Author Topic: Tarot karta dneva  (Read 58327 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
Re: Tarot karta dneva
« Reply #660 on: October 18, 2014, 09:37:08 AM »
Se strinjam.
Čeprav bom sama upoštevala oba - je že treba.
9ZK 656

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #661 on: October 18, 2014, 09:45:11 AM »
Se strinjam.

najbrž da res

Mene puščavnik zlo spominja na Saturna

Lažje razumemo Puščavnika, če se obrnemo k mitu o Kronosu. V času njegove vladavine ni bilo vojn, prepirov, vendar pa je postavil tudi omejitve, ki pa so jih ljudje sprejemali brez besed. Po prerokbi, ga je vrgel s prestola njegov sin Zevs, kajti sam ni zmogel sprejeti cikličnega zakona, ki si ga je postavil. Osramočen in ponižan je bil izgnan in v samoti je moral sprejeti osamljenost in tišino, naučiti se modrosti. Lekcije, ki nas jih uči Puščavnik se lahko naučimo le z sprejemanjem omejitev /brez aktivnega boja in brez upanja, da lahko čas zaustavimo ali ga celo obrnemo nazaj/. Torej sprejmemo, kar ne moremo spremeniti in počakamo na prave priložnosti. Zemeljsko življenje prinaša fizične omejitve, včasih leta bolečega učenja in trdih preizkušenj. Vendar pa je po drugi strani Puščavnik tudi nosilec svetilke, modri voditelj, ki skozi življenjske preizkušnje prinaša modrost, s tem pa jasen vpogled v situacijo.
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #662 on: October 18, 2014, 09:56:12 AM »
Zame sta na nek način kar obe karti na mestu.
Po eni strani prav na koži čutim lekcije zadnjih let, sploh za eno se mi zdi, da sem jo res osvojila, na splošno pa neko olajšanje, ker sem s tem pustila bremena za seboj in priložnost, da se res povežem s sabo. Se počutim nekako sveže, s tem pa seveda sem naredila prostor ustvarjalnosti oz. "plodnosti" v tem pomenu, torej da zacvetim.
Hvala obema!  :-* :-*

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #663 on: October 18, 2014, 10:05:56 AM »
no pa še za Cesarico - res sta povezani Pika in pravšnji za tale čas ....

Psihološki pomen karte Cesarica najdemo boginji Demetri, ki vlada zemlji, naravi, plodnosti in rojevanju novega življenja. Njeno hčer Koro /kasneje Perzefona/ je varovala, toda kljub vsemu jo je Had naredil za kraljico podzemlja. Tega Demetra ni mogla sprejeti in zaradi žalosti je na zemlji zavladal mraz, postala je neplodna. Po sklenitvi sporazuma s Hermesom in delno vrnitvijo Perzefone, pa je spet skrbela za plodnost na zemlji. Demetra nas na nek način uči, da moramo vse kar rodimo, tudi spustiti. Povezano je z občutkom odhoda od matere, doma.
www.Astro-Star.net

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #664 on: October 18, 2014, 10:22:56 AM »
Danes spet ...

IX - Puščavnik - samota, modrost, vodenje, inteligenca, potrpežljivost, vera in zaupanje, neodvisnost, vrednote, umik, odgovori in rešitve, preudarnost, samozavedanje, izolacija.

??? ??? ???

Pa sem iz drugega kompleta vlekla. Mogoče sem pa jaz tako v takem obdobju, da ves čas ven pada ...

Ja, potem je bila res trdnjava.
9ZK 674

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #665 on: October 18, 2014, 10:41:39 AM »
Se strinjam.

najbrž da res

Mene puščavnik zlo spominja na Saturna

Lažje razumemo Puščavnika, če se obrnemo k mitu o Kronosu. V času njegove vladavine ni bilo vojn, prepirov, vendar pa je postavil tudi omejitve, ki pa so jih ljudje sprejemali brez besed. Po prerokbi, ga je vrgel s prestola njegov sin Zevs, kajti sam ni zmogel sprejeti cikličnega zakona, ki si ga je postavil. Osramočen in ponižan je bil izgnan in v samoti je moral sprejeti osamljenost in tišino, naučiti se modrosti. Lekcije, ki nas jih uči Puščavnik se lahko naučimo le z sprejemanjem omejitev /brez aktivnega boja in brez upanja, da lahko čas zaustavimo ali ga celo obrnemo nazaj/. Torej sprejmemo, kar ne moremo spremeniti in počakamo na prave priložnosti. Zemeljsko življenje prinaša fizične omejitve, včasih leta bolečega učenja in trdih preizkušenj. Vendar pa je po drugi strani Puščavnik tudi nosilec svetilke, modri voditelj, ki skozi življenjske preizkušnje prinaša modrost, s tem pa jasen vpogled v situacijo.

Omejitve so vsekakor nekaj, kar ljudje potrebujemo. Brez tega ni rasti, ni napredka. Isto je s samoto. Moč in modrost se rojevata v samoti.
Joj, kako je Puščavnik drugače res nazoren prikaz mojega doživljanja v tem obdobju! Velikokrat primerjam sebe zdaj in nekaj let nazaj. Neverjetna kvota potrpežljivosti, ki jo premorem zdaj ...
Preudarnost, da je treba kdaj preprosto počakat. Sprejemanje okoliščin in opuščanje - nenavezanost. Ne grem v luft za brez veze, ne tolčem z glavo ob zid ...
In pa sprememba na osebnem obravnavanju mnenj iz okolice - naj si vsak misli, kar si hoče, naj živi, kakor hoče. Pretežno na vse stvari gledam samo iz lastnega zornega kota - kaj velja zame, kaj je dobro zame, kaj je v skladu z Menoj. Lahko rečem, da sem zelo v miru sama s sabo in z okolico.
Pa kako vidim vse lepo s tem pogledom, ki ni zamazan s predsodki, egom, nevoščljivostjo, destruktivnostjo ... Kako npr. letos res uživam v vseh stvareh, v naravi, letnih časih, tudi v turobnih dnevih, vse se mi zdi lepo. Tudi, ko potegnem "slabo" karto, je v meni vedenje, da je vse to potrebno.
Rodil se je en tak moj mali svet, poln sreče, kljub težavam in omejitvam.
In zahvalo za vse skupaj lahko pripišem teži življenja, ki je pritisnila name in opravila to metamorfozo. Pa seveda pravilni naravnanosti pri soočanju. Iz vsega skupaj ne bi nastalo to, kar je, če bi se že v začetku težav lotila z nepotrpežljivostjo in trdoglavostjo.
Zato je Kronos pomemben! Za določene procese je potreben čas. Ni za vse instant rešitve, pa če se na pol pretrgamo z instant poskusi reševaja.
 :Sa je pri meni kar močan. V tem vidim veliko prednost, v bistvu. Ker bom zdražala veliko, znala počakat in potrpet, ostat hladna, nadzorovat reakcije.

Zadnjič sem izjavila stavek, o katerem sem potem še cel dan razmišljala. Sodelavka je hotela z glavo skozi zid in izsilit višjo urno postavko, čeprav imamo pri novem vodstvu vsi enako. Rekla sem ji: "Včasih je potrebno stopit korak nazaj." Ona se je seveda razkurila, da to pa ne in da jim bo vse v glavo zmetala in da ne vidi razloga, da bi stopila korak nazaj. Pa sem nadaljevala: "Včasih je treba stopit korak nazaj, da lahko potem še narediš kakšnega naprej."
In to je odločilen trenutek, preizkušnja. Lahko se ne ustaviš, drviš naprej in s tem zapraviš vse možnosti, da bi sploh še kaj napredoval. Porušenje strukture, poraz. Lahko se ustaviš, ravnaš potrpežljivo, preudarno in modro, kar pa pelje k utrditvi struktur, k uveljavi in slavi. In točno to je Saturnova oz. Kronosova (se)lekcija.
9ZK 656

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
« Reply #666 on: October 18, 2014, 10:44:36 AM »
Lepo si to napisala. Lepo razumevanje s Kronosom  :)
www.Astro-Star.net

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #667 on: October 18, 2014, 10:48:13 AM »
no pa še za Cesarico - res sta povezani Pika in pravšnji za tale čas ....

Psihološki pomen karte Cesarica najdemo boginji Demetri, ki vlada zemlji, naravi, plodnosti in rojevanju novega življenja. Njeno hčer Koro /kasneje Perzefona/ je varovala, toda kljub vsemu jo je Had naredil za kraljico podzemlja. Tega Demetra ni mogla sprejeti in zaradi žalosti je na zemlji zavladal mraz, postala je neplodna. Po sklenitvi sporazuma s Hermesom in delno vrnitvijo Perzefone, pa je spet skrbela za plodnost na zemlji. Demetra nas na nek način uči, da moramo vse kar rodimo, tudi spustiti. Povezano je z občutkom odhoda od matere, doma.

Ob tem pa ne morem mimo spomina na svoje sanje izpred nekaj dni, ko sem rodila mrtev zarodek, upala, da ni živ in ga odplaknila v stranišče. Iz mene je moglo it nekaj, kar je bilo mrtvo, neuporabno, škodljivo, nezaželjeno. Čisto točno ne bi znala povedat, kaj je to. Mogoče je samo minilo to neživo obdobje.
Spustiti to, kar rodimo ... Dobro ali slabo, oboje je treba spustit, ko je čas za to. Mogoče ob tem čutimo izgubo, ampak to ni izguba. Ločitev je samo dogodek. Ves čas, ki smo ga pa preživljali do ločitve, nam je pa dal življenjske izkušnje, ki z opustitvijo/ločitvijo ne bodo izginile.
Sama ne bi ničesar spremenila za nazaj, četudi ni bilo vse z rožicami postlano, ampak če tega ne bi bilo, zdaj jaz ne bi bila to, kar sem. In na to, kar sem, sem zelo ponosna (pa ni samohvala, ampak zavedanje lastnih kvalitet). Kaj je ostalo, kaj je šlo, ampak iz skupka vsega sem se rodila Jaz, takšna, kot sem zdaj.
« Last Edit: October 18, 2014, 10:51:15 AM by Maja »
9ZK 656

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #668 on: October 18, 2014, 10:48:50 AM »
Lepo si to napisala. Lepo razumevanje s Kronosom  :)

Velikokrat sem rekla, da je  :Sa postal eden izmed mojih najljubših planetov.  ;)
9ZK 656

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #669 on: October 18, 2014, 10:49:53 AM »
Pri meni pa sta bili v bistvu obe. Vsaka po svoje.

Glede na to da zvečer plešem nekako vseeno upam, da nocoj ne bo puščavnik. :D  ;)  :-*
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #670 on: October 19, 2014, 11:02:20 AM »
7 čaš - izbira, domišljija, želje, opcije, fantaziranje.
9ZK 656

Offline Opal

• Mojster
« Reply #671 on: October 20, 2014, 07:29:36 AM »
DEVET PALIC - dobro dokončan posel, duhovna moč, intuicija, sposobnost modrega planiranja, odmor v trenutno težkih situacijah

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #672 on: October 20, 2014, 07:32:06 AM »
Good.
Very, very good!  8)
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #673 on: October 20, 2014, 08:17:49 AM »
DEVET PALIC - dobro dokončan posel, duhovna moč, intuicija, sposobnost modrega planiranja, odmor v trenutno težkih situacijah

Hvala Opal :-*
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline vidka

• Grupa Biokibernetika
  • Mojster
« Reply #674 on: October 20, 2014, 08:47:43 AM »
opala, tole bo pa danes tudi meni prav prislo!