Author Topic: TAROT KARTA 2014  (Read 10596 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
Re: TAROT KARTA 2014
« Reply #30 on: January 02, 2014, 11:47:49 AM »
Tea,

padle so do sedaj:

As diskov
2 diska
2 meča
3 kelihi
Norec
7 palic
10 kelihov
Zmernost
9ZK 674

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #31 on: January 02, 2014, 12:25:20 PM »
TAROT
0   NOREC  /število 0 in hebrejska črka »šin«/

Psihološki pomen karte je povezan z stanjem zavesti, predstavlja pa izpolnitev arhetipskega potovanja, ki ima lastnosti rojevanja, preporoda in umiranja. Norec je popotnik, ki ga vodi instinktivni nagon po samouresničitvi in išče smisel življenja. Da lažje razumemo Norca, potem se moramo poglobiti v mit o Dionizu /sin Zevsa in Semele/. Tako bomo tudi lažje razumeli pot, ki jo mora prehoditi. Dioniz se je rodil namreč dvakrat. Drugič Perzefoni, ki ji je Had podtaknil zarodek. Tako je Dioniz celo svoje življenje potoval med podzemljem /nezavedno/ in zemljo /zavedno/

Pomen karte:
Karta napoveduje začetek novega obdobja v življenju, ko imamo pred seboj zmožnost ustvarjati nove oblike. Vendar pa moramo pri tem uporabiti vso hrabrost /izpostaviti se pred družbenimi normami, pravilom/, da si pridobimo neodvisnost, v kateri bomo lahko živeli svojo kreativnost. Norec zahteva od nas tveganje prestopiti v neznano, to pa potem prinese občutek avanture, nove priložnosti in potovanje. V času, ko smo si z Norcem blizu, smo za druge ljudi lahko smešni, ekstravagantni, vendar pa tudi prodorni in sposobni samostojnosti. Če prestopimo rubikon, nas Norec popelje v svet notranje in zunanje celovitosti.

Vprašanje ki se nam poraja:
Od česa se moramo v življenju ograditi, ali opustiti, da bi bili lahko svobodni. Kako premagati svoj strah in tudi »kdo ali kaj« je strah, ki preprečuje napredek.

Napotek:
Poslušaj glas svojega srca in vedi, da si pripravljen za nov začetek.
Spremeni dosedanji način delovanja, s katerimi  nisi dosegal ciljev.

Izreki za potrditev /ali kadar uporabljate OSHO za meditacijo/
Ničesar se ne bojim
Spoštujem se
Cenim pogum, ki je v meni
Sem v sozvočju z vsem, kar me obdaja
Zaupam v neznano in kozmos me pri tem podpira
Vodi me intuicija in notranji občutek
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #32 on: January 02, 2014, 12:26:28 PM »
XIV. UMETNOST – NADZOR /število 14 in hebrejska črka »nun«

Psihološki pomen karte lahko izluščimo iz grškega mita o Iris. Bila je boginja mavrice, ki povezuje nebo in zemljo, vodo pa je lahko zajemala celo v podzemlju. Bila je uteha za bogove, ljudem je dajala piti vodo. Bila je prenašalka Herine volje.
Mit govori o človekovi sposobnosti po uravnoteženosti srca in razuma. Karta simbolizira pretočnost v nas in v odnosih, ki jih gojimo z drugimi. Za vsak odnos, ki ga imamo z drugimi moramo združiti različna nasprotja, da lahko ustvarimo višje celote. Tudi umetnost je sestavljena iz različnih diametralno nasprotnih delov.

Pomen karte:
Če želimo, da bo naš odnos zadovoljujoč, potem moramo najprej pri sebi združiti čustva in razum. Odgovoriti si moramo na vprašanje odvisnosti v odnosu, vpletenosti in zlitjem z drugim. V odnosu moramo čutiti pretočnost, namesto, da vztrajamo pri principih.
Odnosi, ki jih gojimo z drugimi zahtevajo samoobladovanje, potrpežljivost, ubranost, zmernost, harmonijo, prilagoditev in vse to daje neko uspešno kombinacijo za zmeren in ubran odnos, ki bo tudi trden.
Ko smo pod vplivom karte Umetnost smo kreativni, estetika in umetnost nam veliko pomenijo. Tam najdemo svojo uravnoteženost in tam lahko prepoznamo in združimo nasprotja, ki jih nosimo v sebi. Dva dela svojega življenja lahko združimo v celoto.
Karta Umetnost/Nadzor je karta komunikacije in pretočnosti. Da bi lahko videli sebe, združili nasprotja v sebi, potrebujemo prijatelje, da lahko preko zrcala vidimo svoj odsev in si izmenjamo misli.

Vprašanje:
Kakšna nasprotja nosim v sebi in kako najti most za združitev?

Napotek:
Združiti je treba vsa nasprotja in polarnosti na osebni in poslovni ravni. Ustvariti uravnoteženo skupnost in energijo usmeriti v umetnost, estetiko in povezovanje z drugimi.

Izreki za potrditev /OSHO/
Sem ustvarjalen in zbran človek
V sebi sem sposoben združevati vsa nasprotja in vse barvne spektre svoje osebe
Sposoben sem uravnoteženega emocionalnega odnosa, brez odvisnosti in pogojev
V stanjih uravnoteženosti je moje življenje umetnost
Sprejemam svojo svetlo in temno stran življenja
www.Astro-Star.net

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #33 on: January 02, 2014, 12:27:55 PM »
TRI ČAŠ  /število 3/

-   obilje, uspeh, radost, srečni dogodki, izpolnjenost, rešitev problemov, zaključek težav

Trojka čaš je karta uspeha in izpolnitve na vseh področjih, še posebno na čustvenem. Predstavlja obilje, bogastvo na prekipevajočo ljubezen in pozitivne občutek, ki jih imamo v življenju. Lahko gre za poroko, rojstvo otroka, začetek ali obet pozitivnega.

DESET ČAŠ /število 10/

-   zadovoljstvo, sreča, veselje, potešenost, ljubezen, mir, čast, blaženost, krepost, popolnost, srečno družinsko življenje, spoštovanje, priznanje

Desetka čaš govori o pravi iskreni ljubezni. V tem obdobju smo zadovoljni z dosežki, obkroženi smo z ljudmi, ki imajo podobne poglede na svet kot mi. Harmonijo in srečo čutimo na vsakem koraku. Izpolnile se nam bodo dolgoletne želje.
www.Astro-Star.net

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #34 on: January 02, 2014, 12:35:14 PM »
AS DISKOV – novci  /število 1/

-   dosežek, bogastvo, radost, zmaga, praktičnost, urejenost, uspeh, dobitek

As diskov je karta, ki predstavlja velik uspeh, možnost materialnega dobitka, ki temelji na potencialih, ki jih imamo. Gre za prizemljenost, osredotočenost in praktičnost. Nov projekt, ki smo ga pravkar začeli, je z asom diskov usmerjen v uspeh, pa naj si bo to denarni, statusni, ali kaj podobnega. Uporabiti pa moramo vse svoje potenciale, da bi vir koristno uporabili.

DVE DISKOV /število 2/

-   vesti, sporočila, dobro razpoloženje, preobrazba, lahko tudi neugodna presenečenja, problem stabilnosti in blagostanja, nerodnosti

Dvojka diskov je karta srečne usode, ki govori o tem, da bosta denar in blagostanje na voljo, vendar le pod pogojem, da bo spraševalec uporabil svoj kapital, ko se bodo pojavile nove priložnosti in sprejel spremembe kot del človekovega življenja. Pričakujejo se dobre vesti, ki pa svarijo pred finančnimi malverzacijami sumljive narave, ki bi lahko tudi porušili stabilnost. Dobrodošla karta je za tistega, ki ve kako ravnati z denarjem.

www.Astro-Star.net

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #35 on: January 02, 2014, 12:51:21 PM »
DVE  MEČEV /število 2/

-   prijateljstvo, ljubezen, strast, združenje, vpletanje, razumevanje, sodelovanje, intimnost, pogum

Karta predstavlja začetek pomembnega odnosa: ljubezenskega, prijateljskega, združitev moškega in ženske, ki lahko doseže skupen cilj. Ker meči govorijo v osnovi o »negativnem«, gre lahko tudi za odnos iz interesa, ki bo aktualen dokler bosta potrebovala drug drugega.
Če vas vleče k dvojki mečev, potem ste odločeni glede dveh zadev, situacij, možnosti, razmerij ali smeri.

SEDEM PALIC /število 7/

-   uspeh, dobitek, napredovanje, dobiček nove oblike, tekmovalnost, ambicije

S sedmico palic se moramo srečati z lastno tekmovalno naravo, svojo hrabrostjo in odločnostjo, kajti le to vodi v uspeh in dobitek. Treba se je soočiti s tekmovalnostjo, konkurenco, s kreativnimi idejami drugih ljudi. S svojim nasprotnikom /konkurentom/ lahko pride do prepira, vendar pa s trdnimi stališči lahko pridete do napredovanja, čeprav bi se zdelo, da ste v manjšini.

www.Astro-Star.net

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #36 on: January 02, 2014, 01:07:25 PM »

As diskov je karta, ki predstavlja velik uspeh, možnost materialnega dobitka, ki temelji na potencialih, ki jih imamo. Gre za prizemljenost, osredotočenost in praktičnost. Nov projekt, ki smo ga pravkar začeli, je z asom diskov usmerjen v uspeh, pa naj si bo to denarni, statusni, ali kaj podobnega. Uporabiti pa moramo vse svoje potenciale, da bi vir koristno uporabili.

Hvala za razlago :-*
Ma, mi dobro kaže, super, sem vesela :P
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #37 on: January 02, 2014, 01:19:43 PM »

ja - lepo gre skupaj s karmičnimi - lahko si pa prebereš še numerološko 1

mala arkana je namreč tudi zelo lepo vezana na numerologijo
www.Astro-Star.net

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #38 on: January 02, 2014, 01:37:14 PM »

ja - lepo gre skupaj s karmičnimi - lahko si pa prebereš še numerološko 1

mala arkana je namreč tudi zelo lepo vezana na numerologijo

Sem si prebrala še numerološko enko, ja ni kaj, mi je všeč :)
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #39 on: January 02, 2014, 01:38:13 PM »
Tukaj pa imamo še seštevek 2014

VII KOČIJA /število 7 in hebrejska črka »zajin«/

Psihološki pomen Kočije poiščemo v mitu Aresa, ki je bil bog vojne, sin Here in oplojen brez moškega semena. Njegova moč in lepota sta privlačila Afrodito, boginjo ljubezni in miru. Iz njune ljubezni se je rodila Harmonija, ki je predstavljala uravnoteženje med svojimi starši.
Agresivni smo, ko smo jezni. Depresivni pa, ko potlačimo agresijo. Torej najti moramo ravnotežje. Spopadom se lahko izognemo z izvirnostjo in zavedanjem sebe. Takrat lahko dosežemo kar želimo brez konfliktov. Če si znamo prisluhniti bomo ugotovili kaj spremeniti, da dosežemo razvoj in kako, da ne bomo destruktivni.  Taoistična filozofija pravi, da je sprememba uspešna takrat, ko združimo drevo in vodo, torej enak odmerek stalnosti in dejavnosti.

Pomen karte:
Težave, ki jih imamo lahko premagamo z uravnotežanjem situacije, centriranostjo na cilj, pravičnostjo za vse udeležence ali situacije. Ustvariti si je treba pravo mnenje o stvareh, ki se dogajajo, torej dobro premisliti na kakšen način bomo šli k spremembam. Treba se je odločiti in delovati. Kajti čas je primeren za raziskovalne projekte, premike, daljša potovanja. Vendar se je treba na cilj osredotočiti.
Spremembe bodo povezane tudi z domom /mogoče selitvijo, če jo imate v načrtu/, ali pa spremembe v poslovnem življenju /zamenjava službe, napredovanje/. Vsekakor pa gre za izražanje ustvarjalnega dela svoje osebnosti.
Če se spomnimo na mit o Aresu, potem je treba tu še dodati pomembnost nege telesa, telovadbo, masažo. V tem času torej lahko spremenimo svoj odnos do fizičnega telesa in izgradimo tudi mentalno močnejšo osebo.

Vprašanje, ki se nam poraja:
Na katero področje življenja se nanaša sprememba, ki jo je treba izvesti?
Ali smo pripravljeni začeti novo življenje?

Napotek:
Premislek o spremembah, red v dosedanjem življenju, veliko stvari je treba pustiti za seboj.

Izreki za potrditev /OSHO/
Odgovoren sem za tisto kar povzročam s spremembami svojega življenja
Stvari uresničujem dobro in z lahkoto
Na pozitiven način sem motiviran
Znam motivirati druge pri svojih željah
Nisem odvisen od rezultata, nimam potrebe po nadzoru situacije
Pazim na malenkosti in sem v skladu s svojimi emocijami
www.Astro-Star.net

Offline Nena

• Grupa Biokibernetika
  • Sple. Simbol
« Reply #40 on: January 02, 2014, 01:44:27 PM »
Hvala Tea  :-*
Klasične masaže
Theta Practitioner™
"whether you think you can or you can't, either way you're right"
http://nena1309.blogspot.com/

astro karta

DZK 115

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #41 on: January 02, 2014, 01:58:15 PM »
Ja, Tea zlata si, zelo dobrodošli tile tvoji prispevki.
Hvala :-*

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #42 on: January 02, 2014, 04:29:44 PM »
Hmmm ne vem zakaj sem potem 2 mečev jemala kot negativno... Hvala Tea. Vse karte, napovedi in predvsem dogajanje kaže v isto smer  :D
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #43 on: January 02, 2014, 05:32:00 PM »
Tamara, jaz sem dobila dva meča tak preblisk, ker je tudi sama karta z zavezanimi očmi, da bi se ti znalo to zgodit. Samo je na to padla potem še 3 kelihi  ;)
9ZK 674

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #44 on: January 02, 2014, 07:57:51 PM »
A je možna pomota pri tolmačenju 2 mečev? Opis mi bolj ustreza 2 čašama ...

Dva meča: http://www.learntarot.com/s2.htm
9ZK 656