Namenjeno članom, torej vam in nam. > Anonimno v javnost

Olajšaj se malo. Tretji del

<< < (59/87) > >>

Škratinja Nagaya:
Vidka.  :'(
Mi je žal, da tole doživljaš. Ni prijetno. Trenutno sem brez pametnega stavka, da bi znala koga potolažit.
Ti pošiljam velik objem, če kaj pomaga.  :-*
In upam, da ti pomaga, da se nam tukaj malo izliješ.

Žarek:
vidka, ne vem, če naj to komentiram ali ne. Sicer pa ti veš, kaj si videla in čutila in ko zahtevaš odgovore je prav, da jih dobiš, ko zahtevaš iskrenost, pozornost, ljubezen, je prav, da jo dobiš.

Želim ti pozitivni zaključek tvoje situacije.

Maja:
Moji nasveti so ponavadi kruto iskreni in direktni. Se oproščam vnaprej, ampak tak je moj stil. Raje imam resnico. Brez ovinkarjenj.

Glede na napisano, se ti ne zdi, da je tu nekaj ZELO narobe?
Mogoče je bil tisti tip, ki se je basal v kombi res kdo drug? Mogoče pa ne?
In to z blondinko? Te taji? Le zakaj bi to počel?
In kakšna obramba! Meni tole smrdi ...
Preveri ga. Ne z zasliševanjem, ne s prošnjami, jokom itd. En dan si vzemi čas, reci, da nekam greš, nekaj si izmisli ... In si ta čas vzemi za zalezovanje. Poglej, kam bo šel, s kom se bo dobil, če se bo ... Ne pusti, da te pokopljejo lastna čustva! Vedeti moraš resnico, četudi boli!

Strahovi, travme, vzorci iz otroštva ... Marsikdo se je srečal s čim slabim v mladih letih. Nekateri potem to vse življenje vlačijo s sabo. Ker ne znajo, ne upajo, nočejo pustiti tega v preteklosti. To je BILO, zdaj ni več. Otrok je nemočno bitje, ki ne zna razumsko odreagirat, niti ne more, ker je odvisen od odraslih. Ampak, ko odraste, ima pa vso moč, da to pusti za sabo. Ne smemo biti žrtve preteklosti, ker to uničuje sedanjost IN prihodnost.
Mogoče te stvari iz preteklosti stalno vlačiš na plano in s tem upravičuješ svoja dejanja ... Ali nedejanja ... Zda si odrasla, v partnerskem odnosu. Partnerski odnos pa tudi najbolje funkcionira, če sta v njem dve razviti osebnosti. Ker partnerstvo je enakovreden odnos, ne odnos nadrejeni-podrejeni. Tudi ni eden izmed partnerjev zato tam, da bi reševal drugega. Osebne travme moramo in najbolje rešimo sami. Tudi, če nam pomaga terapevt, moramo sami dojeti določene stvari.

Kje je meja? Kako nizko lahko greš? In kaj imaš od tega? Bo to kaj popravilo ali se boš samo ponižala? Ne pusti, da pometajo s teboj.

Škratinja Nagaya:
Jaz se lahko samo podpišem pod tole, kar je Maja napisala.
Po pravici povedano, prvi preblisk, čeprav nisem takoj napisala, je bil točno ta - da tukaj nekaj smrdi.

Nisem sicer strokovnjak za reševanje odnosov, imam sama čisto preveč za podelat.  :D
Vsekakor pa se mi ne zdi dobra taktika, da vlečemo v pogovoru na plano stare travme in z njimi opravičujemo svoje obnašanje... oz. svoje čustvovanje v nekem trenutku, negotovost.
Kot neko čustveno izsiljevanje. Ne prinese dobrih rezultatov.

Zaslužiš si resnico!!
Če ne gre s pogovorom, najdi drug način. Zalezovanje... ne vem, če bi se sama tega lotila. Niti ne bi brskala po mobitelu. Ne vem, kaj naj ti svetujem glede tega. Najdi način, ki bo zate ok.

Objem!!  :-*

Tea:
Vidka, tudi jaz se podpišem pod Majinim tekstom, samo v tistem delu ne, ki se tiče zalezovanja in preverjanja.

Drugače pa kot astrolog, ki poznam tvoje trenutne tranzitno-progresivne vplive lahko rečem samo, da enostavno sprejmi te dni v teh prehodih, da se počutiš kot "drekecpekec" in poskušaj čimbolj preusmerjat misli in se zaposlit s čim bolj konstruktivnim. Enostavno moraš čustva nadzorovat in delat po pometi, sicer lahko uničiš tudi tisto kar je vredno. Tisto, kar ni, bo samo od sebe šlo, ko bodo tranziti naredili svoj posel in ti razjasnili vso situacijo

Drži se

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version