Author Topic: seks  (Read 6218 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Tea

• Moderator
  • Lipicanec
  • Sonček je
    • www.Astro-star.net
seks
« on: August 11, 2014, 08:19:27 AM »
www.Astro-Star.net
ASTROLOŠKE ANALIZE, VEDEŽEVANJE, TEČAJI VEDEŽEVANJA IN ASTROLOGIJE

http://shrani.si/f/g/Y6/4RTQBfUR/tea.gif

Offline sanjalka

• Grupa Biokibernetika
  • Spletni Simbol
Re: seks
« Reply #1 on: August 11, 2014, 09:25:20 AM »
Se podpišem pod tole razmišljanje, saj mi je zelo blizu.
Zavedanje imam, lekcij ogromno, vendar na izpitu še vedno največkrat padem...
Ampak sem borka (rojena  na dan borca v bivši Jugi ;)), s plutonom v 1. hiši, s satrunom v opoziciji na luno ne odneham, vztrajam...in verjamem, da me enkrat preplavi ta občutek ljubezni na 2. in na 3. nivoju za vedno, ne samo za trenutek.
Ga poznam, ampak ga še lovim :)
Hvala Tea, lep članek :-*
Ko se človeku utrne želja, je vse stvarstvo usmerjeno k temu, da se ta želja izpolni.

Offline Maja

• Lipicanec
  • Freedom is my security.
« Reply #2 on: August 11, 2014, 11:47:12 AM »
Zanimiv članek z mnogo možnimi interpretacijami. Kar nekaj misli se mi je porodilo ob branju.

Prva je bila ob delu, ki opravi, da ne moreš videti dlje od tistega, kar živiš sam. Nekateri vidijo lepo v drugih ljudeh, drugi takoj pristopijo z negativizmom, nezaupanjem, strahom, nevoščljivostjo, predsodki ...

Članek se spogleduje z daljno (ali ne več tako daljno) prihodnostjo, ko se bodo razlike med spoloma zabrisale. Prav tako bodo najbrž počaaaasi izumrle monogamne zveze in bo povsem običajno živet v svobodno naravnani skupnosti.

In pa misel, da je seks povsem nekaj drugega kot ljubezen. Razlike in meje najbrž ne bomo dorekli, ker je toliko različnih načinov doživljanja teh dveh fenomenov. Seks je povsem fizična izkušnja (kot pri živalih). Zaljubljenost, ki je povsem nekaj drugega kot ljubezen, povzročajo kemijske reakcije v telesu, ki so tudi čisto stvarne. Ljubezen pa je nad vsem tem in izven vsega. Je način doživljanja, razišljanja, življenja. Ni usmerjena samo v partnerstvo, ampak je človekov pogled na cel svet in način doživljanja sveta.
9ZK 656

Offline sasa

• Grupa Biokibernetika
  • Lipicanec
« Reply #3 on: August 14, 2014, 01:18:02 PM »
Se strinjam, Maja. Ampak ima članek tudi kar nekaj poant. Toliko, kolikor je različnih ljudi na svetu, je tudi toliko pojmovanj vsega skupaj. Eni res ostajajo na prvi ravni, drugi se spet dvignejo eno stopničko višje. Jaz pravim kakor komu paše.

Eni se čisto normalno lahko grejo običen seks brez čustev, kot pri živalih. Eni pa potrebujejo za seks tudi kemijo.

Res me zanima, kako se bo razpletalo v pihodnosti. Bi bilo prav zanimivo prevrtet čas malo naprej, da se vidi, kako se bo razpletalo pojmovanje vez, družine, ljubezni čez cca 50 let.
9ZK 674