Author Topic: Olajšaj se malo. Peti del  (Read 118904 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
Re: Olajšaj se malo. Peti del
« Reply #75 on: July 05, 2014, 03:24:10 PM »
Muha minutnica.
9ZK 656

Offline Škratinja Nagaya

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #76 on: July 05, 2014, 05:05:04 PM »
Second wings.  :D

Offline Tejka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletn. Simbol
« Reply #77 on: July 05, 2014, 07:00:55 PM »
Ne morem verjeti, da sta tako pokvarjena, da sta v času moje odsotnosti hotela otroka prepričati, da naj omogoči dostop do sobe, ki naj bi jima pripadala (otroška soba po funkciji trenutno) in mu razlagala da je soba itak njuna. Tamal je čisto iz sebe, jaz pa tako razkačena, da bi ju če ju dobim pred oči zlahka fentala...  >:D :-X
Sin bailar y crear no hay vida
Tranziti in progresije
Solarna

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #78 on: July 07, 2014, 08:29:41 AM »
Spet dobila kazen za napačno parkiranje in to v petek na svoj rojstni dan >:D
Kdaj me bo izučilo :-\
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #79 on: July 07, 2014, 09:20:34 AM »
Pa ne spet, no ...  :(
9ZK 656

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #80 on: July 07, 2014, 09:43:14 AM »
Ojoj, sanjalka, spet al kaj.  ???
9ZK 674

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #81 on: July 07, 2014, 10:28:51 AM »
Ja, spet. Saj vem,da narobe parkiram, sem rekla, samo za pol ure, potem ga bom šla pa prestaviti, no in namesto pol ure je bilo 2 uri in listek na šipi...
Pred službo imamo problem s parkiranjem, ne dobiš prostora oz. ga dobiš na prostoru,kjer je potrebno plačati...
Imam T saturna v 3 hiši, pa ga kar še ne upoštevam zadosti...
Saj se učim no, saj bo, res bom zdaj bolj previdna pri parkiranju in vožnji... ;D Moram upoštevati te predpise in zakone, saj vem, moram upoštevati tega Saturna, joj kako gre meni to težko...Sem bolj svobodnjakinja, bolj uranska, merkurjeva in mi to upoštevanje omejitev, zakonov, ne gre preveč dobro...
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #82 on: July 07, 2014, 10:47:14 AM »
 :Sa:Sa:Sa ...

Počasi se bo spet obrnil. Potem spet čez  :So. Oktobra bo čez ... Decembra bo zapustil 10. hišo in začel se bo povratek.
Mojemu se je zdaj v Rx spet vrnil na natalni  :Sa  :kon  :Lu v 1. hiši. S tem razlagam njegovo, na nekaterih področjih neplodno, obdobje.
Jaz sem tudi tako izven vsega. Čutim brezčasnost. Za preteklost mi dol visi, prihodnoste niti ne zanima. Totalna apatija.
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #83 on: July 07, 2014, 11:13:24 AM »
:Sa:Sa:Sa ...

Počasi se bo spet obrnil. Potem spet čez  :So. Oktobra bo čez ... Decembra bo zapustil 10. hišo in začel se bo povratek.
Mojemu se je zdaj v Rx spet vrnil na natalni  :Sa  :kon  :Lu v 1. hiši. S tem razlagam njegovo, na nekaterih področjih neplodno, obdobje.
Jaz sem tudi tako izven vsega. Čutim brezčasnost. Za preteklost mi dol visi, prihodnoste niti ne zanima. Totalna apatija.

Maja, pošiljam podporo...
Ravno to kar opisuješ, je značilno za saturna, ta apatija, depresivnost, ta strašna omejitev, ko se ne moremo premakniti, ko imamo občutek,da stojimo na mestu oz. da nas zunanji dogodki omejujejo, nam preprečujejo biti svoboden, nam postavljajo okvirje, ki nas dušijo, utesnjujejo, nas delajo majhne, ponižne, ko se moramo ukloniti tem omeijtvam, ko moramo sprejeti našo majhnost, našo bednost, ko postanemo ponižni, mali bedni človečki, ki smo polni omejitev...
Ja, vse to je Saturn, vse to so lekcije Saturna, ki nam dela strukturo...Ne pusti nam previsoko letati, stalno nas spravlja na realna tla, na našo zemljo, naš duh bi pa letel, bil svoboden, bil poln visokoletečih idej, bil uranski in takoj, ko preveč poletimo, je tukaj glej ga zlomka, naš Saturn, ki uniči tega Urana, ki ga kastrira...ki nas zabije nazaj na trda tla....
In potem, ko to brezupno stanje nekako sprejmemo in smo zanj hvaležni, no potem pa pride preobrat...
Lepo opisano v knjigi Ta veličastni Saturn.

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #84 on: July 07, 2014, 11:29:13 AM »
Knjigo sem prebrala pozimi in velikokrat primerjam dejansko stanje z opisanim in iščem podobnosti. Mogoče bi jo še enkrat danes, v viseči mreži.  8)

Smešno je, da me ta apatija niti ne potiska v depresijo. Kar živim v njej, brez slabe volje, brez visokoletečih ciljev (oz. brez kakršnihkoli ciljev) ... Ne obremenjujem se s tem, zakaj je tako. Zakaj jaz tako, drugi drugače - me ne zanima, mi ni pomembno.

In zelo mi paše samota, osama, izolacija ... Tudi tipično. Dobro se počutim v naravi, sama doma, kvečjemu v dvoje s kakšno od najbližjih oseb. Z mojim vedno, ko kam greva, potem vprašava drug drugega, kaj mu je bilo najbolj všeč, to je postala že kar ena najina navada. Če greva v naravo, so nama všeč račke, pa mah na drevesu, pa gobica, pa ptiček, pa čista vodica, pa to, da sva rešila črmljčka, ki se je utapljal ... Zadnjič sva šla v BTC in nisva našla nečesa, kar bi nama bilo všeč ...

Kot, da sem se sprijaznila, navadila. Kot, da bo vedno tako. Prepuščam se niču. Niti si ne znam predstavljat, da bi bilo drugače. Tudi, če bo vedno tako, OK.

9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #85 on: July 07, 2014, 11:51:51 AM »
Knjigo sem prebrala pozimi in velikokrat primerjam dejansko stanje z opisanim in iščem podobnosti. Mogoče bi jo še enkrat danes, v viseči mreži.  8)

Smešno je, da me ta apatija niti ne potiska v depresijo. Kar živim v njej, brez slabe volje, brez visokoletečih ciljev (oz. brez kakršnihkoli ciljev) ... Ne obremenjujem se s tem, zakaj je tako. Zakaj jaz tako, drugi drugače - me ne zanima, mi ni pomembno.

In zelo mi paše samota, osama, izolacija ... Tudi tipično. Dobro se počutim v naravi, sama doma, kvečjemu v dvoje s kakšno od najbližjih oseb. Z mojim vedno, ko kam greva, potem vprašava drug drugega, kaj mu je bilo najbolj všeč, to je postala že kar ena najina navada. Če greva v naravo, so nama všeč račke, pa mah na drevesu, pa gobica, pa ptiček, pa čista vodica, pa to, da sva rešila črmljčka, ki se je utapljal ... Zadnjič sva šla v BTC in nisva našla nečesa, kar bi nama bilo všeč ...

Kot, da sem se sprijaznila, navadila. Kot, da bo vedno tako. Prepuščam se niču. Niti si ne znam predstavljat, da bi bilo drugače. Tudi, če bo vedno tako, OK.

Verjamem, da se tudi tebi to stanje čim prej obrne in da Saturn odkoraka s tvojega Sonca ter se energije sprostijo, lekcije bodo sigurno naučene...
Pošiljam velik objem Maja tebi in tvojemu Saturnu  ;):-*

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #86 on: July 07, 2014, 11:56:02 AM »
Hvala.  :-*

A pa bo kdaj drugače?
Je vse to normalno?
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #87 on: July 07, 2014, 12:26:52 PM »
Hvala.  :-*

A pa bo kdaj drugače?
Je vse to normalno?

Glede na uro oddaje mojega posta, bi rekla za oba vprašanja, da je odgovor JA.
Bo drugače, ker je to edina stalnica v življenju, da se vse spreminja in tako se bo tudi to trenutno tvoje stanje.
Je to normalno, bi rekla, da za tvoje sonce v škorpijonu, ki ga sedaj preizkuša tranzit Saturna, da JA, je normalno.
Škorpijon hoče iti do konca, do dna, do tam, kjer drugi ne upajo, ne zmorejo, ki pripada samo res močnim...In mora iti prav do dna dreka, da potem pride spet ven na svetlo, spet močnejši in vsi zunaj se samo čudijo in gledajo od kje to bitje vse to zmore, od kje vedno najde to svojo moč, da se iz vsega tega dreka dvigne, da se kot feniks dvigne iz pepela, kot vsa bitja, ki gredo k Hadu, bogu podzemlja in ko pridejo ven iz tega podzemlja, niso nikoli več takšne kot so bile, niso več nedolžne kot male deklice (Perzefona ali Kora), ampak so močnejše, postanejo ženske (mitološka zgodba o Demetri in Perzrefoni oz. Kori)...
Skratka soočiti se s temnimi, senčnimi platmi življenja, same sebe, svoje lastne osebnosti...Sprejeti to plutonsko moč v sebi...Vse to je škorpijon...In tranzit saturna sedaj vse to bremza, omejuje, preizkuša to tvojo moč...In tudi finance so tema škorpijona...In tukaj sedaj prepreke povzroča Saturn, tvoje sonce pa hoče moč, hoče žareti tudi v karieri ( je le v 10. hiši)...Očitno potrebuješ ta test preden ti bo kot soncu v 10. hiši v škorpijonu dodeljena prava moč in še s plutonom na MC, veš da rabiš imeti moč v družbi, v karieri, nikoli ne boš zadovoljna s podrejenim položajem v družbi, v karieri...
Sprejmi moč v sebi, sama v sebi jo imaš, ne pričakuj je od drugih, iskreno povedano ne vem, če je neko delovno mesto v neki službi pravo za tvojo življenjsko pot...Mislim, da boš tukaj morala vzeti moč v svoje roke in ne čakati na dodelitev neke službe, ker težko verjamem, da boš s tem tvojim natalnim položajem v katerikoli službi zadovoljna...Edino, če bi ti dodelili neko vodilno mesto v službi...V kolikor boš imela to nemoč v sebi (ta občutek strahu, da nujno rabiš službo, da si odgovorna še za druge, da rabiš neko delovno mesto, samo da boš preživela-vse to izvira iz strahu, se pravi iz nemoči) boš srečevala takšne službe, kjer ti bodo pritiskali na tega škorpijona, kjer bodo izvajali moč nad tabo v tistem negativnem škorpijonskem smislu...
Drži se Maja, res verjamem vate in vem, da nosiš v sebi ogromnooo notranje moči, samo sprejmi jo, ne boj se je....
Vem, da boš zmogla.... :-*  :-* :-*

Offline Maja

• Lipicanec
« Reply #88 on: July 07, 2014, 01:03:11 PM »
Do dna, do dreka in še dlje. To še kako drži. Vedno znova, na vseh področjih je tako. Ko bi drugi že zdavnaj zgubili živce, se jaz še vedno držim. In vedno močnejša sem. Včasih sem si pustila it do dna, se poteptat, osramotit, medtem ko zdaj tega nisem več pripravljena. Ali bo potem to dno, ki mora biti doseženo, da se začne vzpon, vseeno dovolj? Mogoče s tujega vidika sem že na dnu, osebno ne mislim tako ... Veš, tisto, ko nekaj ljudi upa na tvoj poraz, ko krvoločno čakajo na tvojo nesrečo ... Ko čakajo, kdaj boš klonil pod težo življenja ... Niti ne čutim, da bi bilo vse tako zelo težko. Bolj značilna za to obdobje je stagnacija in ta apatija, o kateri sem govorila prej, to, da mi je vseeno. Mogoče imam kaj manj, kot kdo drug, po drugi strani sem pa bolj srečna kot ta, drugi.

Služba. Nedavno sem se pogovarjala o tem, da sem bila takoj, ko sem postala brezposelna in sem bila zaradi tega vsa panična in obupana in kastrirana, pripravljena sprejet vsako delo. Zdaj je moj način razmišljanja daleč od tega. To, da sem zavrnila tisto delo, je bila najbrž velika prelomnica. Mogoče bi kdo rekel, da "afne guncam", ker sem tako ravnala in ker po novem tako razmišljam. AMPAK nisem več pripravljena samo dajat in nič dobivat, se podrejat samooklicanim avtoritetam in počet nečesa, kar je totalno v nasprotju z mojo osebno etiko. Poleg tega gre za to, da imam zdaj ambicije po službi, ki bo bolj trdna, trajna, bolj v skladu z mano - in, najpomembnejše - bolj koristna za vse. Ne govorim samo o službi, temveč o "poklicu", zaradi katerega sem tu.
Nek zelo visok položaj mi ne diši, ker nočem, da bi mi delo "onesnaževalo" prosti čas, ki mi tudi zelo veliko pomeni. Si pa želim, da bi bilo moje delo pravično ovrednoteno in spoštovano. Dam lahko veliko, ampak ne za ceno 0 (tu ne mislim samo €).
Mogoče je ta prelomnica začetek konca stagnacije, ki je v bistvu velika transformacija?
9ZK 656

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
« Reply #89 on: July 07, 2014, 01:29:12 PM »
Definitivno je transformacija prava beseda zate, ki imaš Sonce v škorpijonu in še vladarja Plutona na MC...
Transformacije so sestavni deli tvojega zemeljskega življenja ;)
Vem, da je težko, vendar vzemi to kot dar moči, ko postajaš vedno močnejša, modrejša...Je pa vsekakor v odbobju transformacije zelo priporočljivo imeti nekoga s komer lahko to deliš (8. hiša, hiša intime dveh je domena Plutona, škorpijona), zato je takrat priporočljivo imeti neko osebo, kateri lahko vse poveš, vse strahove, vse dvome, pomisleke, da gresta skupaj skozi ta prehod...Lahko je to tudi psiholog, partner, pač nekdo, ob katerem se počutiš varno, da lahko svojo najglobljo globino daš ven, ni je dobro preveč tiščati v sebi...
Objem draga Maja :-*