovica mize, pa rastejo rože ( ki sicer tudi visijo iz vrha )...mogoče le te predstavljajo nekaj, kar je v razscvetu, kar še raste, pleza navzgor ( dve vrsti rož - beli zvonci in rdeče vrtnice ); rože so nekakšne plezalke, saj se ovijajo okrog noge mize  ::)...jo bodo prekrile, prerastle?

Znak za neskončnost nad glavo Maga  ::)

« Last Edit: June 02, 2008, 02:20:30 PM by taja6 »

Offline Azra

• Spl. simbol
  • "The devil made me do it ..."
« Reply #9 on: June 02, 2008, 03:30:26 PM »
Lepo sta zacela Tar in Taja.  :)

Meni pa deluje tako:

Prevarant. Ne kakor Norec, vecji profesionalec. Norec se sali, Carovnik pa izvaja trike pred nasimi ocmi, torej vecja inteligenca.
Morda s svojim predmeti na karti kaze energije?
Kreativen, prilagodljiv, pretkan. Deluje pozitivno in odlocno.

Lepo se imejte
 :-*
http://img687.imageshack.us/img687/1953/mojakarta.gif
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline taja6

• Splet. Simbol
« Reply #10 on: June 04, 2008, 11:54:56 AM »
se kar najdem v tej razlagi, sploh glede volje in vneme ( narediti veliko in še več pri delu, v odnosih itd...), glede na to,da je moj življ. simbol ravno Mag  :D

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #11 on: June 04, 2008, 01:10:07 PM »
Glede na to, da mu vlada Merkur, je posledicno ...
gibanje, prilagajanje, komunikacija, razum (vse to kar je ze  nasteto) ... Kot neg. pa povrsnost, kritika, zivcnost, prepirljivost. Dvojcek pac.  ;)
Kot poklic, da bi z njim povezala tudi trgovce, popotnike...
V pravljici junak ubije zmaja in se poroci s princeso. V realnosti ne ubije nikogar in se poroci z zmajem.

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #12 on: June 04, 2008, 01:39:29 PM »
se kar najdem v tej razlagi, sploh glede volje in vneme ( narediti veliko in še več pri delu, v odnosih itd...), glede na to,da je moj življ. simbol ravno Mag  :D

Ja, moja carovnicka.  :-*

Offline Azra

• Spl. simbol
« Reply #13 on: June 04, 2008, 07:42:21 PM »
Ahm ...
Komaj cakam, da pridemo do mojega  ;D XX./II.

Offline Tamara

• Trenutno v uvajanju
  • *
« Reply #14 on: June 05, 2008, 09:27:34 PM »
Čarovnik iz  RAIDER WAITE-vega tarota ter Crowley-evega; usmerila sem se na njun pogled. Prvi gleda naravnost, drugi gleda proti nebu; pri moji Tarot de Marseille je njegov pogled usmerjen v desno smer.

Bi lahko pridali pomen Uslužnost?
Barva ter razporeditev oblačil svojevrstna, mehke zaobljene linije - dokaj.
Klobuk tudi ne gre zanemariti.
Mizica ima tri noge?
Številki na kockah so ....

tar_mar, le katero karto imaš ti v profilu?  ;)
« Last Edit: June 08, 2008, 11:24:29 AM by Tamara »
Stella